Amasra’da Gezilip Görülecek Yerler

Bartın ilinin bir ilçesi olan Amasra, Karadeniz’in turistik bir liman kenti olarak biliniyor. Amasra, yemyeşil doğası, masmavi koyları ve tarihi eserleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Her mevsim ziyarete uygun olarak görülen Amasra, geçimini temelde balıkçılık ile sağlıyor.

Amasra tatili yapmak isteyenlerin iki günde gezebileceği bu liman kenti, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında farklı bir atmosfere sahip diyebiliriz. Amasra tatili yapmak istiyorsanız, her yere rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Amasra otellerini ECC Tur avantajlarıyla keşfedebilirsiniz. Peki, Amasra gezilecek yerler neresi?

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü

Amasra’nın sembolik yapılarından birisi olan Kemere Köprüsü, ziyaretçilerinin dikkatini çeken ilk simgedir. Mahalleleri birbirine bağlayan bu köprü Roma döneminden kalma tarihi bir yapıdır ve özel mimarisi ile Amasra gezilecek yerler listemizde yerini almayı başarmıştır.

2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek koruma altına alınan Kemere Köprüsü, geçmişte teknelerin bakımının yapıldığı bir tesis olarak da kullanılmıştır. Gün batımındaki manzarasıyla fark yaratan Kemere Köprüsü, fotoğrafçıların ve deniz manzarasını izlemeyi sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir.

Amasra Müzesi

Amasra Müzesi

Amasra Müzesi, Amasra’nın ilk ve tek müzesi olma özelliğini taşıyor. 1955 yılında belediye binasında hizmet vermeye başlayan Amasra Müzesi, 1982’den bu yana kendi özel binasında hizmet vermeye devam etmektedir. Bölgenin 3 bin yılı aşkın tarihini yansıtan eserlerin sergilendiği müze farklı bölümlerden oluşmaktadır.

Amasra Müzesi’nin birinci arkeolojik salonunda; Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait tarihi eserler bulunur. İkinci arkeolojik salonunda ise aynı dönemlere ait heykeller ve mimari parçalar bulunmaktadır. Birinci etnografik salonda; Osmanlı dönemine ait savaş ekipmanları, seramikler, bakır mutfak aletleri bulunurken, ikinci etnografik salonda ise aynı döneme ait yöresel kıyafetler, süs ve dekor eşyaları yer almaktadır.

Büyük Liman Plajı

Büyük Liman Plajı

Amasra gezilecek yerler arasında Büyük Liman Plajı özel bir yere sahip diyebilir. Amasra tatilini tercih edenlerin vazgeçilmez duraklarından birisi olan bu plaj, yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Turistik ve ticari gemilerin sıklıkla görüldüğü bu plaj Amasra için önemli bir ticaret bölgesidir.

Büyük Liman Plajı, Amasra tatiliniz sırasında güneş, kum, deniz üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz en keyifli noktalardan birisidir. Akşamları yürüyüş yapabileceğiniz bu plaj, günün her saati size huzur verecek ve tatilinizin çok daha keyifli geçmesini sağlayacaktır.

Barış Akarsu Parkı

Barış Akarsu Parkı

Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından birisi olan Barış Akarsu anısına yapılan Barış Akarsu Parkı, 2007 yılında vefat eden sanatçımızın ruhunu yaşatıyor diyebiliriz. Memleketi Amasra olan Barış Akarsu’nun özel tasarlanan heykelini görmek ve deniz kenarında doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız bu parkı Amasra gezilecek yerler listenize almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı

Amasra merkezde bulunan Çekiciler Çarşısı, bu yöreye ait hediyelik eşyaların satıldığı küçük bir çarşıdır diyebiliriz. Ahşap oymacılığı olarak da bilinen çekicilik, Amasra’nın balıkçılıktan sonraki en büyük geçim kaynağıdır ve özel eserler üretilmektedir.

Amasra Çekiciler Çarşısı, kültürel ve turistik değerleri sayesinde bölgenin hem yerli hem de yabancı turist tarafından en çok ziyaret edilen noktalardan birisi olmasını sağlıyor. Bölgenin kültürel mirasını korumasını sağlayan Çekiciler Çarşısı, çeşitli dekor ve aksesuarlarla ziyaretçilerini karşılıyor.

Ağlayan Ağaç

Ağlayan Ağaç
r.

Amasra gezilecek yerler arasında en ilginç duraklardan biri de Ağlayan Ağaç’tır. Ağlayan Ağaç, denizden ve havadan topladığı nemi kendi gövdesinde depolayarak bahar aylarında yağmur damlası şeklinde geri vermektedir. Bu nedenle ismi Ağlayan Ağaç olan bu yapıyı ve bu yazımızda daha önce bahsettiğimiz tüm destinasyonları en uygun fiyatlarla ziyaret etmek için ECC Tur’un Amasra turu fırsatlarından hemen yararlanabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya