Türkiye’de Deneyimlemeniz Gereken Eğlenceler

İzlediğimiz ve gördüğümüz eğlenceli aktiviteler, bizde de aynı şeyi yapma hissiyatını uyandırır. Bunun en temel sebebi ise adrenalin hormonunun vücudumuzda farklı bir heyecan ve mutluluk yaratmasıdır. Peki, izlediğimiz eğlenceli aktiviteleri Türkiye’de de yapmak mümkün mü? Bu yazımızda Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlenceler ve bu aktiviteleri nasıl yapabileceğinizi sizinle paylaşacağız. Böylelikle siz de hep hayalini kurduğunuz farklı deneyimlerin tadını çıkarabilir, hayatınıza bambaşka heyecanlar katabilirsiniz.

Fethiye’de Yamaç Paraşütü Yaparak Kendinizi Aşın!

Ege denildiğinde aklınıza direkt olarak tatil planları geliyor olabilir ancak tatilde farklı deneyimler de yaşayabileceğinizi unutmayın. Örneğin, Fethiye Ölüdeniz Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü rotalarından biri olarak biliniyor. Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlenceler arasında ilk sırayı alan yamaç paraşütü, size bambaşka bir deneyim yaşatacak.

Farklı rotalarda yamaç paraşütünü deneyimlediyseniz dahi, Fethiye Ölüdeniz rotasını da deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz. Havanın güzel olduğu günlerde eşsiz bir manzara eşliğinde anın tadını çıkarabilir, 2 bin metre yüksekliğe kadar rahatlıkla çıkabilirsiniz. Fethiye Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak için ise ECC Tur’un en avantajlı Ege Akdeniz turlarına göz atabilir, bütçenize en uygun planı seçebilirsiniz.

Akdeniz’in Berrak Sularında Dalış Yapın

Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlencelerden biri de dalış yapmaktır. Üç tarafı sularla çevrili olan ülkemizde yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri olan dalış, bazı insanlar için bir tutku iken bazı insanlar için ise büyük bir korku olmaya devam ediyor. Sadece dalış yapmaktan korkuyorsanız, birkaç saatlik bir eğitim sonrasında eğitmenlerle birlikte güvenli bir dalış tecrübesi yaşayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Akdeniz’in berrak sularında yapacağınız dalışlarla suyun altındaki keşfedilmemiş güzellikleri görebilir, farklı bir dünyayla tanışabilirsiniz. Suyun altında yaşayan canlıları bu kadar yakından görmek ve yeni bir deyim kazanmak için dalış yapmak, Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlenceler listemizdeki en popüler maddelerden biridir. Türkiye tertemiz ve canlı denizleriyle dalış yapanların eşsiz anılar biriktirmesini sağlar.

Rafting Yaparak Hırçın Sularda Heyecan Arayın

Adrenalin bağımlısı biriyseniz Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlencelerden biri de rafting yapmaktır. Türkiye’nin dört bir yanında tatil yapmak mümkün olduğu gibi rafting yapmak da oldukça olasıdır. Artvin’de bulunan Çoruh Nehri’nden Antalya’daki Köprülü Kanyon’a kadar birçok lokasyonda rahatlıkla rafting yapabilirsiniz. Yılın farklı dönemlerinde zorluğu değişen rafting sporunu deneyimlemek için bir eğitime ihtiyaç duyulmuyor ve bir eğitmenle birlikte hızlıca başlanabiliyor.

Frig Vadisi’nde Trekking Yapın

Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlenceler listemizdeki maddeler size korkutucu geldiyse bu maddemizi deneyimlemeniz çok daha kolay diyebiliriz. Frig Vadisi, Kütahya, Afyon ve Eskişehir arasında bulunan ve uçsuz bucaksız güzellikleriyle sizi karşılayan bir lokasyon.

Peri Bacaları, tüfler ve Frig Vadisi arasında yürüyerek yeni deneyimler kazanabilirsiniz. Bölgede keşfedilmeyi bekleyen onlarca farklı yeri yürüyebilir, eşsiz manzaraları fotoğraflayarak unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Türkiye’de Çöle Giderek Ezberleri Bozun

Türkiye’de deneyimlemeniz gereken eğlenceler listemizdeki en ilginç maddelerden biri, çöl macerası yaşayabileceğiniz Karapınar olmakta. Belgesellerde görmeye alışkın olduğumuz çöl manzaralarını görebileceğiniz ve klasik şehir yaşantısının tamamen dışında deneyimler elde edebileceğiniz Karapınar, farklı deneyimler yaşamak isteyenlerin adresi olmaktadır.

Çöl macerasına atılmadan önce çölde nasıl hayatta kalacağınızı araştırmanızda da elbette fayda var. Bizim tavsiyemiz ise öğle sıcağı yerine akşam saatlerinde çöl maceranıza başlamanız olacaktır. Çölde yürümek oldukça zorlayıcı olabilir ancak Karapınar çölünde görebileceğiniz manzaralara ve yaşadığınız deneyime odaklanmanız çok daha keyifli anlar yaşamanızı sağlar. ECC Tur avantajlarıyla Konya otellerinde konaklayabilir, Karapınar çölüne rahatlıkla ulaşım sağlayarak yeni bir deneyimi yaşamaya başlayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya