Fethiye Gezilecek Yerler ve Doğal Güzellikler Listesi

Fethiye, Muğla’nın Bodrum ile en büyük ve turistik ilçeleri arasında yer alıyor. Eşsiz koyları, masmavi denizi ve tarihi yapılarıyla Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonları arasında bulunan Fethiye, doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen noktalardan biri diyebiliriz. Bu yazımızda sizlerle Fethiye gezilecek yerler listemizi paylaşıyoruz.

Yaz ve kış tatillerinde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi gören Fethiye, dalış, sörf, yamaç paraşütü ve trekking gibi aktiviteleriyle de eğlence tutkunlarını cezbediyor. Ortalama iki gün içerisinde gezebileceğiniz Fethiye’de konaklamak için ECC Tur’un Fethiye otelleri kampanyalarını hemen inceleyebilirsiniz.

Fethiye Müzesi

1987 yılından bu yana faaliyet gösteren Fethiye Müzesi, ilçenin etrafında yapılan kazı çalışmalarında bulunan eserleri sergiliyor. Arkeoloji ve Etnografya olarak iki bölümden oluşan müze çeşitli dönemlerin izlerini taşıyan eserleri sayesinde Fethiye’nin geçmişten günümüze kadar olan tarihini yansıtıyor.

Ölüdeniz

Ölüdeniz, herkesin Fethiye’de gezilecek yerler listesinde bulunan en turistik noktalardan birisidir. Çam ormanlarıyla çevrelenmiş doğası, ince kumlu plajı ve masmavi denizi ile ziyaretçilerini ağırlayan Ölüdeniz, ATV turu, yamaç paraşütü, tekne gezisi gibi aktiviteler yapmanıza da olanak sunuyor.

İnlice Halk Plajı

Fethiye tatiliniz sırasında hem piknik yapmak hem de denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız İnlice Halk Plajı sizin için doğru seçim olabilir. Yemyeşil bir doğanın ve denizin keyfini aynı anda çıkarmak, kalabalıktan uzak bir şekilde zaman geçirmek için tercih edebilirsiniz.

Kuleli Plajı

Kuleli Plajı hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça sık ziyaret edilen plajlar arasında yer alıyor. Dalgasız ve temiz denizi ile ünlü Kuleli Plajı, serin sularda sakinleşmek için oldukça iyi bir tercih olabilir.

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı doğal güzellikleri görmeyi seven herkesin Fethiye’de gezilecek yerler listesine eklemesi gereken yerlerden birisi diyebiliriz. Eşsiz doğal güzelliğiyle turistlerin tatil boyu tercih ettikleri bölgelerden olan bu park, rafting ve bungee jumping gibi birçok aktiviteye de olanak sağlıyor.

Gizlikent Şelalesi

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı’na yakın mesafede bulunan Gizlikent Şelalesi, doğada yürüyüş yapmayı seviyorsanız sizin için doğru tercih olabilir. Eşsiz manzarası ve serin sularıyla sizi karşılayacak olan bu şelale için zorlu bir yürüyüş parkurunu bitirmeniz gerekiyor.

Kelebekler Vadisi

Fethiye’de gezilecek yerler listelerinin favori noktalarından biri olan Kelebekler Vadisi, masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Tırmanış parkurları, tekne turları, yürüyüş yolları ve kamp alanları sayesinde ise ziyaretçilerine keyifli bir tatil geçirme olanağı sunuyor.

Turunç Pınarı Koyu

Çevresinde bulunan turunç ağaçları sebebiyle Turunç Pınarı Koyu olarak adlandırılan bu koy içerisinde zeytin, çam, defne ve pınar gibi birçok ağaç çeşidi yer alıyor. Koyda bulunan restoran, su sporları ve benzeri hizmetler sunan mekanlar ise ziyaretçilerine çeşitli avantajlar sunuyor.

Fethiye’de gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken Turunç Pınarı Koyu’nu ve daha birçok koyu en rahat şekilde gezebilmek için ECC Tur Fethiye turlarına göz atabilirsiniz.

Gemiler Adası (Gemile Adası)

Tekne turlarının vazgeçilmez noktası Gemiler Adası, Bizans döneminde dini merkez olarak kullanılan bir ada olma özelliğini taşıyor. Tarihi geçmişiyle turistlerin dikkatini çeken Gemiler Adası, tertemiz bir denizde keyifli zaman geçirip aynı zamanda ada içerisinde bulunan kalıntıları keşfetmek için en popüler tercihlerden birisi.

Dalaman

Tatil destinasyonları arasında öne çıkan Dalaman, doğal güzellikleri sayesinde Fethiye’de gezilecek yerler listemizde yer alıyor. Coğrafi konumu sayesinde geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Dalaman, tatilinizin favori noktalarından olacak.

Dalyan

Kaunos Antik Kenti ve İztuzu Plajı gibi popüler noktalarıyla dikkat çeken Dalyan, doğal güzellikleriyle de fotoğraf çekmeyi sevenler için eşsiz bir yer diyebiliriz.

Yeşil Üzümlü Köyü

Yeşil Üzümlü Köyü, Fethiye’ye araçla sadece 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. El yapımı kumaş, şal, masa örtüsü ve pek çok farklı malzemenin üretildiği Yeşil Üzümlü Köyü, son yıllarda popüler olmuş olsa da Fethiye’nin yerel hayatını yansıtıyor diyebiliriz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi