2022 Ekim Türkiye Festivalleri ve Etkinlikleri

Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte 2022 ekim ayı festivalleri ve etkinlikleri de açıklandı. Eğlenceli ve aynı zamanda güzel anılar biriktirebileceğiniz hem kültür hem de sanatın bir araya geldiği etkinliklere katılabilirsiniz. Özellikle İstanbul gibi metropol olarak nitelendirilen şehirlerde ekim ayında çok daha fazla festival ve etkinlik ile karşılaşacağınızı söyleyebiliriz.

Ekim ayının serin havalarında gerçekleştirilen birçok etkinlik ve festival olması ise hangisine gitmeniz konusunda sizi kararsız bırakabilir. Bu yazımızda sizlere tanıtacağımız etkinlik ve festivaller sayesinde, seçim yapmanız çok daha kolay olabilir.

Ekim ayındaki festivallere katılmak istiyor ancak nerede konaklayacağınız konusunda emin değilseniz ECC Tur’u İstanbul otelleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm otel fırsatlarına hemen göz atabilir, en uygun fiyatlarla otelinize yerleşebilirsiniz. Pek, ekim ayı festival ve etkinlikleri neler?

Genç Bi Şenlik 2022

Türkiye’nin en büyük gençlik etkinliklerinden biri olan Genç Bi Şenlik, 3 yıllık aradan sonra tekrardan geri dönüyor! Koşanadam ve Genç Bi Şenlik Öğrenci Komitesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, yılın en büyük şenliği diyebiliriz.

BEGE, Sefo, Mavi Gri ve önümüzdeki haftalarda açıklanacak olan birçok sanatçı bu etkinliğe konuk oluyor. Etkinliğe aynı zamanda 21 yaşından büyükler katılamıyor ve etkinlik boyunca atölye çalışmaları, sahne şovları, kültür etkinlikleri yapılıyor. 22 Ekim Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek olan etkinlik, saat 13.00’da başlıyor.

Cityfest 2022

Cityfest 2022 7-8-9 Ekim tarihleri arasında Antalya’da! KerkiSolfej Organizasyon tarafından düzenlenen etkinlikte birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak! Antalya Açıkhava’da gerçekleşecek olan konserde 7 Ekim’de Dolu Kadehi Ters Tut, Lil Zey ve Soft Analog sahne alıyor. 8 Ekim’de Mor ve Ötesi, Can Ozan ve Sedef Sebüktekin yer alırken, 9 Ekim’de Levent Yüksel, Sena Şener ve Mert Demir hayranlarıyla buluşuyor.

26. İstanbul Tiyatro Festivali

Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan 26. İstanbul Tiyatro Festivali, 6 uluslararası ve 15 yerli yapım ile seyircilerini bekliyor. 18 farklı mekanda 25 Ekim ve 26 Kasım tarihleri arasında sergilenecek oyunlar 3 perdeden gösterim sunuyor.

Yedikule Hisarı Konserleri

Yedikule Hisarı Konserleri, 7 yıl aradan sonra tekrardan kapılarını seyircilere açıyor. Jazz, Senfoni ve Oldies konseptlerle seyircisine sunulan festival, Jacky Terrasson, Vicktor Lazlo, Sinema Senfoni Orkestrası ve The Jacksons gibi isimler müzikseverlerle 8-16 ekim tarihleri arasında buluşuyor.

MIX Festival

7-8 Ekim’de İstanbul’a gelen MIX Festival, Men I Trust, Ceza, Can Güngör, Fülinler, Hedonutopia, Klor, Second, Kardelen, Geeva Flava ve The Ringo Jets gibi isimlerle Zorlu PSM’de unutulmaz bir şov sunacak.

BtcTurk Pro Netd Festival

14-15 Ekim tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’a konuk olan BtcTurk Pro Netd Festival, pop ve rap dünyasının sevilen isimlerini beraberinde getiriyor. Ceza, Mabel Matiz, Kalben, Cakal, Can Gox gibi isimlerin yer aldığı festival, görsel şovlarla sizlere eşsiz bir deneyim yaşatacak!

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali

1-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, İstanbul şehrinin kültür-sanat hikayesini Beyoğlu ile harmanlayarak sanatseverlerle buluşturuyor. Dönemin fotoğrafları, gravürleri ve çeşitli söyleşilerle Beyoğlu’nu anlatan tematik etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Gaziantep Uluslararası Opera ve Bale Festivali

Gaziantep Üniversitesi ve birçok devlet makamının desteğiyle üçüncü sefer düzenlenen Gaziantep Uluslararası Opera ve Bale Festivali, üç konser ve iki eğitim etkinliği ile 24 Ekim – 1 Kasım arasında sizlerle buluşuyor.

Ankara Kahve ve Çikolata Festivali

Kahve ve çikolata sektörünün en kapsamlı etkinliklerinden biri olan “Kahve ve Çikolata Festivali” katılımcıların ürünlerini ve hizmetlerini daha geniş kitlelere tanıtmasını hedefliyor. Aynı zamanda etkinlik boyunca sahne alacak olan ünlü sanatçılar bu festivalin çok daha eğlenceli hale gelmesini sağlayacak! 28-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde Cüneyt Tek, Gökhan Ay, Grup Pera ve Taylan Ülger sahne alacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek