2022 Aralık Ayındaki Türkiye Etkinlikleri

2022 yılının son ayına giriş yaparken yurdun dört bir yanında katılacak, izlenecek onlarca etkinlik yer alıyor. Usta tiyatro oyuncularının ve yönetmenlerinin eşliğinde izleyebileceğiniz 2022 Aralık ayı Türkiye etkinlikleri ve detaylarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Tiyatro oyunlarının sahneleneceği yerlerde keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz otelleri ECC Tur’da inceleyebilir, bütçenize ve talebinize uygun erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. İşte, Aralık ayında kültür ve sanatın nabzını tutabileceğiniz etkinlikler… 

Üç Maymun

Muhammet Emin Taşdemir ‘in yazdığı “Üç Maymun”, Filiz Bingöl Akgül, Deniz Gül ve Üç Maymun Ekibi’nin yönetmenliği ve oyunculuğuyla 2 Aralık Cuma günü İstanbul Şişli Tiyatrosu’nda sergileniyor. 80 dakika süren oyunda Sokrates’in savunması, idam edilmesi ve bu idamın hangi kapalı kapılar ardında gerçekleştiği anlatılıyor. 

Seninle Evlenir miyim? 

Usta oyuncu Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde sahnelenecek olan “Seninle Evlenir miyim?” oyununun yönetmen koltuğunda Barbaros Uzunöner yer alıyor. Şebnem Özinal ve Yosi Mizrahi’nin rol alacağı oyun 8 Aralık Perşembe Bursa – Nilüfer Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. İzleyicilerine kahkaha tufanı sunan oyununda kadın erkek ilişkileri iki zıt karakter üzerinden anlatılıyor. 

Doğu Demirkol

Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya, Bayi Toplantısı filmlerinde gösterdiği başarılı oyunculuğunun ardından tek kişilik gösterisi ile 14 Aralık Çarşamba Kayseri Kadir Has Gösteri ve Sanat Merkezi’nde komedi severlerle buluşuyor. Seyircileriyle buluşmaya devam eden Doğu Demirkol, bu stand up gösterisinde kendi yaşamından ve günlük hayattan güldürü niteliği taşıyan olaylardan da bahsediyor. 

Çılgın Zamanlar

Sam Bobrick’in ünlü eseri “Çılgın Zamanlar”, Kemal Başar’ın yönetmenliğinde Cem Özer, Kemal Başar, Zeynep Gülmez, İmren Çapanoğlu, Caner Nalbantoğlu’nun performans göstereceği oyun 10 Aralık Cumartesi Antalya – Mall Of Antalya’da seyircisiyle buluşuyor. Ekim ayında ülkemizde prömiyer yapan bu oyunda aldatan ve aldatılan bir çift arasında geçen komik olaylar ele alınıyor. 

Korkuyu Beklerken

Oğuz Atay’ın yazdığı aynı isimdeki romandan uyarlanan “Korkuyu Beklerken”, Doğukan Uludağ’ın yönetmenliği ve oyunculuğuyla 21 Aralık Çarşamba günü Gümüşhane Kültür Merkezi’nde sergileniyor. 120 dakika süren oyunu korkuları olan bir adamın korktuğu şeylerin başına gelmesinin ardındaki deliriş hikayesini konu ediniyor. 

 

Evlilikten Sahneler

Yönetmenliğini Kayhan Berkin’in üstlendiği ve oyuncu kadrosunda başarılı performanslarıyla Ece Dizdar, Kayhan Berkin, Öner Erkan’ın yer aldığı Ingmar Bergman’ın yazdığı “Evlilikten Sahneler” isimli tiyatro oyunu,  20 Aralık Salı günü İstanbul Zorlu PSM’de sahneleniyor. Evlilikten Sahneler isimli  tiyatro oyunun konusunda dışarıdan bakıldığında mutlu bir beraberlikleri olan Johan ve Marianne’in evlilik yaşamı anlatılıyor. 

Paraya Hayır! 

Tek perdelik komedi oyunu olan “Paraya Hayır!” 9 Aralık Cuma günü İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izleyicisiyle buluşuyor. Flavia Coste’un yazdığı oyunda Tolga Yeter tarafından yönetiliyor. Tiyatroseverlerle buluşacak olan Paraya Hayır’ın oyuncu kadrosunda Nejat Uygur, Romina Özipekçi, Giray Ayla ve Tara Tokel yer alıyor. 

Ran

Yurdaer Okur’un Nazım Hikmet’in eserlerinden sahneye uyarladığı ve rol alacağı tek kişilik oyunu “RAN”,  9 Aralık Cuma günü Gaziantep – GAÜN Mâvera KSM – Atatürk Kültür Sahnesi’nde sergileniyor. Siz de bu tiyatro oyununa katılmak istiyor fakat konaklama konusunda ne yapacağınızı düşünüyorsanız ECC Tur’un Gaziantep otelleri avantajlarını inceleyebilir, bütçenize uygun otellerde erken rezervasyonunuzu kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Tarla Kuşuydu Juliet

Usta oyuncu Engin Alkan’ın yönetip rol aldığı müzikli komedi türünde yer alan tiyatro oyunu “Tarla Kuşuydu Juliet” 18 Aralık Pazar günü İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor. Oyuncu kadrosunda Sevinç Erbulak, Osman Kot, Murat Bavli gibi başarılı oyuncuların sahne olduğu Tarla Kuşuydu Juliet oyunu 2 perdeden oluşuyor. 

Timsah Ateşi

1989 yılında Kuzey İrlanda’da geçen bir hikâyeye odaklanan “Timsah Ateşi” 27 Aralık Salı günü İstanbul Zorlu PSM’de izleyicilerle buluşuyor. Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer gibi başarılı oyuncuların sahne alacağı bu kara-komedi oyununun rejisörlüğünü Mehmet Ergen üstleniyor. 

Aşk ile

Bin yıldan fazladır süregelen aşıklık geleneğini ve bu geleneğin içindeki dört ozanın Aşık Veysel-Neşet Ertaş-Mahzuni Şerif ve Nesimi Çimen’in hayatının anlatıldığı “Aşk ile” 13 Aralık Salı akşamı Ankara Meb Şura Salonu’nda seyircisiyle buluşuyor. Murat Aslan’ın yazıp yönettiği oyunda Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan’ın büyüleyici performansıyla eşlik ediyor. 

80 Günde Dünya Turu

Müzikli çocuk tiyatrosu “80 Günde Tiyatro Turu” 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi B Salonun’da minik seyircilerle buluşuyor. 

İstibdat Kumpanyası

Başarılı oyuncuların sahne alacağı “İstibdat Kumpanyası” 26 Aralık Pazartesi akşamı Ankara Perde Sanat Tiyatrosu’nda izleyicileriyle buluşuyor. Uğur Saatçi tarafından yazılıp Caner Karadağ tarafından yönetilen oyunda Sultan II. Abdülhamit döneminde süregelen mutlakiyet rejimi “İstibdat Devri” anlatılıyor. 

Aşınma

Usta oyuncu Şahika Tekand tarafından yazılıp yönetilen ve başarılı oyuncu Yiğit Özşener’in sahne alacağı “Aşınma” 25 Aralık Pazar günü kapılarını İstanbul Zorlu PSM’de tiyatro severlere açıyor. 

Bar Psikoloğu (Psikogösteri)

Girişimci bir psikoloğun psikoloji-psikoterapi klişelerini anlattığı “Bar Psikoloğu (Psikogösteri)” 27 Aralık Pazar akşamı İstanbul Zorlu PSM touché sahesinde izleyicilerle buluşuyor. 

Amadeus

Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri’nin hikayesini konu alan Amadeus, Işıl Kasapoğlu’nun yönetmeliğinde sahneye taşınıyor. Toplam 70 kişilik bir ekiple ortaya çıkarılan tiyatro oyunu, 28 Aralık Çarşamba günü Zorlu PSM’de tiyatroseverlerle buluşuyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

yunan adaları, en popüler yunan adaları

En Güzel Yunan Adaları

Yunan adaları tatilinin modası hiçbir zaman geçmez! İster ailece keyifli bir tatil yapmayı arzulayın ister arkadaş grubunuzla eğlenceyi doruklarda yaşamak veya ömür boyu unutulmaz bir

anneler günü'nde ne yapılır

Anneler Günü’nde Yapılacak Şeyler

Her sene mayıs ayıyla birlikte yaş kaç olursa olsun tüm çocukları aynı heyecan sarar: Anneler Günü’nde ne yapılır da anneler mutlu edilir! Şu bir gerçek,

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı