Başkent Ankara’da Gezilip Görülecek Yerler

1923’ten günümüze ülkemizin başkenti olan Ankara’nın geçmişi oldukça eskilere dayanmaktadır. Hititlere, Perslere, Lidyalılara, Bizanslılara ve daha birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ankara’nın tarihinin 5000 yılı aşan bir geçmişe sahip olduğu biliniyor. Türkiye’nin başkenti Ankara, genellikle kültür ve tarih turları için tercih edilmektedir.

Bünyesinde barındırdığı onlarca tarihi yapı ve müzeleriyle insanların ilgisini çeken Ankara, kesinlikle görülmesi gereken kentlerimiz arasındadır. Bunlara ek olarak parkları, doğal güzellikleri ve eğlence noktalarıyla da dikkat çeken şehir, keyifli bir tatil için önemli ziyaret alanları sunmaktadır. Ankara’da her bütçeye uygun konaklama hizmetleri için Ankara otelleri sayfamızı inceleyerek, tatilinizi planlayabilirsiniz.

Anıtkabir

Ankara denildiğinde akla ilk gelen anıt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’dir. Ankara’nın merkezinde yer alan Anıtkabir, 1953 yılında, 9 yıllık bir inşa aşamasından sonra ziyarete açılmıştır. 750.000 metrekarelik alana sahiptir.

Sahip olduğu alanın 120.000 metrekaresi anı bloğunu oluştururken, kalan 630.000 metrekarelik kısım ise dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden gelen ağaçlarla kaplı Barış Parkı’nı oluşturmaktadır. Anıtkabir içerisinde yer alan Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi de görülmesi gereken kısımlardan birisi olarak listemizde yer alıyor.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ise 4 kısımdan oluşuyor. Birinci bölüm Mustafa Kemal Paşa’ya ait özel eşyaları, ikinci bölüm Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na ait tabloları, üçüncü bölüm Milli Mücadele ve yapılan devrimlerle ilgili eserleri, son bölüm ise Mustafa Kemal Paşa’ya ait özel kitapları barındırıyor.

Ankara Kalesi

Ankara Kalesi, Ankara’nın panoramik bir manzarasını izleyebileceğiniz özel noktalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hititlerden kalma eserler bulunan kalenin Hitit Dönemi’nde inşa edildiği düşünülüyor. Girişi ücretsiz olan Ankara Kalesi’ne ulaşım ise şehir içerisindeki toplu taşıma araçlarıyla rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kuğulu Park

Ankara Çankaya’da bulunan Kuğulu Park, şehrin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Ankara gezilecek yerler arasında bulunan parktaki kuğular ise Çin Hükümeti’nin hediyesidir. Kuğulu Park’ın iç kısımlarında göller ve yürüyüş alanları bulunurken, dış kısmında ise çeşitli kafeler yer almaktadır. Parka giriş ise ücretsizdir.

Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM)

Ankara merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Müzesi, I. TBMM’nin devlet işlerine yetişememesi üzerine hizmet vermeye başlamıştır. 1960 yılına kadar II. TBMM olarak kullanılan yapı, 1981 yılı sonrasında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. İçerisinde ise Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Celal Bayar tarafından kullanılan eşyalar ile II. TBMM içerisinde önemli karar belgeleri vardır.

Atakule

Ankara’nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Atakule, aynı zamanda şehrin simgesi olmayı başarmıştır. İçerisinde bulunan seyir terası ve dönen restoranı Ankara’nın şehir manzarasını seyredebileceğiniz en iyi konumlar arasında yer alır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları ile çok daha modern bir görüntüye ulaşan Atakule, görülmesi gereken lokasyonlardan biri.

Eymir Gölü

ODTÜ sınırları içerisinde yer alan Eymir Gölü, küçük fakat büyüleyici bir doğal güzelliğe sahip. Kış aylarında donan göl, fotoğrafçıların eşsiz kareler yakalamasına ve kişilerin etkileyici bir manzarayla karşılaşmasına neden oluyor. Piknik, kürek sporları ve çeşitli su sporlarına ev sahipliği yapan Eymir Gölü, haftanın her günü ücretsiz bir şekilde ziyarete açık.

Ankara tarihi yapıları, müzeleri ve doğal güzellikleriyle insanların dikkatini çeken bir şehir. Türkiye’nin tarihini doğrudan etkileyen eserleri ve anıtları içerisinde barındıran şehirde gezerken, ulaşımın kolaylığı sayesinde gezinizi rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca Ankara içerisindeki geziniz sırasında konaklayabileceğiniz merkezi konumdaki termal konaklama hizmetleri için ise Ankara termal otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya