Yılın her mevsimi tatilcilere pek çok seçenek sunan Mersin, tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli bir liman kenti olarak yer alıyor. Yerli, yabancı turistlerin ilgisini çeken Mersin’de görülmesi gereken pek çok tarihi ve turistik nokta öne çıkıyor. Tatilcilerin keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilmesi için birçok otele sahip şehir, ülkemizin önemli turizm merkezleri arasında bulunuyor.
Mersin’de konforlu bir konaklama yapmak için ECC Tur’un Mersin otelleri seçimlerini kolaylıkla yapabilir, en uygun fiyatlarla rezervasyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bu güzel şehri keşfetmeniz için sizlerle “Mersin Gezilecek Yerler” listemizi paylaşıyoruz.
İçindekiler
Yumuktepe Höyüğü
Geçmişi MÖ 7 binli yıllara uzanan Yumuktepe Höyüğü, farklı uygarlıklardan izler taşıyor. Yerli, yabancı turistlerin ilgisini çeken bu tarihi yapıda arkeolojik kazı çalışmaları günümüzde devam ediyor. Birçok farklı uygarlıktan iz taşıyan tarihi höyük 3 ayrı bölümden oluşuyor. Günümüze kadar 2 bin eserin çıkarıldığı bir açık hava müzesi olan Yumuktepe Höyüğü’nü gezi listenize ekleyebilirsiniz.
Roma Yolu
Roma Yolu, Mersin’in Tarsus bölgesinde bulunuyor. Geçmişi milattan önce birinci yüzyıla dayanan antik bir yol olarak yer alıyor. Bu antik yol tarihi Roma evi ve cadde kalıntıları ile yerli, yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Tarihte Roma İmparatoru Sezar, Mısır Kraliçesi Kleopatra, Agustus, Cicero, Marcus Antonius, Hadrian gibi önemli kişilerin geçtiği bir antik yol olarak dikkat çekiyor.
Mersin Atatürk Evi Müzesi
Tarihte Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım’ın 11 gün boyunca konakladığı ev olarak yer alan Atatürk Evi, günümüzde restore edilip Mersin Atatürk Evi Müzesi olarak yer alıyor. İki katlı bir yapı olan bu tarihi müzenin içerisinde Atatürk’ün Mersin’i ziyaret ettiği fotoğrafları, belgeleri ve Anıtkabir’den getirdiği 22 adet kişisel eşyası ziyaretçilere sergileniyor. Mersin’in kültürel yerleri arasında yer alan Atatürk Evi Müzesi’ni gezi rehberinize ekleyebilirsiniz.
Anamur
Mersin’de gezilecek yerler listesine eklediğimiz Anamur, şehrin en güzel ve en turistik ilçeleri arasında yer alıyor. Uzun bir kıyı şeridine sahip bu turistik yer yerli, yabancı turistlerin akınına uğruyor. Birçok tarihi mekana ve doğal güzelliğe sahip olan Anamur, göz alıcı plajlarıyla da tatilcilerin ilgisini çekiyor. Anamur ve çevresinde keyifli ve konforlu bir konaklama gerçekleştirmek için ECC Tur’un yurt içi otellerini hemen inceleyebilirsiniz.
Aziz Pavlus Kuyusu ve Anıt Müzesi
UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Aziz Pavlus Müzesi, Hristiyanlığın en önemli kişilerinden biri olan Aziz Pavlus adına yaptırılan bir kilise olarak yer alıyor. Müzenin giriş kısmında yer alan su kuyusu Aziz Pavlus Kuyusu olarak adlandırılıyor.
Müze, içerisinde yer aldığı melek tasvirleri ve göz motifleriyle yerli, yabancı ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. 2011 yılında restore edilip müze haline getirilerek hizmete açılan Aziz Pavlus Kuyusu ve Anıt Müzesi, Hristiyanların hac amacıyla ziyaret ettikleri önemli tarihi ve turistik yapılar arasında bulunuyor.
Yedi Uyurlar Mağarası (Ashab-ı Kehf)
Yedi Uyurlar Mağarası (Ashab-ı Kehf), Mersin şehrinin en çok ziyaret edilen tarihi yerleri arasında bulunuyor. Mersin’in Tarsus bölgesinde yer alan bu tarihi yer dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin akınına uğruyor. Anadolu’nun birçok farklı noktasında olduğuna inanılan Yedi Uyurlar Mağarası hikayesi hakkında pek çok farklı rivayet bulunuyor. Dört köşeden oluşan mağaraya basamaklarla iniliyor.
Nusret Mayın Gemisi
18 Mart Çanakkale Savaşı’nda önemli bir rol oynamış olan Nusret Mayın Gemisi, kurtarılıp yenilenmiş haliyle Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alıyor. Yılın her mevsimi yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Mersin’de önemli tarihi yerler arasında bulunan ve Çanakkale ruhunu yaşatan geminin içerisinde müze, balmumu heykelleri ve gezi alanları yer alıyor.
Tarsus Ulu Cami
Tarsus Ulu Cami, Mersin şehrinin en önemli tarihi simgeleri arasında bulunuyor. Mersin gezilecek yerler listesine eklediğimiz bu tarihi camiyi gezi listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz. 1579 yılında inşa edildiği bilinen Tarsus Ulu Cami, zengin mimarisi ve süslemeleri ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaran bu caminin 5 adet avlusu ve 16 kubbesi bulunuyor.
Kleopatra Kapısı
Kleopatra Kapısı, Mersin’in Tarsus bölgesinin sembolik yapıları arasında yer alıyor. Bizans döneminde inşa edildiği bilinen bu tarihi yapı Mısır kraliçesi olan VII. Kleopatra’dan alıyor. Tarsus’un girişinde tek kemerli kapısı kalmış olan bu yapı, Mersin gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip.
Cennet Cehennem Obrukları
Yemyeşil doğası ve 128 metrelik yapısıyla dikkat çeken tarihi Cennet ve Cehennem Obrukları her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. İlginç yapısıyla dikkat çeken bu obruk 70 metre derinliğe sahip. Yakın zamanda seyir terasının eklenmesiyle ziyaretçilerine kolay ve rahat bir gözlemlenme imkanı sunuyor.
Uzuncaburç Antik Kenti
Helenistik Dönemde inşa edilen Uzuncaburç Antik Kenti, Mersin’in önemli tarihi yapıları arasında 2500 yıllık geçmişiyle yer alıyor. Günümüze kadar ulaşan bu antik kent içerisinde amfi tiyatro, tapınaklar ve kaya mezarları gibi birçok yapı bulunuyor.
Kızkalesi
Deniz Kalesi olarak anılan Kızkalesi, Korykos Antik Kenti’nde yer alıyor. Tarihte korsanların barınak olarak kullandığı bilinen tarihi kale, görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Sahilden 600 metre uzaklıkta yer alan Kızkalesi’ne ulaşımlar deniz bisikleti ile yapılabiliyor.