Antalya’nın En Güzel Tatil Beldeleri

Her mevsim binlerce yerli, yabancı turistin akın ettiği Antalya, ülkemizin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Masmavi denizi, sıcak iklimi, göz alıcı plajları, eğlence hayatı, antik kentleri, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve sayısız otelleri ile tatilcilere pek çok gezi alternatifi sunuyor. Antalya’nın gezilecek yerlerini merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız “Antalya’da Gezilip Görülecek En Güzel Noktalar” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 
Akdeniz’in gözdesi Antalya’da keyifli bir tatil ve konaklama yapılabilecek pek çok tatil beldesi bulunuyor. Bu yazımızda sizlerle Antalya’nın tatil beldeleri listemizi paylaşıyoruz. Antalya’nın birbirinden güzel tatil beldelerinde konaklamak için konforlu otel seçeneklerine ECC Tur ayrıcalığı ile ulaşabilirsiniz. ECC Tur’un sunduğu Antalya Otelleri arasında otel rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz. 

Alanya

Alanya, Antalya’nın popüler tatil beldeleri arasında bulunuyor. Dünyaca üne sahip plajları, renkli gece hayatı, tatil köyleri, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile pek çok yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Alanya Kalesi, Tarihi Alanya Tersanesi, Damlataş ve Dim Mağarası, Kleopatra Plajı ve İncekum Plajı Alanya’nın öne çıkan gezi rotaları arasında bulunuyor. Birbirinden konforlu seçeneklere sahip Alanya Otelleri ECC Tur ayrıcalığı ile ulaşabilirsiniz. 

Kemer

Sahil beldeleriyle öne çıkan Kemer, Antalya’nın vazgeçilmez tatil rotaları arasında yer alıyor. Masmavi tertemiz denizi, altın sarısı kumsalları ile dikkat çeken bu tatil beldesi her sezon binlerce yerli, yabancı turistin ilgisini çekiyor. Pek çok farklı konaklama tesislerinin yer aldığı Kemer’de Olimpos Antik Kenti, Çıralı, Adrasan ve Tekirova koyları popüler gezi yerleri arasında bulunuyor. 

Belek

Yemyeşil doğası ile dikkat çeken Belek, yerli, yabancı turistlerin sık sık tercih ettiği tatil beldelerinin başında geliyor. Dünya standartlarında golf sahaları ile öne çıkan Belek’te öne çıkan tarihi yapılar arasında Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu bulunuyor. 

Günümüze kadar korunarak ulaşmayı başarmış olan bu antik kent, pek çok tatilci tarafından ziyaret ediliyor. Göz alıcı koylara sahip bu tatil beldesinde yer alan Köprülü Kanyonunda rafting, jeep safari, trekking gibi macera dolu aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. 

Manavgat

Denize sıfır otelleri ile öne çıkan Manavgat, tarihi ve doğal güzellikleri ile tatilcilerin dikkatini çekiyor. Antalya’nın popüler tatil beldelerinden biri olan Manavgat’ta görülmesi gereken yerler arasında Manavgat Şelalesi yer alıyor. Sayısız plajları ile tatilcilere pek çok alternatif sunan bu tatil beldesi, yılın her mevsimi binlerce yerli, yabancı turisti ağırlıyor. 

Kaş

Antalya’nın bir diğer popüler tatil beldesi olan Kaş, “Kaputaş Plajı” ile dünya çapında üne sahip. Antiphellos Antik Tiyatrosu, Patara Antik Kenti ve plajı, ünlü Patara Kum Tepeleri ve Kalkan, Kaş bölgesinin favori gezi noktaları arasında bulunuyor. Farklı konaklama seçeneklerine sahip otellerin bulunduğu Kaş, sakin atmosferi ve dalış aktivitelerinin yapıldığı koyları ile yerli, yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Kaş’ta keyifli bir konaklama yapmak için ECC Tur’un sunduğu Kaş Otellerine göz atabilirsiniz. 

Lara

Otelleri ve plajları ile ünlü tatil beldesi Lara, Antalya’nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Öne çıkan gezi noktaları arasında Aşağı Düden Şelalesi, Antalya Kum Heykel Müzesi, Altınkum Plajı yer alıyor. Altın renkli kumlarıyla göz dolduran Altınkum Plajı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 

Konyaaltı

Antalya’nın merkezinde konumlanan Konyaaltı, plajları ile öne çıkıyor. Şehrin en hareketli tatil beldesi Konyaaltı, konaklama açısından ziyaretçilere pek çok alternatif sunuyor. 

Demre

Demre, Antalya’nın popüler gezi noktaları arasında bulunuyor. Finike ile Kaş arasında konumlanan bu tatil beldesi görkemli tarihi yapıları ile binlerce yerli, yabancı turisti ağırlıyor. Tarihte birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Demre’de yer alan Myra Antik Kenti’ni ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

Olympos

Olympos, Antalya’nın popüler tatil beldelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi güzellikleri ve eşsiz doğası ile binlerce yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Yılın her mevsimi ziyaret edilebilen Olympos’ta öne çıkan gezi noktaları arasında Olympos Antik Kenti, Olimpos Ağaç Evleri ve Olimpos Plajı yer alıyor. 

Finike

Finike, Antalya’nın en güzel tatil beldeleri arasında bulunuyor. Portakalı ile ünlü Finike, masmavi denizi, yemyeşil doğası ve muhteşem tarihi yapıları ile her yıl binlerce yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Finike’nin öne çıkan gezi noktaları arasında Limyra Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti, Andrea Doria Koyu, Suluin Mağarası ve Gökbük Kanyonu yer alıyor. 

Side

Nar anlamına gelen Side, Antalya’nın en çok ziyaret edilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin akınına uğrayan Side, tarihi yapıları ile dikkat çekiyor. Tatilcilere pek çok gezi alternatifi sunan bu şirin beldede öne çıkan gezi noktaları arasında Side Antik Kenti, Side Antik Tiyatrosu, Apollon Tapınağı bulunuyor. 

Adrasan

Adrasan, Antalya’nın sevilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Yılın her dönemi ziyaret edilebilen bu tatil beldesi eşsiz doğası, masmavi denizi ve göz alıcı koylarıyla dikkat çekiyor. Tatilcilere sakin ve dinlendirici bir ortam sunan Adrasan’da görülmeye değer yerler arasında Adrasan Koyu, Adrasan Kalesi, Gelidonya Feneri öne çıkıyor. 

Kekova

Kaş ile Demre arasında konumlanan Kekova, Akdeniz’in en büyük adası olarak karşımıza çıkıyor. El değmemiş doğası, göz alıcı turkuaz renkli denizi, antik kalıntıları ile Antalya’nın en çok ziyaret edilen tatil beldeleri arasında bulunuyor. Masmavi suları, eşsiz doğası ve sakin atmosferi ile binlerce yerli, yabancı turistin akın ettiği Kekova’da görülmesi gereken yerler arasında Kekova Adası, Üçağız, Hamidiye Koyu, Gökkaya Koyu, Korsan Mağarası yer alıyor. 

Kalkan

Göz alıcı koyları, plajları, masmavi çarşaf denizi, bakir  doğası, eski Rum evleri ve tarihi yerleri ile Antalya’nın en dikkat çeken tatil beldesi olarak yer alıyor. Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan bu sevimli beldede öne çıkan gezi noktaları arasında Patara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Kaputaş Plajı, Kalkan Plajı, Bezirgan Köyü, Demre, Kekova ve Kaş öne çıkıyor.  

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı