Bodrum’da Görmeniz Gereken Yerler

Bodrum tatili yapmak, her yaz sezonu ülkemizde sıkça duyduğumuz bir sözdür. Muğla’nın en turistik ve popüler ilçesi olan Bodrum, gece hayatı, tarihi ve plajlarıyla Ege’nin en önemli değerlerinden birisidir. Yazlıkçıların, turistlerin ve ünlülerin uğrak noktası olan Bodrum’da tatil yaparak kendinizi bambaşka bir yerde gibi hissedebilir, çiçeklerle süslenmiş bembeyaz sokaklarda farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

Yemyeşil doğası ve Arnavut kaldırımlı yolları ile ünlenen Bodrum, her mevsim ziyarete uygun bir bölgedir. Yaz aylarında nüfusu 4-5 katına kadar çıkan Bodrum’da tatil yaparken sakin ve kalabalıktan uzak bir deneyim yaşamak için ise ilkbahar ya da sonbahar aylarını tercih edebilir, Bodrum otellerinde konaklayarak istediğiniz yere rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Plajları ve yemyeşil doğasına ek olarak kabak çiçeği dolması, Bitez Dondurması ve ebegümeci kavurması gibi lezzetleriyle de ünlü olan Bodrum’da gezebileceğiniz birçok farklı konum bulunmaktadır. Bu yazımızda keyifli ve unutulmaz bir tatil için Bodrum’da gezilecek yerleri sizlerle paylaşıyoruz.

Barlar Sokağı

Bodrumda gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi Barlar Sokağı olmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Barlar Sokağı, ünlü sanatçıların bulunduğu ve günün her saatinde aktif olan bir bölgedir.

Renkli ve eğlenceli bir atmosfere sahip olan Barlar Sokağı, Bodrum tatiliniz sırasında uğrayabileceğiniz, ünlü sanatçıların yer aldığı mekanlarla doludur. Restoran, kafe ve disko gibi çeşitli yerlerden gelen müziklerle canlanan Barlar Sokağı, Bodrum’da eğlencenin merkezidir diyebiliriz.

Bitez Plajı

Bodrum’un en büyük plajı olma özelliğini taşıyan Bitez Plajı, deniz, kum ve güneş üçlüsünü sevenlerin Bodrum tatilleri boyunca uğrayabilecekleri en güzel yerlerden birisidir. Meyve bahçeleriyle masmavi denizi buluşturan Bitez plajı, sığ denizi sayesinde çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.

Sörf okullarından çeşitli su sporlarına kadar birçok aktiviteye yer veren Bitez Plajı’nda eğlenceli vakitler geçirebilir, tertemiz denizinde serinleyebilirsiniz. Yerli ve yabancı birçok turistin tercihi olan Bitez Plajı aynı zamanda Bitez Dondurması’yla da oldukça ünlüdür. Giriş ücretinin olmadığını da unutmadan belirtelim.

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Bodrum merkezine 25 km mesafede bulunan Bodrum Tuzla Kuş Cenneti, 125 farklı kuş türünü içerisinde barındırmaktadır. Allı turna, yaban kazı, meke, pelikan ve flamingo gibi pek çok farklı kuş türünü içerisinde barındıran Bodrum Tuzla Kuş Cenneti, turistler tarafından oldukça fazla ilgi görmektedir.

Fotoğraf çekmekten keyif alanlar için Bodrum gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken Bodrum Tuzla Kuş Cenneti, mart ve nisan aylarında fotoğrafçılara eşsiz bir manzara sunuyor. Kuşların üreme mevsimi olan bu aylar çeşitli danslara ve göç hareketlerine ev sahipliği yaparak ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Müzikleri ile önemli bir üne kavuşan Zeki Müren, hayatının son dönemlerini Bodrum’daki evinde geçirdi. Zeki Müren’in vefatından sonra yaşadığı evin müzeye dönüşmesi Bodrum’un önemli bir turistik değer elde etmesini sağladı diyebiliriz. Bodrum Zeki Müren Evi olarak bilinen yer günümüzde Zeki Müren Sanat Müzesi olarak faaliyet göstermektedir.

Bodrum Zeki Müren Evi, ön bahçesinde Zeki Müren’in bronz bir heykelini ve antika değere sahip olan arabasını sergiliyor. Bodrum Zeki Müren Evi’nin iç kısmında ise sahne kostümleri, aksesuarları, ödülleri, fotoğrafları, kitapları ve benzer eşyalar sergilenmektedir.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Türkiye’deki tek sualtı arkeolojisi müzesi olma özelliğini taşıyan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 14 farklı sergi salonuyla tarihe meraklı olan kişilerin, Bodrum gezilecek yerler listelerine mutlaka eklemesi gereken yerlerden birisidir. İçerisinde eski batık gemi kalıntıları gibi birçok farklı parçaya yer veren Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi her mevsim hizmet vermektedir.

Yaz mevsiminde Bodrum tatiliyle farklı deneyimler yaşayabilir, masmavi plajlarda dinlenebilir ve eğlenceden kültüre, tarihten doğaya kadar birçok alanda çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. ECC Tur fırsatlarından yararlanarak Bodrum turuna çıkabilir, geziniz boyunca en önemli destinasyonları ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya