Didim’in Meşhur Gurme Lezzetleri

Aydın şehrinin gözde turizm beldesi Didim, tarihi ve turistik yerleri, güzel plajları ve lezzetli yöresel yemekleriyle yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Didim mutfağında ebegümeci kavurması, balık, zeytinyağlı taze börülce, kulak çorbası, et yemekleri çok sık tüketiliyor. Yerli, yabancı turistler tarafından beğenilen “Didim’in Meşhur Gurme Lezzetleri” listesini sizlerle paylaşıyoruz. Didim’in kendine özgü lezzetlerinde yerinde denemek istiyorsanız ECC Tur’un Didim Otelleri seçeneklerine göz atabilir, otel rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz. Ege mutfağının incisi olan İzmir’in de gurme lezzetlerini keşfetmek için daha önce hazırladığımız “İzmir’de Ne Yenir ve Ne İçilir?” başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Kaşopita

Didim yöresel yemekler arasında yer alan kaşopita, “kaşo” karıştırmak, “pita” ekmek anlamına geliyor. Taze soğan, dereotu, ısırgan otu pırasa, maydanoz, mısır, buğday unu ve çökelek ile karıştırılıp fırında kızartılıyor. Kaşopita yemeğinin yapılışında zeytinyağı ile hazırlanan özel bir ekmek kullanılıyor. Acı biber, salça sosu ve yoğurtlu sos ile servise hazır hale getiriliyor. 

Ebegümeci Kavurması

Ebegümeci kavurması, Didim’in meşhur gurme lezzetleri arasında bulunuyor. Zeytinyağı, domates ve soğanla kavrularak yapılan ebegümeci otu sarımsaklı yoğurt veya yumurta ile karıştırılarak servis ediliyor. 

Didim Usulü Tarhana

Ege bölgesinde farklı tariflerle hazırlanan tarhana, Didim mutfağında Ege bölgesinin şifalı otları katılarak pişiriliyor. Şifa deposu mis kokulu bu çorba Didim’in meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. 

Zeytinyağlı Taze Börülce

Yaz aylarında sıklıkla tüketilen zeytinyağlı taze börülce zeytinyağı ile kavrulup salata ile hazırlanıyor. Rendelenmiş sarımsak, tuz ve limon suyu ile harmanlanıp üzerine sos dökülerek servise hazır hale getiriliyor. 

Lop İncir

Şekerli ve lezzetli bir meyve olan lop incir Didim’in Akköy mevkiinde yetiştiriliyor. İncir reçeli ve incir şarabının yapılışında kullanılıyor. Dış kısmı sapsarı olan lop incir bölge halkı arasında yemiş olarak biliniyor. 

Turp Otu Salatası

Salatayla hazırlanarak tüketilen turp otunun kalın sap kısımları temizlenerek hazırlanıp yağ, limon suyu ve tuz ile karıştırılıyor. İsteğe göre yumurtalı ve yumurtasız olarak kavurma şeklinde de yapılabiliyor.  

Çalkama

Çalkama, Ege Bölgesi’nde yetişen gelincik otu, arapsaçı gibi pek çok doğal otları kullanılarak yapılan bir sebze böreği olarak Didim’in meşhur lezzetleri arasında bulunuyor. Besin değeri yüksek olan bu lezzet isteğe göre sebzesiz olarak da tüketiliyor. 

Acılı Güveç

Didim’in yöresel yemekleri arasında yer alan acılı güveç kokusu ve lezzetiyle damaklarda tat bırakıyor. Et, soğan, domates, acı biber, patlıcan ve patates ile hazırlanıp güveçte kapama usulüyle pişiriliyor. 

Kulak Çorbası

Didim mutfağında sıklıkla tüketilen kulak çorbası kuşbaşı et, nohut ve mantı parçaları ile hazırlanıyor. Haşlanan nohutlar mantı parçaları ile karıştırılarak pişiriliyor. 

Kabak Çiçeği Dolması

Ege’de yetişen kabak çiçeklerinden hazırlanan kabak çiceği dolması Didim’in sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. İç malzemelerine et veya sebze konularak hazırlanan bu hafif lezzet özellikle yaz aylarında sık sık tüketiliyor. İçi doldurulan kabak çiçeği dolması zeytinyağı ve limon ile karıştırılarak tavada pişiriliyor. 

Etli Nohut Yahnisi

Didim mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan etli nohut yahnisi kuşbaşı dilimlenmiş kuzu eti, soğan, salça, nohut ve çeşitli sebzelerin pişirilmesi ile yapılıyor. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bu lezzet 1 saat güveç kıvamında pişiriliyor. İsteğe göre kıyılmış maydanoz veya nane ile süsleniyor. Pilav üzerinde veya kıtır ekmekle sofralarda yerini alıyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi