Antalya’da Gezilip Görülecek En Güzel Noktalar

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya, sadece deniz, kum ve güneş üçlüsünden ibaret değil. Antalya gezilecek yerler listesi doğal güzellikleri, Antik Dönem’den gelen tarihi kentleri ve turistik merkezleri ile oldukça uzun diyebiliriz. Antalya’yı gezmek için ise Antalya otellerinde konaklayabilir, turistik mekanlara rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için harika bir şehir olan Antalya, tarihi yapıları ve teleferikle çıkılabilen Tahtalı Dağı manzarası ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Her mevsim farklı güzellikler sunan şehir için en iyi gezi mevsimi bahar ve yaz ayları olmaktadır. Peki, Antalya gezilecek yerler neresi?

Alanya Kalesi

Antalya gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olan Alanya Kalesi, Helenistik Dönem’in izlerini taşıyan 6 kilometre uzunluğundaki surlarla çevrili bir kaledir. Bizans Dönemi’nde önemli bir denizcilik konumuna sahip olan Alanya Kalesi içerisinde, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemi’ne ait çok sayıda eser bulunmaktadır. Merkeze uzaklığı 135 km olsa da saatlik olarak hareket eden dolmuşlarla veya özel araçla ulaşımı oldukça kolaydır.

Kaleiçi

Antalya’nın merkezinde bulunan Kaleiçi, şehrin tarihi izlerini taşıyan önemli bir bölgedir. Geçmiş ile günümüz arasında bir köprü görevi gören tarihi evleri, eşsiz sokakları ve doğal yapı içerisinde bulunan dükkanları ile görülmeye değer noktalardan biridir. Merkezde yer alan Antalya otellerinde konaklamanız durumunda rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antalya Kaleiçi’nde yıkılmaya başlayan evler aslına uygun şekilde restore edilerek, bölgenin tarihi yapısı bozulmamış durumdadır. Eğlence mekanları, geleneksel konseptli restoranları, hediyelik eşya dükkanları ile turizmin merkezi konumunda yer alan Kaleiçi, girişindeki Hadrianus Kapısı (Üç Kapılar) ve Eski Liman ile eşsiz manzaralar sunar.

Yanartaş

Antalya Kemer’e bağlı Çıralı’da bulunan Yanartaş, kutsal olarak kabul edilen efsanevi sonsuz ateşi ile turistlerin ilgisini çekiyor. Çıralı’daki Yanartaş’a tırmanırken bir yandan deniz ve doğanın güzel manzarasını izleyebilir, bir yandan tırmanış yapabilirsiniz. Yanartaş, denize olan yakınlığı ve taşlar arasından çıkarak hiç sönmeyen ateşi ile Antalya gezilecek yerler listesinde yer alıyor.

Tarihi Saat Kulesi

Antalya Kaleiçi’ne yürüme mesafesinde yer alan Tarihi Saat Kulesi, Antalya’nın simgesi olarak görülüyor. Tarihi Saat Kulesi’ni görmeye gittiğinizde Cumhuriyet Meydanı’nda “Eski Antalya” manzarasının tadını çıkarabilir, Kapalı Yol’daki restoran ve mağazalara uğrayabilirsiniz.

Side Antik Kenti

Antalya’nın en önemli antik kentlerinden biri olan Side Antik Kenti, Antalya gezilecek yerler listemizde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Pamfilya’nın liman kentlerinden olan Side’nin geçmişini görebileceğiniz Side Antik Kenti içerisindeki müzeyi gezebilir, Apollon Tapınağı ve tarihi tiyatroyu ziyaret edebilirsiniz.

Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Side Antik Kenti içerisindeki plajda yüzerek serinleyebilir, antik kentin etrafında bulunan restoran ve kafelerde dinlenebilirsiniz. Her gün açık olan müzesini gezerek Bizans, Roma ve Helen Dönemi’ne ait heykelleri görebilirsiniz.

Myra Antik Kenti

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Myra Antik Kenti’nin tarihi MÖ 5. yüzyıla dayanıyor. Likya’nın 6 büyük kentinden biri olan Myra Antik Kenti, günümüze kadar korunmuş yapısı ve panoramik manzarası ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Geçmişte Myros Nehri yani Demre Çayı ile ulaşımın sağlandığı bölge günümüzde turistlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

Aziz Nikolaos Müzesi

Demre’de bulunan Aziz Nikolaos Müzesi, tüm dünyada Noel Baba olarak tanınan Aziz Nikolaos’ın ölümünden sonra yapıldı. Noel Baba’nın öldükten sonra bir süre burada bulunduğuna ve sonrasında İtalyan denizciler tarafından sonra kaçırıldığına inanılıyor.

Antalya, doğal güzellikleri, plajları, tarihi kentleri ve kültürel mirası ile kesinlikle gezilmesi gereken şehirlerden biri olarak görülüyor. Ilıman iklimi ile her mevsim ziyaret edebileceğiniz şehir, masmavi suları ve korunan tarihi ile sizi kucaklıyor. Antalya’yı keşfetmek için ise ECC Tur fırsatlarından yararlanabilir, keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı