İstanbul Avrupa Yakası’nda Gezilecek Yerler

İstanbul, dünya tarihinde onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve coğrafi konumuyla da stratejik bir öneme sahip olan kültür başkentlerinden biri. Bizans, Roma ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan bu şehir, tarihi atmosferi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Bu yazımızda İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listemizi sizlerle paylaşıyoruz.

Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul, dünya başkentlerinden biri olarak görülüyor. Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası olarak ayrılan İstanbul’da tatil yaparken konaklama konusunda en uygun fırsatları ECC Tur’un İstanbul otelleri sayfasında bulabilir, arzu ettiğiniz otelden hemen rezervasyonunuzu ayarlayabilirsiniz. Peki, “İstanbul Avrupa Yakası’nda nereleri gezebilirsiniz?”

Belgrad Ormanı – Sarıyer

Sarıyer ilçesinde yer alan Belgrad Ormanı, 5400 hektarlık büyüklüğü ve doğal ortamıyla yürüyüş, koşu yapmak isteyen kişiler için eşsiz bir ortam sunuyor. Ayrıca içerisinde bulunan mesire alanları da piknik yapmak isteyenlere avantaj sağlıyor.

Atatürk Arboretumu – Sarıyer

Belgrad Ormanı’nın güneydoğu kısmında bulunan Atatürk Arboretumu, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin bahçesinde yer alıyor. Binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapan bu bölge insanlar tarafından da rahatlıkla ziyaret edilebiliyor.

Emirgan Korusu – Sarıyer

İstanbul Lale Festivali’ne her yıl ev sahipliği yapan Emirgan Korusu, İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken yerlerden birisi diyebiliriz. Burada bulunan Beyaz Köşk, Sarı Köşk ve Pembe Köşkü gezebilir, bu köşklerde kahvaltı yapabilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi – Beyoğlu

İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken Rahmi M. Koç Müzesi, bulunduğu bölge ve kültürel değeri ile eşsiz yapılardan biri. İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyalarından arabalara, bilimsel aletlerden havacılık ve denizcilik eserlerine kadar birçok koleksiyon yer alıyor.

Sakıp Sabancı Müzesi – Sarıyer

Emirgan’da bulunan Sakıp Sabancı Müzesi, içerisindeki birbirinden farklı koleksiyon ve sergilerle görülmeye değer yapılardan birini oluşturuyor. Müze içerisindeki bazı koleksiyonlar kalıcı olarak sergilenirken, bazı koleksiyonlar ise dönemsel olarak sergileniyor.

Madame Tussauds İstanbul Müzesi – Beyoğlu

Balmumu müzesi olan Madame Tussauds İstanbul Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet gibi önemli liderlerin, bunlara ek olarak dünya çapındaki önemli sanatçıların balmumu heykellerini barındırıyor.

Masumiyet Müzesi – Beyoğlu

Orhan Pamuk hayranlarının mutlaka İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listesine eklemesi gereken yerlerden biri olan Masumiyet Müzesi, yazarın aynı isimdeki eserinden esinlenerek tasarlanmış.

Miniatürk – Beyoğlu

Miniatürk, Türkiye’deki en önemli eserlerin minyatürlerini sergileyen yapılardan biri. Selimiye Camii, Anıtkabir ve daha birçok tarihi eser bu yapı içerisinde ayrıntılı bir minyatür olarak yer alıyor.

İstanbul Akvaryum – Bakırköy

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum, 17 bin deniz canlısını içerisinde barındırıyor. 17 tema parkı ve bir adet de yağmur ormanı kısmı bulunan İstanbul Akvaryum, dalış gibi çeşitli aktiviteler yapmanıza da olanak sunuyor.

Ayasofya Camii – Fatih

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra müzeye camiye çevrilen ve Türkiye’nin en ünlü müzelerinden olan Ayasofya camii, yılın her gününde ziyarete olanak tanıyor.

Sultanahmet Camii – Fatih

Sultanahmet Camii, ihtişamlı görünümüyle Ayasofya Camii’nin tam karşısında İstanbul’un simgelerinden biri olarak yer alıyor.

Topkapı Sarayı – Fatih

İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken Topkapı Sarayı, 1460 yılında inşa edilmiş ve 1924 yılından beri müze olarak hizmet vermektedir.

Yerebatan Sarnıcı – Fatih

Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından inşa edilen Yerebatan Sarnıcı, 140 metre uzunluğu ve 70 metre genişliği ile ihtişamlı bir görünüme sahip. İçerisinde bulunan Medusa Başı ise en çok ilgi gören eserlerden biri.

Dolmabahçe Sarayı – Beşiktaş

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı, 1853 yılında inşa edilmiş. 1984 yılından bu yana müze olarak hizmet veren yapı, Batı mimarisinin en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Kapalı Çarşı – Fatih

Osmanlı’nın ticaret merkezi konumunda bulunan Kapalı Çarşı, Bizans döneminde inşa edilmiş ve Fatih Sultan Mehmet döneminde genişletilmiş. Yaşanan doğal afetlerde zarar gören Kapalı Çarşı, II. Abdülhamid döneminde günümüzdeki haline getirilmiş.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi