2022 İstanbul Cocktail Festival’e Çok Az Kaldı

Yeme içme dünyasının klasikleşen kültürü kokteyller, büyük bir kitleyi arkasında taşımaya devam ediyor. Kokteyl kültürünün Türkiye’deki tek festivali Cocktail Festival, 5. kez İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. En güncel etkinlikleri ECC Tur olarak sizinle paylaşmaya devam ediyoruz ve bu yazımızda 2022 İstanbul Cocktail Festival hakkındaki tüm ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız.

Yaratıcı ve renkli görünümleriyle öne çıkan kokteyller, birbirinden ihtişamlı sunumlarıyla büyük bir popülarite kazanmıştır. İçerlerine her damak tadına uyum sağlayabilen içeriklerle zenginleştirilen kokteyller, çok çeşitli alternatifleri sayesinde gastronomi dünyası içerisinde fark yaratmayı başarmıştır.

20 – 21 Ağustos tarihleri arasında Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek olan 2022 İstanbul Cocktail Festival, gastronomi ve sanat meraklılarının mutlaka görmesi gereken etkinliklerden biri olarak etkinlik listemizde yer alıyor. Siz de Cocktail Festival’e katılarak daha önce bilmediğiniz kokteyl sırlarını öğrenebilir ve konser, atölye, sahne şovları gibi etkinliklere dahil olarak yepyeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Cocktail Festival’e rahatlıkla ulaşım sağlamak için ise ECC Tur’un sunduğu İstanbul otelleri fırsatlarını inceleyebilir, festival alanına en yakın otelden yerinizi ayırabilirsiniz.

2022 İstanbul Cocktail Festival’e katılarak Türkiye ve yurtdışındaki en sevilen kokteylleri tadabilir, ödüllü miksolojist yarışmasına dahil olabilirsiniz. Festival boyunca faaliyet gösterecek olan çeşitli gurme atölyelerine katılarak kendinizi kokteyl hazırlama konusunda geliştirebilir, festival boyunca ünlü isimlerin konserlerine katılabilirsiniz.

Gastronomi ve Sanatın Buluşması

2022 yılında 5. kez Türkiye’ye gelişini kutlamaya hazırlanan İstanbul Cocktail Festival, gastronomi dünyasından değerli bilgileri ve butik kokteyl tasarımlarını katılımcıları ile buluşturmayı hedefliyor. İstanbul Cocktail Festival katılımcıları birçok ünlü sanatçının performansını dinlerken aynı zamanda Türkiye’nin ve dünyanın en ünlü kokteyl barlarının lezzetli karışımlarını deneyebilecekler. Peki, İstanbul Cocktail Festival 2022’de hangi kokteyl barlar yer alacak?

İstanbul Cocktail Festival’de Yer Alacak Kokteyl Barlar

–          Blok.Mekan

–          Korto Roof

–          Moretenders Cocktail Crib

–          Ranchero Mexican Restaurant

–          Tavern

–          Wu Sushi + Cocktails

–          Yuka Beach Bar

Gibi ünlü barlar ve çok daha fazlası 20 – 21 Ağustos tarihleri arasında festivalcilerin yeni tatlar deneyebilmesi için festival alanı içerisinde bulunacak.

İstanbul Cocktail Festival’de Sahne Alacak Sanatçılar

–          Jakuzi

–          BaBa ZuLa

–          Kenan Doğulu

–          Güneş

–          KÖFN

–          Melis Güven

–          Mert Demir

–          Aybüke Albere

–          Palmiyeler

–          Selin Geçit

–          Serel Yereli

Ünlü sanatçılar da İstanbul Cocktail Festival’i boyunca çeşitli sahne şovlarıyla birlikte festivalcilerin eğlenceli zaman geçirmelerini sağlayacaklar. Tüm bunlara ek olarak ise festival alanında çeşitli aktivite ve atölyelere yer verilmektedir. Peki, festival alanında nasıl atölyeler ve etkinlikler yapılmaktadır?

İstanbul Cocktail Festival’deki Aktivite ve Atölyeler

Kokteyl ve Yemek Eşleştirmesi

Ödüllü miksolojistlerin yaptığı bu aktivite, temelde tatları, kokuları ve kimyaları birlikte yeme içmeye uygun yemek ve içecekleri eşleştirmek üzeredir. Kendisine güvenen festival katılımcılarının deneme yanılma yoluyla doğru yemekle doğru kokteyli eşleştirmeye çalışması sırasında, miksolojistler kokteyllerin kimyası ve yemeklerle uyumu hakkında bilgi verirler. Böylelikle hem karşılıklı bir kültür alışverişi ortamı yaratılır hem de festivalciler yeni bilgiler öğrenir.

Evde Yapılabilecek Basit Kokteyller

Bu atölyede miksolojistler tarafından, meraklı katılımcılara evlerinde yapabilecekleri basit ve lezzetli kokteyllerin yapılış aşamaları, alternatif malzeme tercihleri, teknikler ve benzeri bilgiler öğretilmektedir.

Kendi Kokteylini Yarat

Kendi kokteylini yarat isimli Cocktail Festival atölyesinde ise katılımcıların kendi kokteyllerini oluşturabilmeleri için bilmeleri gereken temel bilgiler verilerek, çeşitli denemeler yaptırılmaktadır. Burada öğretilen hazırda var olan kokteyl çeşitlerinden farklı olarak, katılımcıların kendi özgün tatlarını keşfetmeleridir.

Popüler Kokteyller

Popüler kokteyl atölyesinde, ödüllü miksolojistler İstanbul Cocktail Festival’i boyunca, ilgili katılımcılara dünyadaki popüler kokteyllerin nasıl yapıldığı konusunda uygulamalı bilgiler verir ve tadımlar yaptırılır. Bu sayede katılımcılar hem kokteyller hakkında genel bilgi sahibi olur hem de popüler kokteyllerin nasıl yapıldığını öğrenebilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı