Mersin’in Meşhur Lezzetleri Nelerdir?

Mersin mutfağı denildiğinde aklınıza ilk gelen şey “Tantuni” olabilir, ancak Mersin’in yemek kültürü birbirinden meşhur yöresel lezzetleri de içeriyor. Etin, baharatın, sebzenin ve deniz ürünlerinin sıklıkla kullanıldığı bir mutfağa sahip olan Mersin yemeklerini denemek için Mersin’e bir gezi planı yapabilir, farklı lezzetler deneyimleyebilirsiniz. Mersin’de konaklamak için ise ECC Tur’un şehir otelleri içerisinden Mersin otelleri fırsatlarını hemen inceleyebilir, en uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yüksük Çorbası

Nohut ve mantı ile hazırlanan Yüksük Çorbası, Mersin mutfağında en sevilen çorbalardan biri diyebiliriz. Kuru naneli ve salçalı bir sosla sunulan bu çorbayı Mersin’deki herhangi bir restoranda tadabilirsiniz.

Arabaşı Çorbası

Kış mevsiminde Mersin mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan Arabaşı Çorbası, tavuk, hindi ya da kaz eti kullanılarak hazırlanıyor. Doyurucu ve besleyici özelliği ile oldukça sevildiğini söyleyebiliriz.

Topalak Çorbası

Akdeniz’in meşhur Topalak Çorbası, Mersin’de sıklıkla karşılaşabileceğiniz lezzetler arasında. Bulgur köftesi, nohut ve kuşbaşı et kullanılarak hazırlanan bu çorba da oldukça doyurucu bir özelliğe sahip.

Paça Çorbası

Faydalarını duymuş olabileceğiniz Paça Çorbası, Mersin’de sıklıkla tüketiliyor. Her çorbacıda rahatlıkla bulabileceğiniz bu çorbayı Mersin’de de denemenizi öneriyoruz.

Humus

Humus, Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olsa da Mersin’de de sıklıkla tercih edildiğini söylemeliyiz. Bakır taslarda sunulan ve elde tokmakla hazırlanan Humus, Mersin mutfağında pastırma eklenerek de tüketiliyor.

Babagannuş

Akdeniz mutfağının bir diğer vazgeçilmezi olan Babagannuş, Mersin mutfağının da sevilen yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. Birçok restoranda ikram olarak sunulan bu mezeyi tattığınızda farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Sıkma

Mersin’in komşusu Adana’da da sıklıkla görebileceğiniz Sıkma, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı konumunda. Peynir, patates ya da ıspanak gibi çeşitli malzemelerle hazırlanan Sıkma, Mersin mutfağının kahvaltı sofrasında mutlaka bulunuyor.

Biberli Ekmek

Mersin’in en meşhur yöresel lezzetleri arasında bulunan Biberli Ekmek, her öğün sofrada bulunabilen lezzetlerden. Yapımı basit olsa da Mersin mutfağındaki biberli ekmeğin tadını ancak memleketinde tadabilirsiniz, bu nedenle mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Tarsus Lahmacunu

Tarsus Lahmacunu, Mersin’in Tarsus ilçesinden çıkmış olan tescilli yöresel lezzetlerden biri. Normal lahmacundan farklı olarak mayalı bir hamurla hazırlanan Tarsus Lahmacunu dış kısmında çıtır iç kısmında yumuşak bir yapıya sahip.

İçli Köfte

Türkiye’nin her noktasında farklı yapım şekilleriyle İçli Köfte yiyebilirsiniz. Mersin mutfağında bu lezzet genellikle kızartma şeklinde hazırlanıyor ve içerisine ceviz eklenmiyor.

Tantuni

Mersin’in açık ara en bilinen lezzeti olan Tantuni, et ya da tavuk kullanılarak hazırlanabiliyor. Ancak Tantuni öncelikle et kullanılarak hazırlandığı için bizim tavsiyemiz öncelikle onu tatmanız yönünde diyebiliriz.

Tarsus Kebabı

Tarsus Kebabı, dışarıdan bakıldığında Adana Kebabı ile benzer görünebilir. Ancak Tarsus Kebabı içerisine soğan eklenir. Bu nedenle tadının Adana Kebabı ile karşılaştırıldığında oldukça farklı olduğunu söylemeliyiz.

Dövme Pilavı

Mersin mutfağının en özel lezzetlerinden biri de Dövme Pilavı diyebiliriz. Bu pilav buğday, et ve nohut kullanılarak hazırlanıyor. En sevilen yöresel lezzetler arasında bulunan Dövme Pilavı, özellikle misafirlere ikram edilen bir yemek de diyebiliriz.

Kerebiç

İrmikli bir kurabiye olan Kerebiç, içerisine konulan fıstık veya ceviz ile tat bambaşka bir noktaya çıkıyor. Servis edilirken ise çöven otu ile hazırlanan farklı bir köpük ile sunuluyor.

Cezerye

Enerjinizi artıracak ve sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız, Mersin mutfağının meşhur yöresel lezzetlerinden Cezerye doğru seçim olabilir. Havuç, karanfil, tarçın ve zencefil gibi birbirinden farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan Cezerye çeşitlerini mutlaka denemelisiniz.

Mamül

İrmikle hazırlanan bir hamur arasına hurma püresi koyularak hazırlanan Mamül, pudra şekeri ilavesi ile sunuluyor. Mersin’de çay saatlerinin favorisi olan Mamül’ü Mersin’deki birçok pastanede rahatlıkla bulabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya