Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle adeta bir keşif cenneti gibi. Çerkezköy’de gezilecek yerler arasında, tarihi mekanlardan doğal parklara, yerel pazarlardan müzelere kadar birçok seçenek bulunuyor. Bu yazımızda sizleri Çerkezköy’de gezilecek yerleri keşfetmeye davet ediyoruz.

cerkez-koy-gezilecek-yerler-pinarca-koyu

Pınarça Köyü

Pınarça Köyü Çerkezköy’e yalnızca 5km uzaklıkta. Huzurlu, sakin bir kaçamak için kendini korumuş olan ender köylerden. Köyde soluklanabileceğiniz ve köy halkı ile sıcak bir ilişki kurabileceğiniz 3 adet nostaljik kahve var. Daha güzel ve ilginç olanı ise kahveler yalnızca erkeklerin kullanımına açık değil, kadınlarında buluşma noktası. Bunun yanında sadece 20 dakikalık bir yürüyüş yolu ile keşfedeceğiniz harika bir orman sizi bekliyor. 250.000’den fazla meşe olan bu muhteşem orman içerisinde yürüyüş yapabilir, bitkilerin dünyasına dalabilirsiniz. Tamamen doğal olan bu orman özellikle doğa ve kamp meraklıları için bulunmaz türden. Bu oksijen deposunu yakından deneyimlemek için Pınarça’yı mutlaka ziyaret edin!

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Trakya’da Gezilecek Yerler

cerkezkoyde-gezilecek-yerler-kazak-golu

Kazak Gölü

Çerkezköy’de gezilecek yerler arasında bir başka doğal alan cenneti Kazak Gölü’dür. Özel aracınız varsa Kazak Gölüne Çerkezköy’den 15-20 dk süre ile ulaşabilirsiniz. Son yıllarda oldukça popüler olan bu alan özellikle piknik yapmak için tercih ediliyor. Özellikle çocuklar için hayli eğlenceli bir yer. Birçok balık çeşidi, kendi aralarındaki iletişim ve dansı izlemek sizi büyüleyecek. Bunun dışında sevimli ördek ve kazlarla vakit geçirme, besleme ve fotoğraf çekme şansı buluyorsunuz. Hem çocuklar hem de yetişkinler için doğa ile iç içe oldukça keyifli bir kaçamak noktası. Yaz aylarında ise tam bir festival alanına dönüşüyor.

cerkezkoyde-gezilecek-yerler-corlu-kalesi

Çorlu Kalesi

Çerkezköy’de gezilecek yerler arasında çok fazla tarihi alan ve müze gezme şansınız yok. Ancak Çorlu Kalesi Çerkezköy’e yalnızca yarım saat mesafede. Tarihi ortaçağa uzanan muhteşem bir yapı ile karşılaşacaksınız. Zamanında Balkanlar ve Avrupa üzerinden gelme ihtimali olan saldırıları önlemek için yapıldığı söyleniyor. Kalenin yapısında taş, tuğla ve horasan harcı kullanılmış. Günümüzde ise tamamen ayakta kaldığı söylenemez. Buna karşın atmosferi solumak, eksik parçaları hayal etmek ve geçmişe dokunmak paha biçilemez bir duygu olacak. O nedenle Çerkezköy’e kadar gitmişken Çorlu Kalesi’ni görmeden dönmemenizi öneririz.

cerkez-koy-gezılecek-yerler-kizilpinar-piknik-alani

Kızılpınar Kocameşe Piknik Alanı

Çerkezköy’de gezilecek yerler için hem doğal hem düzenli bir dinlenme köşesi. Sonbaharı ayrı ilkbaharı ayrı güzellikte olan bu piknik alanı her mevsim ziyaretçilere açık. Ağaçların arasında uzun yürüyüşler, bisiklet turu, piknik ve eğlence için ideal. Bunun yanında piknik alanı içerisinde ise mangal yakmanız için özel taş barbeküler de var. Giderken yanınıza sadece yiyeceklerinizi almanız yeterli. Oturmak, mangal yakmak için gerekli her şey park içerisinde mevcut.

tren-gari-cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy Tren Garı

Çerkezköy’de gezilecek yerler arasında belki ilk belki de son durak olabilir. Çünkü burası hala aktif olarak hizmet veriyor. İstanbul Çerkezköy arasındaki seferleri hafta sonu kaçamağı için oldukça uygun. Bunun dışında hafta Balkanlar’a harika bir yurtdışı tatili de planlayabilirsiniz. Bu istasyonu en ilginç kılan özellik ise hizmete giriş tarihi. 4 Nisan 1873’te hizmet vermeye başlamış. Osmanlı zamanından beri uluslararası yolculuklara tanıklık etmiş bir durak. Burada attığınız her adım zamanın ötesinde hisler veriyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya