Bulgaristan Gezilecek Yerler Listesi

Komşumuz Bulgaristan, tarihi, doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla gezi rotalarının favori adreslerinden biri olmayı başarıyor. Bulgaristan “Balkanların İncisi” olarak da adlandırılan, ülkemize benzeyen kültürüyle her mevsim gezilebilecek ülkelerden birisidir.

Bulgaristan’ın tarihi yapılarını ve doğasını en iyi şekilde gezmek için ECC Tur’un sunduğu Bulgaristan turlarına göz atabilir en uygun fiyatlarla yurtdışı gezi turunuzu planlayabilirsiniz. Peki, Bulgaristan’da nereler gezilir? Bu sorunun cevabı için sizlerle Bulgaristan gezilecek yerler listemizi paylaşıyoruz.

Alexander Nevsky Katedrali

Alexander Nevsky Katedrali

Bulgaristan’ın en önemli mimari simgesi olan Alexander Nevsky Katedrali, 1877-1878 yılları arasında Rus askerlerinin anısına bir saygı göstergesi olarak inşa edilmiştir. Binlerce kişinin aynı anda ibadet edebilmesine olanak sunan bu Ortodoks Kilisesi, Bulgaristan’ın en turistik noktalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Saint George Kilisesi

Saint George Kilisesi

Bulgaristan’ın en eski yapılarından birisi olan Saint George Kilisesi, şehir halkı tarafından “Rotuna” ismiyle de anılmaktadır. Romalılar döneminden bir iz olarak kalan Saint George Kilisesi, inşa edildiği dönemin mimari tasarım özelliklerini taşıyor. Yuvarlak kubbe tasarımıyla dikkat çeken Saint George Kilisesi, tarihi geçmişine rağmen ayakta kalan yapısıyla Bulgaristan gezilecek yerler listemizde yer almayı başarıyor.

Ulusal Sanat Galerisi

Ulusal Sanat Galerisi

Ulusal Sanat Galerisi, Sofya’da bulunuyor. Bulgaristan’ın en büyük sanat galerisi olan bu yapı, 50 bini aşan eser sayısına sahip. Ortalama iki saat içerisinde hızlıca gezebileceğiniz Ulusal Sanat Galerisi’ni Bulgaristan gezilecek yerler listenize ekleyerek, tarihi Orta Çağ dönemine dayanan eserleri inceleyebilir ve Bulgaristan hakkında çok daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Antik Roma Tiyatrosu

Antik Roma Tiyatrosu

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yer alan Antik Roma Tiyatrosu, yapıldığı dönemden bu yana ayakta kalarak tarihi güzelliklerini sizlere sunuyor. Günümüzde yapılan restorasyonlar sayesinde hâlâ antik tiyatro olarak kullanabilen yapı, Bulgaristan gezilecek yerler listemizin önemli maddeleri arasında yer alıyor. Antik Roma Tiyatrosu, Bulgaristan’daki çeşitli tiyatro gösterilerine, festivallere ve konserlere de ev sahipliği yapıyor.

Borisova Gradina Parkı

Borisova Gradina Parkı

Sofya, Bulgaristan’ın en kalabalık şehirlerinden biri olma özelliğine sahip. Bu şehirde sakin bir yerlere gitmek ve kalabalıktan uzak huzurlu vakit geçirmek istiyorsanız gidebileceğiniz en meşhur noktalardan birisi Borisova Gradina Parkı olmaktadır. Yürüyüş yapabileceğiniz ve eşsiz manzarasıyla çeşitli fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz Borisova Gradina Parkı hem şehir halkı hem de turistlerin favori buluşma noktalarından birisidir.

Sea Garden

Sea Garden

Bulgaristan’ın Varna şehrinde yer alan Sea Garden, şehrin en popüler noktasıdır. Günün her saatinde oldukça hareketli bir atmosfere ev sahipliği yapan bu park, hayvanat bahçesinden tiyatroya, akvaryumdan plaja kadar birçok olanağı ziyaretçilerine sunmaktadır. Doğanın içerisinde sakin ve eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak Sea Garden, Bulgaristan gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır.

Vitosha Caddesi

Vitosha Caddesi

Alışverişi seviyorsanız Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yer alan Vitosha Caddesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şehrin en kalabalık noktası olma özelliğine sahip Vitosha Caddesi yemek, eğlence ve alışveriş ihtiyaçlarınızın hepsini karşılayacaktır. Gece hayatının da oldukça hareketli olduğu Vitosha Caddesi’nde Bulgaristan gezinizi çok daha eğlenceli bir hâle getirebilirsiniz.

Sunny Beach

Sunny Beach

Tatil yaparken denize girmek isteyenler için Bulgaristan gezilecek yerler listemize eklediğimiz Sunny Beach, Bulgaristan’ın en canlı ve güzel plajıdır. Sadece parti yapmak isteyen kişilerin bile özellikle tercih ettiği Sunny Beach, Avrupa’nın birçok noktasından turist çekmektedir.

Pliska

Pliska, ilk Bulgar İmparatorluğu’nun başkenti olarak bilinen küçük bir kasabadır. Doğal yapısıyla dikkat çeken Pliska’ya günübirlik turlar ile ulaşabilir, taş yapıları ve sarayları inceleyebilirsiniz. Bizanslılar tarafından büyük bir kısmı yıkılan antik kent günümüzde hala önemli bir tarihi kalıntı olarak görülmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya