Edirne’de Gezilecek Yerler Listesi

Edirne, tarihi ve doğasıyla Marmara Bölgesi’ndeki en nadide illerimizden biridir. Kültür dolu mirasıyla ziyaretçilerini karşılayan bu şehrimizde Bizans döneminden Osmanlı’ya kadar pek çok medeniyetin izleri bulunuyor. Bu yazımızda Edirne gezilecek yerler listemizi sizlerle paylaşıyoruz.

Edirne’yi gezmek için ortalama iki gün ayırmanız, bu şehirdeki tarihi ve kültürel mirası keşfetmeniz için yeterli olacaktır. Edirne geziniz boyunca nerede konaklayacağınız konusunda emin değilseniz ise ECC Tur’un şehir otelleri içerisinden Edirne otelleri fırsatlarına göz atabilir, en uygun fiyatlarla tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Peki, “Edirne’de nereler gezilir?”

Üç Şerefeli Camii

1447 yılında inşa edilen Üç Şerefeli Camii, Mimar Sinan’a ilham olan yapılar arasında yer almakta. Osmanlı Devleti’nin en uzun minaresini barındıran Üç Şerefeli Camii, tarihi olarak da büyük bir öneme sahip ve Mimar Muslihiddin tarafından tasarlanmış. Genel Osmanlı mimarisinden farklı olarak dikdörtgen bir yapıda tasarlanan cami, Selçuklu döneminde tasarlanmış gibi de algılanabilmekte.

Sweti George Bulgar Kilisesi

Osmanlı döneminin çok yönlü dini kültürünü yansıtan Sweti George Bulgar Kilisesi, 1880 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor. Bulgar kültürünü yansıtan bu yapının çan kulesi ise Selimiye Camii manzarasını gösteriyor.

Selimiye Camii

Edirne gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken yapılardan birisi olan Osmanlı dönemine ait Selimiye Camii, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak anılıyor. İhtişamlı yapısıyla ziyaretçilerini büyüleyen Selimiye Camii’ni ziyaret etmek için ECC Tur’un Edirne turu fırsatlarına göz atabilir, Edirne’nin en güzel yapılarını rahatlıkla keşfedebilirsiniz.

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi

1488 yılında inşa edilen Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 400 yılı aşkın bir süre şifa dağıtan ve tıp eğitimi verilen bir külliye görevi görmüş. Günümüzde ise müze olarak hizmet veren önemli turistik yapılardan biri.

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine kurulan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi ve Topkapı Sarayı eserlerini sergiliyor.

Türk İslam Eserleri Müzesi

Türk İslam Eserleri Müzesi, 14 farklı odadan oluşan ve silah odaları, Balkan Harbi Odası gibi Osmanlı Dönemini yansıtan eserleri sergileyen bir müze. Her mevsim hizmet veren müze, yaz döneminde saat 19:00, kış döneminde ise 17:30’a kadar açık.

Lozan Anıtı ve Müzesi

1998 yılında ziyarete açılan Lozan Anıtı ve Müzesi, Lozan Zaferi’nin onurunu simgeliyor. Anıtın hemen yanında bulunan yapıda ise Lozan’a dair belgeler ve dönemdeki gazeteler yer alıyor.

Edirne Kent Müzesi

Selimiye Camii’nin karşısında bulunan Edirne Kent Müzesi, Edirne’nin şehir tarihini simgeleyen eserlerle dolu.

Rüstem Paşa Kervansarayı

Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan Rüstem Paşa Kervansarayı, tuğla süslemeli kapı kemerleri ve pencereli yapısıyla ihtişamlı bir görünüme sahip. 1972 yılından bu yana otel olarak hizmet veren yapı, çeşitli onarım çalışmaları ile hayatına devam ediyor.

Edirne Sokullu Hamamı

Üç Şerefeli Camii’nin yakınında bulunan Edirne Sokullu Hamamı, Mimar Sinan’ın yaptığı bir başka önemli yapı olarak karşımıza çıkıyor. İsmini Sokullu Mehmet Paşa’dan alan yapı, günümüzde hala hizmet veriyor ve çeşitli turistik geziler de düzenleniyor.

Saraçlar Caddesi

Edirne Çarşısı olarak da bilinen Saraçlar Caddesi, Edirne’nin en canlı bölgelerinden biri. Araç trafiğine kapalı olan caddede çeşitli kafe ve restoranlar bulunuyor.

Edirne Kırkpınar

Edirne’nin ünlü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı bölge Edirne Kırkpınar olarak adlandırılıyor. Her sene haziran ayının sonunda ve temmuz ayının başında bu bölgede Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri düzenleniyor. Pehlivanlar ise üç gün süreyle bu er meydanında mücadele ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı