Stockholm Gezilecek En Güzel Yerler

İsveç’in başkenti Stockholm, Avrupa’nın en büyük şehri ve önde gelen turizm merkezi arasında yer alıyor. Tarihi yapıları, yemyeşil doğası, renkli binaları, sanat merkezleri, eğlence ve alışveriş mekanları ile çok sayıda yerli, yabancı turisti kendine çekiyor.
Eski ile yeninin harmanlandığı modernleşmiş alanlara sahip Stockholm gezilecek yerler açısından tatilcilere pek çok alternatif sunuyor. Bu yazımızda “Stockholm Gezilecek Yerler” listemizi sizlerle sizlerle paylaşıyoruz. 

İskandinav ülkeleri arasında yer alan Stokcholm’a ülkemizden “Schengen Vizesi” ile gidilebiliyor. Avrupa’nın en güvenli şehri olarak görülen başkent, Eski Kent olarak bilinen meydanı ve meşhur Stockholm evleri ile dikkat çekiyor. Tatil planınızı yapmak için ECC Tur’un sunduğu erken rezervasyonlu yurt dışı turlarına hemen göz atabilirsiniz. 

Iron Boy

Iron Boy, başkent Stockholm’un en küçük heykeli olarak yer alıyor. Yerel halk arasında uğur getirdiğine inanılan bu küçük heykel, başkentin popüler noktaları arasında bulunuyor. 15 cm büyüklükte olan bu heykel, bölgede “demir çocuk” olarak adlandırılıyor. Binlerce yerli, yabancı turistin ziyaret ettiği bu demir çocuğun etrafına zaman zaman ziyaretçilerin bıraktığı hediye, para ve çiçekler bırakılıyor. 

Stockholm Sarayı 

Stockholm gezilecek yerler listesinde önerdiğimiz dikkat çekici bir diğer tarihi mekan Stockholm Sarayı, İtalyan Barok mimarisi ile dikkat çekiyor. Görkemli mimarisi ile ziyaretçilerine ihtişamlı bir görüntü sunan bu saray, yıllardır İsveç kraliyet ailesinin resmi ikamet yeri ve ana kraliyet sarayı olarak yer alıyor. 600’den fazla odası ile göz kamaştıran Stockholm Sarayı’nda İsveç kraliyet ailesinin günlük yaşamına dair izler, devlet işleri ve özel davetlerin gerçekleştiği odalar gezilebiliyor. Sarayın içerisinde yer alan müzeler ziyaretçiler tarafından gezilebiliyor. 

İsveç Kraliyet Operası

Şehrin merkezinde konumlanan bu tarihi opera salonu Stockholm’un görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Farklı dallara ait performansların sergilendiği İsveç Kraliyet Operası, ulusal opera ve bale salonu olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Dünyanın en eski salonlarından biri olan Kraliyet Operası gösterileri, özellikle genç sanatseverlerin ilgisini çekiyor. İç kısmı neo klasik yapıda olan bu görkemli yeri listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Drottningholm Sarayı

Drottningholm Sarayı, İsveç kraliyet ailesinin kullanımında olduğu yazlık özel konut olarak dikkat çekiyor. Avrupa’nın en iyi korunmuş saraylarından biri olan bu tarihi yapı şık mimarisi ile  göz dolduruyor. Sarayın güney kısmı haricindeki tüm odaları ve yemyeşil bahçeleri yılın her mevsimi binlerce bölge halkı ve turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Vasa Müzesi

1628 yılında çıktığı ilk seferde alabora olup batmış olan ve tekrar gün yüzüne çıkarılan Vasa gemisinin bulunduğu müze olarak yer alıyor. Dönemin en görkemli gemilerinden biri olan Vasa, 333 yıl sonra İsveçli deniz teknisyen, Anders Franzen tarafından gün yüzüne çıkarılmıştır. Geminin tahrip olan yanları düzeltilerek Vasa Müzesi’nde sergilenmeye başlar. Dünyanın en eski gemilerinden birine ev sahipliği yapan bu müzenin içerisinde gemiye ait arkeolojik buluntular ve sanat sergileri ziyaretçilere sunuluyor. 

Nobel Prize Müzesi

Şehrin en yaratıcı alanlarından biri olarak yer alan Nobel Prize Müzesi, modern teknoloji ve kültürü harmanlayarak ziyaretçilerine ödül alan tüm fikir ve işleri sunuyor. Nobel ödülünün 100. Yılına ithafen bu müzede Nobel sahibi sanatçıların kitapları ve eğitici eşyaları yer alıyor. 

İsveç Doğa Tarihi Müzesi

İsveç Doğa Tarihi Müzesi, başkent Stockholm’un en büyük doğa tarihi müzesi olarak yer alıyor. Binlerce ziyaretçinin ilgisini çeken bu müze içerisinde dünyanın ve insanların evrimi hakkında yapılan çalışmalar sergileniyor. Dinozor iskeletleri, penguenler ve kutup ayılarını görme şansı bulabileceğiniz bu müzede birçok canlı yaşamını izleyebilirsiniz. 

Gamla Stan

Avrupa’nın en iyi korunmuş ortaçağ şehri ve eski şehir merkezi olarak yer alan Gamla Stan, Stockholm’un popüler yerleri arasında bulunuyor. Stockholm gezilecek yerler listesinde yer alan bu yer, tarih kokan sokakları, restoran ve kafeleri ile çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çekiyor. İki ana caddenin yer aldığı Gamla Stan’da Stockholm Katedrali, Nobel Ödül Müzesi popüler gezi noktaları arasında yer alıyor. 

Stortorget 

Stortorget, meşhur renkli Stockholm evlerinin bulunduğu popüler bir merkez olarak ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Popüler bir cazibe merkezi olan bu meydanda çok sayıda butik, cafe ve restoran yer alıyor. Renkli ve eşsiz İsveç binalarını yakından görebileceğiniz Stortorget’i gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. Stortorget civarında görülmeye değer yerler arasında Gamla Stan, İsveç Kraliyet Opera Binası ve Stockholm Sarayı yer alıyor.  

Strandvägen

Başkent Stockholm’un kıyı şeridinde konumlanan Strandvägen, şehrin en prestijli caddeleri arasında bulunuyor. 1,3 km uzunluğunda bir yürüyüş caddesi olan Strandvägen, konaklama için en çok tercih edilen yerler arasında gösteriliyor. Keyifli bir yürüyüş alanına sahip bu cadde üzerinde birçok restoran ve kafe ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Kulturhuset

Gençlere ilham olmayı amaçlayan Kulturhuset, Stockholm’un merkezinde yer alıyor. Kültürel etkinliklerin düzenlendiği bu bina tüm halka açık bir alan olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Yılın her mevsimi milyonlarca ziyaretçinin akın ettiği bu sosyal aktivite alanı içerisinde kütüphaneler, tiyatro, tartışmalar, sanat sergileri ve çeşitli atölyeler yer alıyor.  

Skyview Stockholm

Stockholm’de manzara izlenebilecek en iyi gezi noktaları arasında bulunuyor. 130 metre yükseklikten şehri keşfetmenize olanak tanıyan bu seyir noktası dünyanın en büyük küre şeklinde yapılmış binası olma özelliğini taşıyor. Tamamı camdan olan bu dev küre etrafında hareketli gondollarla gezerek manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilir, şehir manzarasını farklı açılardan izleyebilirsiniz. Üst katında restoran ve kafenin yer aldığı bu eşsiz yeri gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı