Akşemseddin Türbesi, kaya evleri ve daha pek çok tarihi ve doğal güzelliği olan Bolu, her mevsim ayrı bir güzellik sunması sebebiyle sayısız turistin uğrak noktası olarak öne çıkıyor. Gelişmiş şehir merkezinin yanı sıra tabiat parkları, müzeleri, gölleri, kayak merkezleri huzurlu bir atmosfer sunuyor.
Kusursuz bir gezi rotası oluşturmanız için ‘Bolu’da görmeniz gereken yerler’ yazımızı sizinle paylaşıyoruz. İddialı mutfağı ile dünyaca ünlü aşçıların yetiştiği şehirde, yerel lezzetler tatmak isterseniz sizin için hazırladığımız ‘‘Bolu’da Yemeniz Gereken Yemekler’’ yazımızı okuyabilirsiniz.
Şehrin güzelliklerine tanık olurken avantajlı fiyatlar ile konforlu bir konaklama süreci geçirmek için ECC Tur’un sunduğu Bolu Otellerini ziyaret edebilirsiniz.
İçindekiler
Abant Gölü ve Tabiat Parkı
Abant Gölü ve Tabiat Parkı, köknar ve çam ağaçlarından oluşan bitki örtüsü ile eşsiz bir doğal güzellik olarak Bolu’da görmeniz gereken yerler arasında öne çıkıyor. Parkın içerisinde yer alan ve keyifli bir heyelan set gölü olan abant gölü, huzurlu atmosferiyle ziyaretçileri ağırlıyor. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir mekan olarak göze çarpıyor.
Atatürk Orman Parkı
Bolu’da ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunan Atatürk Orman Parkı, merkezi bir konumda yer alıyor. Ulaşım kolaylığı, yemyeşil ağaçlarla çevrili yürüyüş parkuru ve kafeteryaları ile ilgi çekici bir mekan haline geliyor.
Yedigöller Milli Parkı
Birçok farklı ağaç türünü içinde barındıran Yedigöller Milli Parkı, kamp ve piknik yapmak için oldukça fazla tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Adını Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl göllerinden alan parkta, Bizans Döneminden kalan kalıntılar yer alıyor. Bu kalıntılar, geçmişte parkın bir yerleşim yeri olduğunu gösteriyor.
Büyükgöl ve Deringöl’de sezon açıldığında ücretli olarak balık avlanabiliyor. Huzurlu bir dinlenme süreci geçirmek isteyenler parkta yer alan kamp alanında veya bungalovlarda ücretli olarak konaklayabiliyorlar. Mavi ve yeşilin buluştuğu Yedigöller Milli Parkı, 1965 yılında milli park olarak kentsel sit alanı ilan edildi.
Gölcük Tabiat Parkı
Göknar, Çam, Kayın başta olmak üzere pek çok ağaç türünün yer aldığı Gölcük Tabiat Parkı, her mevsim ziyarete açık olması sebebiyle önemli bir turistik alandır. Olta balıkçılığı, bisiklet turu, piknik, yürüyüş gibi aktivitelerin yapılabildiği parkta, restoran, kafeterya, mescit ve bungalov evler bulunuyor. Parka araçla girilmesine izin verilmiyor.
Beşpınarlar Tabiat Parkı
‘’Orman İçi Dinlenme Yeri’’ olarak tescillenen Beşpınarlar Tabiat Parkı, 2011 senesinde tabiat parkı haline geliyor. Özellikle doğa sporlarına ilgi duyanların uğrak yeri olan parkın içerisinde aktivite parkurları, tuvalet, duş, kır gazinosu ve kamp alanları ziyaretçilere konaklama imkanı da tanıyor.
Aladağ Yaylaları
Bolu, Aladağ Yaylalarıyla doğa sporlarını sevenlerin gezi rotalarında yer alıyor. Dağ yamaçlarının üzerinde bulunan yaylalar, orta seviye zorluğa sahip olan yürüyüş yolları ile trekking ve kamp için oldukça uygundur. Alanın çevresindeki restoran ve konaklama yerleri, konforlu bir tatil yapmanızı sağlıyor.
Akkaya Travertenleri
Akkaya Travertenleri, şifalı sulara ev sahipliği yapan doğal bir sağlık kaynağı olarak biliniyor. Yemyeşil ağaçlarla çevrili bir bölgenin merkezinde yer alan travertenler, 250 metre uzunluktan oluşuyor. Günlük hayata kısa bir mola vermek isteyenlerin, yaz sıcağından bunalanların ve piknik yapmayı sevenlerin ilk durağı olan bölgede birçok tesis bulunuyor.
Sülüklü Göl
Bolu’nun Mudurnu’daki Sülüklü Göl, 1990 yılından beri aynı isimle anılıyor. Ağaçların sardığı gölü dilediğiniz zaman ziyaret edebilir, alanda bulunan konaklama yerlerinde geceyi geçirebilirsiniz. Araçla girilmesi yasak olan Sülüklü Göl’e Tavşansuyu Köyü’nden yürüyerek ulaşım sağlanıyor.
Çubuk Gölü
Çubuk Gölü, Göynük’ün kuzeyinde bulunuyor. Göl 15 hektar genişliğinde olup çevresi çam ağaçları ile sarılmıştır. Yakın zamanda inşa edilen yel değirmenleri araziyi dikkat çekici hale getiriyor. Sazan ve alabalıkların olduğu gölde, oltayla avlanılabiliyor.
Kartalkaya Kayak Merkezi
Kış turizmi denildiğinde şüphesiz akla ilk gelen yerler arasolan Bolu, Kartalkaya Kayak Merkezi ile kış tatili için ilk adres oluyor. İki tane ana kayak alanı olan arazinin içerisinde varlık eğimlere sahip çeşitli zorluk seviyelerinde 25 tane pisti bulunuyor. Konaklama imkanı bulunan merkezde, kayak ekipmanları ve kayak öğretmenleri yer alıyor.
Bolu Müzesi
Şehir merkezinde yer alan Bolu Müzesi’nde farklı dönemlere ait buluntular, korumalı bir şekilde ziyaretçilere açılıyor. Müzede arkeoloji, sikke ve etnografya bölümleri bulunuyor. Bu bölümler dönem ve araç gereçlerin özelliklerine göre sınıflandırılmıştır.
Müze bahçesinde ise Roma, Bizans ve Osmanlı’dan kalan sütun, lahit, friz gibi çeşitli mimari parçalar sergileniyor.
Tarihi Bolu Hükümet Konağı
Tarihi evleri ile öne çıkan şehirde, oldukça fazla ziyaretçinin ilgisini çeken yapılardan biri de Tarihi Bolu Hükümet Konağı’dır. 1811 senesinde inşası tamamlanan konak, yıllar içerisinde el değiştirerek günümüze kadar ulaşmıştır. Yapıldığı günden itibaren sayısız yangın ve deprem atlatan konağın mimarisi görenleri büyülüyor.
Mengen
Şehir merkezine 63 kilometre uzaklıkta yer alan Mengen, doğa harikası yapısı ile keyifli bir gezinti olanağı tanıyor. Mengen’de öne çıkan Gelin Kayası, Akçakoca Yaylaları, Mamatlar Yaylası, Ağalar Gölü ve Şirinyazı Göleti doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Bu bölgeleri ziyaret edebilir dilden dile yayılan hikayelerini de dinleyebilirsiniz.
Mudurnu
Eski Türk evlerinin yer aldığı Mudurnu, sit alanı ilan edilerek tahrip edilmesinin önüne geçilmiştir.
İlçeye bağlı köyde yer alan Babas Kaplıcası, Gürçam Köyü’nün turistler için ideal bir nokta olmasını sağlıyor.
Karasu Kaplıcaları
Sakarya Meydan Muharebesi’nin yapıldığı alana oldukça yakın bir bölgede yer alan Karasu Kaplıcaları, şifalı suları ve Seben Kaya Evleri’ni gören konumu ile huzurlu bir dinlenme olanağı sunuyor. Ayrıca yakınlardaki köyde yer alan Babas Kaplıcası, Gürçam Köyü’ne gidenlerin uğrak noktası haline geliyor.