Barselona Gezilecek Yerler Listesi

Dali, Gaudi, Picasso ve Miro gibi büyük isimlerin eserlerini barındıran Barselona, İspanya’nın en büyük ikinci şehridir. Akdeniz kıyısındaki önemli liman ve ticaret merkezlerinden biri olan Barselona, modernizm akımını bütün bir şehir boyunca ziyaretçilerine hissettirmektedir.

Kendine özgü yaşam tarzı ve kültürüyle dikkat çeken şehir Barselona, sanatsal hazine çeşitliliğiyle de ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatır. Unutulmaz bir tatil yaşamak ve güzel anılar biriktirmek için ECC Tur’un Barcelona turu fırsatlarına göz atabilirsiniz. Peki, “Barselona gezilecek yerler neresidir?”, bu yazımızda birlikte inceleyelim.

Sagrada Familia Bazilikası

Sagrada Familia Bazilikası, Barselona’nın simgesi olan yapılardan biridir. Barselona gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken bu yapı, Katalan mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eserlerinden biridir. İlginç ve görkemli yapısıyla dikkat çeken yapı yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır.

Sagrada Familia Bazilikası’nın üç cephesi Hz. İsa’nın yeniden doğuşunu, ölümü ve doğumu temsil etmektedir. Yapı içerisindeki en önemli bölümlerden biri Büyük Çile Kapısıdır ve Hz. İsa’nın çektiği çile ile çarmıha gerilişini temsil etmektedir. Hala inşası devam eden bu kilise yapılan bağışlarla birlikte ilerlemektedir ve 2026 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Picasso Müzesi

Museu Picasso

Paris’te bulunan Picasso Müzesinden sonra en fazla eseri içerisinde barındıran Barselona Picasso Müzesi, sanat severlerin görmesi gereken yerlerden biridir. 1963 yılında açılan Picasso Müzesi, başlangıçta sadece Picasso’nun yaşadığı bir ev olarak inşa edilmiş olsa da içerisindeki eserlerin artmasıyla birlikte geliştirilerek günümüzdeki haline getirilmiştir.

Katalonya Ulusal Müzesi

Katalonya Ulusal Müzesi, 1929 yılında inşa edilen Montjuic Ulusal Sarayı’nda yer alan görkemli bir müzedir. Bilinen en büyük Romanesk koleksiyonun sergilendiği Katalonya Ulusal Müzesi, sanat tarihi açısından Barselona gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır. Romanesk sanatının en iyi eserlerini görebileceğiniz bu müze, Gaudi ve Casas gibi en ünlü Katalan Modernizmi temsilcilerinin de eserlerini içerir.

Gran Teatre Del Liceu

19. yüzyıldan günümüze kadar uzanan tarihi ile karşımıza çıkan Gran Teatre Del Liceu, sadece İspanya değil aynı zamanda dünyanın da en önemli opera binalarından biri olarak kabul edilir. 1847 yılında inşa edilen Gran Teatre Del Liceu yapısını rehberli turlarla ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca kendi web sitelerinde yayınladıkları opera takvimine bakarak da tatilinizi planlayabilirsiniz.

Barceloneta Beach

Barselona’nın en ünlü plajı olma özelliğini taşıyan Barceloneta Beach, tatilde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin kaçırmaması gereken plajlardan biridir. Hem şehir halkı hem de turistler tarafından büyük bir ilgi gören Barceloneta Beach mavi suları, bisiklet rotası ve deniz ürünleri restoranları dikkat çekmektedir.

La Rambla Caddesi

Her turistin Barselona gezilecek yerler listesinde yer alan La Rambla Caddesi, şehrin en aktif noktası diyebilir. Gece gündüz fark etmeksizin sürekli bir hareketin olduğu cadde, canlı heykel ve sokak sanatçılarının merkezi konumundadır.

Kristof Kolomb Heykeli’nden başlayan ve 1 km’yi geçen uzunluğa sahip La Rambla Caddesi, kafe, alışveriş dükkanları ve restoranları ile turistleri cezbeder. Cadde üzerindeki Canaletes Çeşmesi ve benzeri yapılar ise burada gezerken farklı tarihi simgeleri incelemenize olanak tanır.

Passeig De Gracia

Şehrin en önemli La Rambla Caddesi üzerinde yer alan Passeig De Gracia, mimari tasarımıyla ve etrafındaki lüks mağazalarla Barselona’nın alışveriş merkezi olmayı başarmıştır. Turistlerin yoğun ilgisi sayesinde en işlek noktalardan biri haline gelen bu mekân Casa Mila ve Casa Batllo gibi önemli yapılara da ev sahipliği yapar. Barselona ve İspanya’nın çeşitli şehirlerini en uygun fiyatlarla ziyaret etmek için ise ECC Tur’un Barcelona Turu fırsatlarını inceleyebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi