Basel Gezilecek Yerler Listesi

Basel, Almanya, Fransa ve İsviçre’nin birleştiği noktadaki bir sınır şehridir. İsviçre’nin Zürih ve Cenevre’den sonra 170.000’i geçen nüfusuyla en kalabalık ve büyük şehri olan Basel, Basel Kantonu’nun da başkentidir. Bu yazımızda sizlerle Basel gezilecek yerler listemizi paylaşıyoruz.

Ticaret ve turizm kenti olarak büyük bir üne sahip olan Basel, Orta Çağ atmosferini hissedebileceğiniz tarihi ve kültürel mirasıyla da dikkat çeken bir şehir diyebiliriz. Ortalama iki ya da üç gün içerisinde gezebileceğiniz Basel’i en uygun fiyatlarla keşfetmek için ECC Tur İsviçre turu fırsatlarına göz atabilir, hemen tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Peki, “Basel’de nereler gezilir?”

Marktplatz ve Rathaus

Basel’in eski şehir meydanı olarak anılan Marktplatz, çarşı meydanı olarak da nitelendirilebilir. Grossbasel yani Büyük Basel olarak anılan kısımda bulunan Marktplatz büyük bir öneme sahip diyebiliriz. Bu meydanda yer alan Rathaus da mimarisiyle dikkat çeken belediye binası. Rehberli turlarla gezebileceğiniz bu belediye binası, günümüzde hala devlet dairesi olarak görevini sürdürmektedir.

Basel Manastırı (Basel Münster)

1091 yılında inşa edilen Basel Manastırı, 1356 yılında yaşanan depremden dolayı tekrar inşa edilen yapılardan biri. Rathaus ile birlikte Basel’in sembol yapılarından biri olan Basel Manastırı, kırmızı tuğladan inşa edilmiş ve iki yanındaki kuleleri ile dikkat çekiyor.

Aziz Theodore Kilisesi (Theodoreskirche)

Basel’in en eski yapıları arasında bulunan Aziz Theodore Kilisesi’nin 1084 yılında inşa edildiği bilinmekte. Ancak Aziz Theodore Kilisesi de Basel Manastırı gibi yaşanan depremden dolayı 1400’lü yıllarda tekrardan inşa edilmiş. Ayrıca kilisenin ilk inşasından önce bu alanın toplu mezar alanı olarak kullanıldığı ve buradaki mezarların ilk Basel yerlilerine ait olduğu düşünülüyor.

Güzel Sanatlar Müzesi (Kunstmuseum)

A 1218870

Basel’in sahip olduğu onlarca müze arasından öne çıkan Güzel Sanatlar Müzesi, Basel gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken müzelerden biri. Avrupa’nın en eski müzelerinden biri olan Güzel Sanatlar Müzesi, 17. yüzyıldan bu yana hizmet veriyor ve 15. yüzyıla uzanan Avrupa sanatını Picasso, Vincent Van Gogh, Peter Paul Rubens gibi isimlerin ünlü eserleri ile sergiliyor.

Papiermühle (Kağıt Fabrikası)

Orta Çağ’a ilgi duyan herkesin Basel gezilecek yerler listesinde yer alması gereken Papiermühle, yazının ve kağıdın tarihini görebileceğiniz en ilginç müzelerden birisi. Matbaa teknolojisinin gelişmesinden önce kullanılan teknikleri, el yapımı kitap dikimi, kağıt üretimi gibi süreçleri bu müzede inceleyebilir, yazının gelişimini öğrenebilirsiniz.

Beyeler Vakfı Müzesi

Ernst ve Hildy Beyeler’e ait olan bu klasik modern sanat müzesi, sanat meraklılarının uğraması gereken müzelerden biri olarak listemizde yer alıyor. Max Ernst, Marlene Dumas ve Pablo Picasso gibi ünlü isimlere ait çizimleri, heykelleri, resimleri inceleyebileceğiniz Beyeler Vakfı Müzesi, doğal bir parkın içerisinde bulunuyor.

Spalentor (Spalen Kapısı)

Eski şehre girişi temsil eden Spalen Kapısı, ihtişamlı yapısıyla görenleri etkileyen yapılardan biri. Marktplatz’a yakın konumda bulunan Spalen Kapısı, 1400’lü yıllarda inşa edilmiş ve şehrin tarihini yansıtıyor.

Ren Köprüsü

Basel’i ikiye bölen Ren Nehri, bu şehri Büyük Basel yani Grossbasel ve Küçük Basel yani Kleinbasel olarak ikiye ayırıyor. Şehir sakinleri ise özellikle yaz aylarında Ren Köprüsü olarak bilinen ve Basel’i birbirine bağlayan bu köprüden nehre atlayabiliyor.

Ren Nehri

Basel’in içinden geçen Ren Nehri, şehrin önemli bir özelliğini oluşturuyor. Şehirde yapılan Ren Nehri turlarının ise Basel’i keşfetmek için kullanabileceğiniz en pratik yol olduğunu söyleyebiliriz.

Basel Karnavalı

Basel Karnavalı, çok büyük olmasa da her yıl binlerce katılımcı ile gerçekleştirilen karnavallardan biridir. Üç gün süren karnavala farklı kostüm ve maskelerle birçok kişi katılıyor. Tüm şehrin karanlığa bürünmesi ile başlayan bu festivalin de oldukça eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek