Barselona ve Çevresinde Gezilecek Tarihi Yerler

İspanya’nın popüler turizm şehri Barselona, 2000 yıllık tarihi ile çok çeşitli tarihi yerlere ve sanat müzelerine ev sahipliği yapıyor. Barselona ve çevresinde gezilecek tarihi yerler bakımından ziyaretçilere pek çok gezi alternatifi sunuluyor.

Katalonya’nın başkenti Barselona, kendine özgü mimarisi ve kültürü ile dikkat çekiyor. Yılın her mevsimi dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan bu turistik şehir  Dali, Gaudi, Miro, Picasso gibi usta isimlerin yer aldığı rüya şehir olarak ziyaretçilere keyifli anlar sunuyor. 

İspanya vizesi ve pasaport ile gidilebilen Barselona’da tarihi yerler ve turistik noktaları yerinde keşfetmek için ECC Tur’un yurt dışı turlarını hemen inceleyebilirsiniz. Görkemli mimarisiyle göz dolduran bir diğer şehir Prag gezilecek yerleri merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız “Prag Gezilecek Yerler Listesi” başlığına göz atabilirsiniz. 

Bu yazımızda sizlerle İspanya’nın en önemli şehirlerinden “Barselona ve Çevresinde Gezilecek Tarihi Yerler” listesini paylaşıyoruz. 

La Sagrada Familia 

Antoni Gaudí tarafından tasarlanan La Sagrada Familia, Barselona’nın en ünlü tarihi yerlerinin başında bulunuyor. Gotik ve Art Nouveau tarzlarının bir karışımı olan bu görkemli yapı milyonlarca yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.  Bazilika olarak kabul edilen bu eşsiz yapı 17 kulesi, sıra dışı güzelliği ve mimari özellikleriyle UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Görülmeye değer bu görkemli bazilikayı gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Barselona Katedrali 

Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Barselona Katedrali, şehrin en önemli yapıları arasında bulunuyor. Sütunlar ve kemerlerle süslü dış görünüşü ile dikkat çeken katedral çok sayıda yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. 53 metre yüksekliğe sahip katedralin içinde 140’tan fazla anıt ve şapel bulunuyor. 

Santa Maria del Mar Kilisesi (Basilica de Santa Maria del Mar)

Orta Çağ döneminde inşa edilen Santa Maria del Mar Kilisesi, yerel halk arasında “fakirlerin kilisesi” olarak tanımlanıyor. Katalan Gotik tarzında inşa edilen bu kilise ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunuyor. İç ve dış yapısı ile etkileyici bir güzelliğe sahip kilise içinde denizciler adına yapılmış ilgi çekici bir gemi maketi yer alıyor. 

Santa Maria del Pi Bazilikası (Basílica de Santa Maria del Pi)

Katalan Gotik mimarisinin en güzel örnekleri arasında bulunan Santa Maria del Pi Bazilikası, Barselona’nın önemli tarihi yapılarından biri olarak yer alıyor. Vitray pencereleri ile dikkat çeken kilise aynı zamanda Barselona şehrinin ayrıcalıklı manzarasına sahip. Orta Çağ döneminde rahiplik yapmış olan Sant Josep Oriol’ün mezarına da ev sahipliği yapan bu bazilikada birçok ressamın eserleri sergileniyor. 

Las Ramblas (La Rambla)

Barselona şehrinin en popüler caddelerinden biri olarak yer alan Las Ramblas (La Rambla), 1,2 km uzunluğa sahip. Şehrin en önemli yerlerinden biri olan bu ünlü caddede Columbus Anıtı, La Boqueria Pazarı gibi sembolik yapılar yer alıyor.  Ziyaretçilerin keyifli zamanlar geçirdiği bu popüler caddede açık hava pazarlarıyla dikkat çekiyor.  

L’Eixample

Barselona’nın sembolik bölgelerinden biri olan L’Eixample, düzenli yerleşimi ile dikkat çekiyor. Şehrin en önemli simge yapılarına ev sahipliği yapan bu bölge geniş caddeleri, modernist binaları ve kendine özgü mimarisi ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Yerel halk arasında popüler bir yer olan L’Eixample, renkli gece hayatı ve alışveriş mekanları ile biliniyor. 

Pedralbes Manastırı (Monasterio de Pedralbes)

Gotik mimarinin en zarif örneklerinden biri olan Pedralbes Manastırı, Barselona’nın popüler yerleri arasında bulunuyor. Büyük bir bölümü ziyarete açık olan manastır revaklı avlusu, San Miguel Şapeli ve  rahibelerin odaları ile dikkat çekiyor. Ayrıca, manastır içinde Orta Çağdan kalma sanat eserlerin sergilendiği bir müze yer alıyor. 

Katalan Müzik Sarayı (Palau de la Musica Catalana)

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Katalan Müzik Sarayı, çeşitli süslemeleri ve mimari yapısı ile dikkat çekiyor. Art Nouveau tarzından inşa edilen bu modernist binanın en dikkat çekici yeri olarak konser salonu gösteriliyor. 2.146 kişilik kapasiteye sahip konser salonu yıl boyunca çeşitli konserle ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 

Casa Amatller

1984 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan Casa Amatller, şehrin dikkat çeken binaları arasında bulunuyor. Günümüzde tiyatro, müze ve kütüphane olarak kullanılan Katalan mimarisinin önemli bir örneği olarak gösteriliyor. Taş oymaları ve vitray pencereleri gibi süslü, dekoratif özellikleriyle dikkat çeken bir mimariye sahip bu binayı gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Casa Mila (La Pedrera)

La Pedrera olarak da bilinen modernist bina Casa Milà, Barselona’nın L’Eixample bölgesindeki şık bir alışveriş caddesi olan Passeig de Gràcia’da yer alıyor. Dönemin ünlü mimarı Antoni Gaudí tarafından tasarlanan bu bina farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. Barselona’da görülmesi gereken tarihi yapılar arasında olan bu modernist bina Casa Mila içindeki bir daire günümüzde ziyarete açık tutuluyor. 

Park Guell

Barselona şehrinin en sevilen mekanlarından biri olan Park Guell halka açık bir park olarak karşımıza çıkıyor. Farklı mimari özelliklere sahip bu park şehrin ünlü parkları arasında bulunuyor. Tarihte Pablo Picasso’nun da gençliğinde zaman geçirmeyi sevdiği bu yer eşsiz Barselona manzarası ile göz dolduruyor. 

Gran Teatre del Liceu (Liceu Opera Barcelona)

Barselona şehrinin benzersiz kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Gran Teatre del Liceu (Liceu Opera Barcelona), opera ve bale gösterilerine ev sahipliği yapıyor. 1847 yılında inşa edilen bu opera binası Avrupa’nın önde gelen yerleri arasında bulunuyor. Etkileyici mimarisi ile göz dolduran bu opera binası 3.000 kişilik kapasiteye sahip. 

MNAC Ulusal Sarayı (National Palace MNAC)

Sanat tutkunlarının ziyaret etmesi gereken MNAC Ulusal Sarayı etkileyici mimarisi ile dikkat çekiyor. 1990 yılında Ulusal Müze statüsünü kazanan MNAC Ulusal Sarayı zengin koleksiyonu ile tanınıyor. Ziyaretçilerine görülmeye değer manzaralar sunan müze aynı zamanda Romanesk sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. 

MUHBA (Museum of the History of Barcelona)

Barselona’nın tarihine ışık tutan bu müze 2.000 yıl öncesinden kalma kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Barselona şehrinin popüler turistik noktalarından biri olan müze yerel halk arasında Gotik Saray olarak biliniyor. 

Barrio Gotico

Barrio Gotico, Barselona’nın popüler tarihi yerleri arasında bulunuyor. Barselona’nın en önemli simge yapılarının çoğuna ve çeşitli müzelere ev sahipliği yapıyor. 

Barselona şehrinin en dinamik ve eğlenceli yerlerinden biri olan bu tarihi yerde çok sayıda dükkan yer alıyor. Dar sokakları ve mimari yapısı ile dikkat çeken bu gotik mahalle Barselona’nın tarihine ışık tutan tarihi yapıları içinde barındırıyor. 

Casa de les Punxes

3 farklı yapının birleştirilip yeniden restore edilmesiyle ortaya çıkan bu görkemli bina 2017 yılından itibaren ziyaretçilerini ağırlıyor. Görülmeye değer bir manzaraya sahip bu tarihi binanın içinde, binanın tarihini ve mimarisini sergileyen bir müze bulunuyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

anneler günü'nde ne yapılır

Anneler Günü’nde Yapılacak Şeyler

Her sene mayıs ayıyla birlikte yaş kaç olursa olsun tüm çocukları aynı heyecan sarar: Anneler Günü’nde ne yapılır da anneler mutlu edilir! Şu bir gerçek,

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı