Balkanlar’da Gezilecek En Güzel Şehirler

Balkanlar, Güneydoğu Avrupa olarak da adlandırılan ancak tarihi olarak Balkan Bölgesi olarak bilinen ve coğrafi, kültürel açıdan benzer ülkelerin bir arada olduğu bir alan olarak adlandırılabilir. Balkan ülkelerinin büyük bir kısmına Türkiye’den vizesiz olarak gidilebilmektedir.

İlkbahar ve yaz aylarında ziyaret etmeniz önerilen Balkanlar, birbirinden güzel coğrafyaları ile size eşsiz bir deneyim yaşatacaktır. Balkan ülkelerini vizesiz olarak en iyi şekilde tatil planlamak için ise ECC Tur’un avantajlı Balkan turu seçeneklerine göz atabilir, en uygun fiyatlarla Balkan ülkelerini gezebilirsiniz.

Prizren Kosova

Prizren, Türk yoğunluğunun en fazla olduğu şehirdir diyebiliriz. 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova Cumhuriyeti, Prizren şehriyle birçok tarihi yapıtı ziyaretçilerine sunuyor. Osmanlı döneminden kalma birçok eseri de barındıran bu şehir, Balkanlar’da gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır. Prizren Kalesi, Taş Köprü, Sinan Paşa Camii gibi birçok eseri bu şehirde görebilirsiniz.

Kotor Karadağ

Karadağ, sahilleriyle son yılların en popüler ülkelerinden biri olmayı başarıyor. Kotor şehri de Venedik mimarisiyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Kotor’da Kotor Kalesi, Saat Kulesi, Sveti Tripun Katedrali, Gospe od Zdravlja gibi birçok önemli eser sizi bekliyor diyebiliriz.

Belgrad Sırbistan

Vizesiz olarak gidilebilen bir diğer Balkan ülkesi olan Sırbistan, Belgrad başkenti ile turistleri kendisine hayran bırakıyor. Zengin kültürel mirasının yanı sıra eski binaları, kiliseleri, katedralleri, anıtları ve doğal güzellikleriyle Balkanlar’da gezilecek yerler arasında mutlaka yer almalıdır.

Saraybosna Bosna Hersek

Sakinliği ile turistleri kendisine bağlayan Saraybosna, Miljacka Nehri üzerinde konumlanmıştır. Saraybosna’da Balkanlar turunuz sırasında Gazi Hüsrev Bey Camii, Ferhadiya Camii, Morica Han, Mezistan, Svrzo Evi, Saraybosna Katedrali gibi birçok yapıyı keşfedebilirsiniz.

Ohrid Makedonya

Balkanlar’ın en turistik şehirleri arasında yer alan Ohrid, Sveti Jovan Kaneo Kilisesi, Ohrid Antik Tiyatrosu, Saint Panteleimon, Ohrid Kalesi, Ohrid Robevci Evi, Icons Galeri ve Ohrid Eski Çarşı gibi birçok yapısıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunmaktadır. Bu nedenle Balkanlar’da gezilecek yerler listenize Ohrid’i eklemeniz oldukça önemlidir.

Dubrovnik Hırvatistan

Orta Çağ tarihini bir şehir olarak yansıtan Dubrovnik, botanik bahçeleri ve plajlarıyla ünlü bir şehir diyebiliriz. Bunların dışında ise Stradun Caddesi, Tarihi Saat Kulesi, St. Blaise Kilisesi ve Lokrum Adası gibi gezilebilecek birçok noktaya da sahip.

Bled Slovenya

Balkanlar’ın en zengin ülkelerinden biri olma ünvanına sahip Bled şehri, Bohinj Gölü, Slap Savica Şelalesi, Vintgar Gorge Kanyonu ve Triglav Ulusal Parkı ile turistlerin ilgisini çekiyor diyebiliriz.

Ljubljana Slovenya

Doğası ve ulaşımın kolaylığıyla bilinen Ljubljana şehri, Ejderha Köprüsü, Modern Sanatlar Müzesi, Cumhuriyet Meydanı, Aziz Nicholas Katedrali ve daha birçok yapısıyla da keşfedilmeyi hak ediyor.

Split Hırvatistan

Modern ve geleneksel yapıyı bir arada sunan Split, Balkanlar’da gezilecek yerler arasında mutlaka yer almalıdır. Kültürel mirasını Gotik mimari ile süsleyen bu şehir, birbirinden ihtişamlı müze ve tarihi yapılarıyla sizi bekliyor diyebiliriz.

Üsküp Makedonya

Türk kültürüne oldukça yakın olan Üsküp’te birçok Osmanlı eserini görebilirsiniz. Büyük İskender Heykeli gibi onlarca heykelin bulunduğu Üsküp, Makedonya’nın heykeller şehri olarak da adlandırılır. Bunların dışında se Neo-Klasik mimarisiyle fark yaratan Üsküp’te Yeni Anayasa Mahkemesi, Yeni Dışişleri Bakanlığı Binası, Yeni Arkeoloji Müzesi gibi birçok binayı inceleyebilirsiniz.

Sofya Bulgaristan

Komşumuz Bulgaristan’ın başkenti Sofya da Balkanlar’da gezilecek yerler listenizde yer almalıdır. Ekonomik ve turistik bir kent olan Sofya hem sanat severlerin hem de kültürel gezilerden hoşlananların vazgeçemeyeceği şehirlerden birisi olacak diyebiliriz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı