Karadeniz Turu ile Yemyeşil Bir Dünyayı Keşfedin

Karadeniz Bölgesi, Türkiye’nin doğal güzelliklerinin ve tarihinin birleştiği özel yerlerden biridir. Karadeniz gezilecek yerler listesinde ise yemyeşil doğası ve tarihi yapıları ile birçok nostaljik yer bulunmaktadır. Sıcak yaz aylarında, daha serin bir iklimde tatil yapmak isteyenler için Karadeniz iklimi oldukça doğru bir seçim olacaktır.

Karadeniz iklimi, huzurlu yeşil doğası ve serin havası ile misafirlerine bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Karadeniz turu ile çeşitli kültürel zenginlikleri gözlemleyebilir, eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Karadeniz Bölgesi’ni gezerken halkın gündelik hayatını görmek ve lezzetli yöresel yemekleri tatmak için ise şehir otelleri içerisinden Karadeniz otellerinde konaklayabilirsiniz. Peki, Karadeniz gezilecek yerler neresi?

Abant Gölü Bolu

Bolu’nun Mudurnu ilçesine 18 km uzaklıkta bulunan Abant Gölü, 1350 metre yükseklikte bulunan bir heyelan set gölüdür. Tatlı suyu ve geniş bitki örtüsü ile eşsiz bir manzara sunan Abant Gölü, Karadeniz turu sırasında görmeniz gereken doğal zenginliklerimiz arasında yer alır. Tabiat parkı olarak koruma altında olan Abant Gölü, piknik ve kamp gibi çeşitli aktiviteler yapılabilen bir parktır.

Abant Gölü, içerisinde bulunan yürüyüş rotaları ile size eşsiz doğasının tadını çıkarma fırsatı veriyor. Yemyeşil bir doğa içerisinde yürüyüşlere çıkabilir, seyir tepelerinde mola vererek panoramik manzaranın fotoğraflarını çekebilirsiniz. Heyecanlı sporları seven bir yapınız varsa yamaç paraşütü gibi aktiviteleri de deneyimleyebilirsiniz.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Kaçkar Dağları Milli Parkı, Karadeniz gezilecek yerler listesinde mutlaka görmeniz gerekenler arasında yer alıyor. 51 bin hektarlık oldukça geniş bir araziye sahip olan Kaçkar Dağları Milli Parkı, büyüleyici manzarası ve zirveleri ile ülkemizin en büyük milli parklarından biri. Çeşitli bitki örtüsü, zengin yer altı suyu kaynakları ve akarsuları ile öne çıkan Kaçkar Dağları, hayvan çeşitliliği ile de önemli bir doğa alanı olmayı başarıyor.

Şahinkaya Kanyonu

Kızılırmak üzerindeki en dar ve uzun geçit olan Şahinkaya Kanyonu, 3 km’ye yakın uzunluğu ve 300 metreyi geçen yüksekliği ile dikkat çekiyor. Altınkaya Barajı’nın yapılması ile turizme kazandırılan kanyonda tekne turları yaparak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Vezirköprü’den 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu, panoramik manzaraları ile turistlerin Samsun’daki uğrak noktası olmayı başarıyor.

Sümela Manastırı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve restorasyon çalışmalarıyla yenilenen Sümela Manastırı, Karadeniz gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir lokasyon. Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan ve Karadağ’ın yamacında denizden 1150, vadiden ise 300 metre yüksekte bulunan Sümela Manastırı, Rum Ortodoks Manastırı olarak biliniyor.

Bizans Dönemi’nde keşiş yetiştirmek için kullanılan manastır günümüzde Hristiyanlar için bir hac noktası haline gelmiştir. Yaz mevsiminde sunduğu efsanevi manzarası ve tarihi ile farklı bir gezi deneyimi yaşatan Sümela Manastırı, doğa yürüyüşü yapmak için de oldukça güzel bir alternatiftir. Trabzon otellerinde konaklayarak Sümela Manastırı’na rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Zil Kalesi Rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 15 km uzaklıkta yer alan Zil Kalesi, eşsiz manzarası ve tarihi yapısıyla bölgenin en turistik noktalarından biri olmayı başarmıştır. Zil Kalesi, Fırtına Deresi’nin batı yamaç bölgeleri üzerine inşa edilmiştir. 4 katlı yapıya sahip kalenin üst kısmında ise pencereler bulunmaktadır. Her mevsim sunduğu benzersiz manzaralarla Karadeniz gezilecek yerler listenizde yer alması gereken lokasyonlardan biridir.

Karadeniz Bölgesi, doğal zenginlikleri ve tarihi sembolleri ile ziyaretçilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatmaktadır. Yemyeşil bir dünyayı deneyimlemek, tertemiz bir havayı içinize çekmek ve eşsiz manzaraları seyretmek için Karadeniz’i keşfedebilirsiniz. Bölgedeki en güzel lokasyonları gezmek için ise ECC Tur Karadeniz Turu avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi