Çanakkale Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler Listesi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Çanakkale, abide, şehitlik ve müzeleri ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından binlerce yerli, yabancı turistin ziyaret ettiği önemli bir şehir olarak yer alıyor.  Çanakkale gezilecek yerler olarak tatilcilere pek çok gezi alternatifi sunuyor. 

Tarihi yerleri ve doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin olan bu turistik şehir birbirinden etkileyici yapılara sahip. Bu yazımızda sizlerle “Çanakkale Gezilecek Yerler Listesi” önerilerimizi paylaşıyoruz. Yılın her mevsimi ziyaret edilebilen Çanakkale’de keyifli bir konaklama yapmak için ECC Tur’un sunduğu Çanakkale Otelleri arasından seçiminizi kolaylıkla yapabilir, otel rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz.

Çanakkale Şehitler Abidesi

Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale’nin sembolik yapıları arasında bulunuyor. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alan şehitler abidesi bölgenin önemli tarihi yerleri arasında yer alıyor.  

Çanakkale Savaşı’nın ruhunun yaşatılması amacıyla 1960 yılında tasarlanan bu önemli yapı yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Çanakkale gezinizde Şehitler Abidesi’ni listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Çanakkale Merkez

Tatilcilerin ilk durağı olan Çanakkale merkezde birbirinden güzel tarihi yapılar yer alıyor. Dünyaca bir üne sahip Truva Antik Kenti ve Müzesi, şehrin simgesi Aynalı Çarşı, Çanakkale Deniz Müzesi ve Çanakkale Kent Müzesi, şehir merkezinde gezebileceğiniz yapılar arasında bulunuyor. 

Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale Deniz Müzesi, şehir merkezinde askeri müze olarak yer alıyor. Çanakkale’nin önemli tarihi yerleri arasında bulunan müze Çanakkale Savaşı’nın gelecek nesillere aktarılması amacıyla inşa edilmiştir. Müze içerisinde Çanakkale’nin tarihi hakkında önemli fotoğraflar, belgeler ve eserlerden oluşan geniş bir koleksiyon bulunuyor. 

Assos Antik Kenti

Tarihi M.Ö 6.yüzyıla kadar uzanan Assos Antik Kenti, Çanakkale’nin önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olarak yer alıyor. Yaz tatillerinin vazgeçilmez rotası olan antik kent Çanakkale’nin Ayvacık beldesinde bulunuyor. Günümüze kadar korunarak ulaşmayı başarmış olan antik kent içerisinde yer alan Athena Tapınağı ve antik tiyatro alanı yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Truva Antik Kenti

Çanakkale gezilecek yerler listesinde yer alan Truva Antik Kenti, şehrin önemli tarihi zenginliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tarihte Truva Savaşı’na sahne olan Truva Antik Kenti, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Antik kent içerisinde kazı çalışmaları sonucu çıkarılan tarihi eserlerin birçoğu günümüzde Türkiye, Rusya ve Almanya’da yer alan müzelerdeki ziyaretçilere sergileniyor. 

Aynalı Çarşı

Çanakkale’nin sembolik yerlerinden biri olan Aynalı Çarşı, şehir merkezinde yer alıyor. Tarihe tanıklık eden bu tarihi yapı içerisinde çeşitli hediyelik ve seramik eşyaların satıldığı dükkanlar bulunuyor. Kemerli kapısı ve mimari yapısı ile dikkat çeken Aynalı Çarşı, Çanakkale’nin en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. 

Çanakkale Arkeoloji Müzesi

Çanakkale’nin tarihi ve kültürünü yakından görebileceğiniz Çanakkale Arkeoloji Müzesi, günümüzde 12 binden fazla tarihi esere ev sahipliği yapıyor. 6 bölümden oluşan bu büyük müze yerli, yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. 

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park, Çanakkale’nin öne çıkan tarihi yerleri arasında bulunuyor. Tarihi açıdan önemli bir değer sahip park içerisinde çok sayıda abide, mezarlık, şehitlik ve müze yer alıyor. Haftanın her günü açık olan bu milli park yerli, yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. 

Kilitbahir Kalesi

Çanakkale’de tarihi açıdan önemli bir yere sahip Kilitbahir Kalesi, binlerce yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Tarihte Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen bu tarihi kale, yedi katlı, yonca planlı iç kalesi ve muhteşem manzarası ile dikkat çekiyor. 

Çimenlik Kalesi

Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen Çimenlik Kalesi, askeri müze olarak ziyaretçileri ağırlıyor. Çanakkale’nin tarihi yerleri arasında bulunan bu tarihi kale içinde baruthane binası ve Osmanlı döneminde inşa edilmiş 2 adet cami bulunuyor. 

Çanakkale Saat Kulesi

Çanakkale şehrinin simgelerinden biri olarak yer alan Çanakkale Saat Kulesi, şehir merkezinde bulunuyor. 126 yıllık tarihi geçmişe sahip bu saat kulesi 5 katlı bir yapıdan oluşuyor. Akşam saatlerinde ışıklandırılarak ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunuyor.  

Ayazma Pınarı Tabiat Parkı

Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, eşsiz doğası ve görkemli atmosferi ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Eşsiz doğal güzelliklerin yer aldığı park içinde  uzun doğa yürüyüşleri, piknik, olta balıkçılığı gibi aktiviteleri keyifle gerçekleştirebileceğiniz alanlar bulunuyor. 

Bozcaada

Çanakkale’nin popüler tatil yerleri arasında bulunan Bozcaada, Ege Denizi’nde bulunuyor. Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada, Rum evleri, sokakları, birbirinden güzel koyları, plajları ve tertemiz masmavi denizi ile binlerce yerli, yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’yı merak ediyorsanız, daha önce hazırladığımız “Bozcaada’da Gezilecek Yerler Listesi” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.  

Gökçeada

Çanakkale’ye bağlı Gökçeada, ülkemizin en büyük adası olarak karşımıza çıkıyor. Çanakkale gezilecek yerler arasında olan Gökçeada, sakin atmosferi, masmavi denizi, Rum köyleri, kiliseleri, sokakları, plajları ve koyları ile turistlerin ilgisini çekiyor. Gökçeada’yı yakından keşfetmek için ECC Tur’un sağladığı Gökçeada turları hemen göz atabilirsiniz. 

Anzak Koyu

Çanakkale gezilecek yerler listesinden bulunan Anzak Koyu, binlerce turist tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Tarihi geçmişi ve masmavi tertemiz denizi ile dikkat çeken bu koy eşsiz doğası ile göz dolduruyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek