Bursa’nın Gurme Yöresel Lezzetleri

Bursa mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır diyebiliriz. Yemeklerinden tatlısına kadar birçok lezzetle anılan Bursa mutfağı, dünyanın dört bir yanına kendi lezzetlerini göndermeyi başarmıştır. Bursa’da iklimin ve toprağın verimli olması ise burada birçok meyve ve sebzenin yetiştirilebilmesine, dolayısıyla mutfak kültürünün de zenginleşebilmesine olanak sağlamıştır.

Bursa’da ise Rumeli göçmenlerinin bu mutfağa etkisi olduğunu görebilirsiniz. Bursa tatiliniz boyunca çeşitli yöresel lezzetleri deneyebilir ve bir yandan da Bursa’nın tarihini ve doğasını gezebilirsiniz. Konaklama konusunda ise ECC Tur fırsatlarıyla sunulan Bursa otelleri arasından bütçenize en uygun seçimi yaparak tatilinizi en iyi şekilde planlamış olursunuz. Peki, Bursa’da ne yenir?

İskender Kebap

Bursa denilince akıllara gelen ilk yöresel lezzet İskender Kebap olmaktadır. Türkiye’nin her yerinde İskender Kebap bulmak mümkün ancak bu lezzetin çıkış noktası olan Bursa’da İskender Kebap yemek bambaşka bir tat ile karşılaşmanızı sağlayabilir.

Düğün Helvası

Süt Helvası ya da Bursa Helvası olarak da adlandırılan bu helva türünün yapımı çok daha farklıdır. Bursa’da genellikle düğünlerde sunulan bu helva türü, üzerinde cevizle birlikte sunuluyor ve kıvamı çok daha yumuşak oluyor. Bursa mutfağının bir imzası olan Düğün Helvası, iftar sofralarının da vazgeçilmezleri arasında diyebiliriz.

Mihaliç Peyniri

Bursa mutfağında “Kelle” olarak da adlandırılan Mihaliç Peyniri, ismini Karacabey’in eski ismi olan Mihaliç’ten almaktadır. Sert, gözenekli ve tuzlu bir yapıya sahip olan bu peynir kahvaltılarda pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilir. Salatalarda, çorbalarda ve makarnalarda da kullanılır.

Cevizli Lokum

Bursa tatilinizde her sokakta bulabileceğiniz Cevizli Lokum, “Kına Lokumu” olarak da adlandırılabilmektedir. Genellikle Bursa’da çay saatinde tüketilir ve kendisine has bir dokusu vardır.

Cendere Baklavası

“Cennet Künkü” olarak da adlandırılan Cendere Baklavası, bayramlarda Bursa mutfağında yapılması adet olan bir tatlıdır. Yapımı oldukça zor olan bu yöresel lezzet, eşsiz tadıyla birçok sofranın vazgeçilmezi olmakta.

Kıymalı Cantık

Bursa mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Kıymalı Cantık, görünümü sebebiyle fındık lahmacuna benzetilir. Ancak iç harcı ve ekmeğinin daha kabarık olması sebebiyle tadının da farklı olduğunu söyleyebiliriz.

Pideli Köfte

Bursa’nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Pideli Köfte, çoğu kişi tarafından İskender Kebap benzeri bir yemek olarak algılansa da durum farklıdır. Köfteler oldukça sulu şekilde pişirilir ve üzerine dökülen sos çok daha katı kıvamlıdır. Bu nedenle Bursa tatilinizde kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbasının yapımında tavuk, kabak, şehriye, havuç, yoğurt, tereyağı ve un kullanılır. Şehrin şifalı olarak nitelendirilen yöresel lezzetlerinden biridir. Görüntüsüyle ve lezzetiyle size bambaşka bir deneyim yaşatacak olan Muradiye Çorbasını neredeyse her restoranda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Uludağ Pilavı

Bursa mutfağının en sevilen yöresel lezzetleri arasında bulunan Uludağ Pilavı, klasik bir pilavdan çok daha farklı diyebiliriz. İçerisinde birçok farklı malzeme barındıran bu tarif, kuşbaşı et, havuç, şeker, üzüm, kestane ve birçok malzeme ile yapılmaktadır. Farklı görünse de lezzetiyle birçok gurmeyi etkilediğini söyleyebiliriz.

Kestaneli Lahana Sarması

Lahana Sarması, her yörede farklı şekillerde yapılabilen bir yemektir. Bursa’nın yöresel lezzetleri arasına giren Kestaneli Lahana Sarması da hem içerisindeki kestane hem de fırında pişirilmesi sayesinde benzerlerine karşı fark yaratmakta. Bu nedenle Lahana Sarması seviyorsanız bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

Kemalpaşa Tatlısı

Bursa’nın her köşesinde karşılaşabileceğiniz Kemalpaşa Tatlısı, ismini Bursa’nın bir ilçesinden almaktadır. Üzerinde kaymak ve ceviz ile servis edilen bu tatlıya bir şans verdiğinizde daha öncesinde yediğiniz Kemalpaşa tatlılarına göre çok daha farklı bir tat alabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

ağustos ayı tatil fırsatları, ağustosta gidilecek yerler

Ağustos’ta Tatile Gidilecek Yerler

Yaz mevsiminin son demlerini yaşarken tatilciler için ağustos ayı harika fırsatlar sunar. Bu dönemde havalar hala sıcak, denizler ılık ve tatil destinasyonları en cazip haliyle

temmuzda gidilecek yerler

Temmuzda Tatile Gidilecek Yerler

Yaz aylarının ortası, sıcak havalar ve uzun günler tatil için mükemmel bir fırsat sunar. Özellikle Temmuzda nereye gidilir diye merak eden pek çok insan deniz

yazın gidilecek ülkeler

Yazın Gidilecek Ülkeler

Yaz ayları tatil yapmak için en uygun zamanlardan biri olarak pek çok kişinin farklı ülkeleri keşfetmeyi tercih ettiği zamanlardır. Sıcak hava, uzun günler ve tatil

yaz festivalleri

Yazın Gidilecek Festivaller

Yaz ayları Türkiye’de müzik, sanat ve kültür dolu pek çok festivale ev sahipliği yapan bir dönemdir. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte açık hava etkinlikleri de popülerlik

marmaris'te gezilecek yerler

Marmaris’te Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris’te gezilecek yerler oldukça fazladır. Marmaris, sıcak iklimi, kristal berraklığında denizi ve muhteşem doğal güzellikleri ile her yıl