Bozcaada’da Gezilecek Yerler Listesi

Türkiye’nin üçüncü en büyük adası olan Bozcaada, doğal güzellikleri ve büyük şehirlere olan yakınlığı sayesinde büyük bir ün toplamıştır. Yaz aylarında nüfusu 10 bin kişinin üzerine çıkan ada Çanakkale sınırları içerisindedir ve İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden oldukça fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Her mevsimde gezilebilir bir yer olmasına rağmen yaz aylarında daha fazla tesisin açık olması sebebiyle bu mevsimde Bozcaada’yı ziyaret edebilirsiniz. Adanın sembolik önemleri arasında yer alan bağcılık ve şarapçılık kültürünü yakından tanımak için ise Bozcaada otellerinde konaklayabilirsiniz.

Bozcaada’nın en önemli tatları şarap ve reçelleri olmasına karşın bölgede bulunan tesislerde yöresel lezzetleri de deneyimleyebilirsiniz. Bozcaada’da tadabileceğiniz en güzel lezzetler ise asma yaprağında sardalya balığı, damla sakızlı kurabiye ve kabak çiçeği dolması olarak özetlenebilir. Peki, Bozcaada gezilecek yerler listemizde nereler var?

Bozcaada Rum Mahallesi

Bozcaada’da gezilecek yerler tavsiyelerimizden birincisi Bozcaada Rum Mahallesi. Adanın en turistik bölgelerinden biri olan Bozcaada Rum Mahallesi, 20. yüzyılın başlarında adanın Rumlar tarafından oldukça sık kullanılmasına dayanan bir tarihe sahip.

Günümüzde Bozcaada’daki Rum sayısı oldukça az olsa da bu mahallede kültürleri en iyi şekilde yaşatılmaktadır. Denize uzanan sokakları taş evlerle birleştiren ve renklerle süsleyen Bozcaada Rum Mahallesi hem mimari hem de kültürel açıdan adanın önemli değerleri arasında yer alıyor.

Ada tatili sırasında eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin, geç saatlerde meyhane kültürüne dahil olmak isteyenlerin adresi olan Bozcaada Rum Meyhanesi, renkli sokaklarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Sıcacık sokaklarda lezzetli yemekler yemek ve müzikle birlikte güzel zamanlar geçirmek istiyorsanız Bozcaada Rum Mahallesi sizin için doğru bir seçim olabilir.

Bozcaada Kalesi

Bozcaada’nın sembolik değerlerinden biri olarak bilinen Bozcaada Kalesi, feribotla adaya yaklaştığınız anda dikkatinizi çekebilecek en görkemli yapıdır. Bozcaada Kalesi, kimler tarafından inşa edildiği bilinmeyen ancak Bizanslılar döneminden bu yana aktif olarak kullanıldığı bilinen bir yapıdır ve günümüze kadar sürekli restore edilerek koruma altına alınmıştır.

İç ve dış olmak üzere iki farklı kısımdan oluşan Bozcaada Kalesi, üç tarafı denizle çevrili eşsiz bir manzaraya sahiptir. Ziyaretçilere özel olarak tarihi ve etnografik eserlerin yer aldığı sergi alanını gezebilir, Bozcaada’nın tarihini öğrenirken yaz sıcaklarından kaçabilirsiniz.

Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi, 2006 yılında kurulmuştur ve adanın tarihi, kültürel değerlerini daha iyi anlamak için Bozcaada’da gezilecek yerler listemizdeki ilk noktalardan birisidir. Müzenin içerisinde eski Bozcaada fotoğrafları, Osmanlı Döneminden kalan eşyalar, Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan malzemeler ve şarapçılık kültürü içerisinden gelen tarihi objeler bulunmaktadır.

Ayazma Plajı

Bozcaada’nın en ünlü plajı olan Ayazma Plajı, masmavi denizi ve incecik altın renkli kumuyla ziyaretçilerini büyülemektedir. Adanın merkezine oldukça yakın olan Ayazma Plajı, ulaşım kolaylığı ve plaj alanında bulunan kafe, market, restoran gibi olanaklar sayesinde turistlerin uğrak noktası olmayı başarmıştır.

Bozcaada Şarap Fabrikaları

Şarapçılık ve bağcılık kültürüyle bilinen Bozcaada, tarihe kazıdığı bu kültürünü ziyaretçileriyle paylaşmaktan keyif almaktadır. Amadeus, Corvus, Gülerada, Ataol ve Talay gibi çeşitli şarap fabrikalarına sahip olan Bozcaada’da, ekonomik kaynağının büyük bir bölümünü şarapçılık sayesinde sağlamaktadır.

Adada bulunan şarap fabrikaları turistlerin çoğunlukta olduğu yaz ayları boyunca çeşitli turlar düzenleyerek şarap tadımı yaptırmaktadır. Bozcaada’da şarap fabrikalarını gezerken hem çeşitli şarapları tadabilir hem de şarap yapımı ve tarihi hakkında bilgi sahip olabilirsiniz.

Bozcaada gezilecek yerler listemizde kesinlikle görmeniz gerektiğini düşündüğümüz şarap fabrikaları, yaz aylarında daha önce yaşamadığınız bir deneyimi size yaşatacaktır. Bozcaada’yı ortalama 2 gün içerisinde gezebilirsiniz. Bozcaada turu yapmak için ise ECC Tur fırsatlarından yararlanabilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi