Eskişehir Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar

Turizm potansiyeli giderek artan Eskişehir, eğlence alanları, tarihi ve doğal güzellikleri ile özellikle hafta sonları ve tatillerde pek çok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Keyifli ve sakin bir atmosfere sahip şehir tatilcilerin tercih ettiği tatil destinasyonları arasında bulunuyor. Pek çok tarihi ve kültürel mekana ev sahipliği yapan Eskişehir gezilecek yerler bakımından tatilcilerin beklentilerini tümüyle karşılıyor.  

Ortalama 2 günde gezebileceğiniz Eskişehir’de konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için ECC Tur’un Eskişehir Otelleri fırsatlarına bakabilir ve size en uygun konaklama şeklinden yararlanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle Eskişehir tatilinizde görmeniz gereken yerleri paylaşıyoruz.

Tarihi Odunpazarı Evleri

Tarihi Odunpazarı Evleri, Eskişehir’de en çok ziyaret edilen ve şehrin en ünlü tarihi, turistik bölgesi olarak yer alıyor. Yerli, yabancı binlerce turistin ilgisini çeken bu evlerin tarihi sokaklarında keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

Kültürel açıdan önem taşıyan bu tarihi evlerde çeşitli müzeler, sahaflar ve dernekler yer alıyor. 300’e kadar tarihi evin yanı sıra camiler, külliyeler, kervansaraylar, çeşmeler ve hanların restore edilerek yer aldığı bu tarihi bölge günümüzde keyifle gezilebilecek turistik noktalar arasında bulunuyor. 

Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi

Usta gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun adı ile anılan Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi, Odunpazarı bölgesinde yer alıyor. Eskişehir gezilecek yerler listesine eklediğimiz müze aynı zamanda Türkiye’nin ilk daktilo müze olma özelliğini taşıyor. Ziyaretçileri tarihte minik bir zaman yolculuğuna çıkartan bu müzede yerel basının katkılarıyla oluşturulan farklı markalarda daktilo koleksiyonları, Tayfun Talipoğlu ve Bülent Ecevit’in heykelleri bulunuyor. 

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Odunpazarı’nda yer alan müzelerden biri olan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, ülkemizin ilk cam müzesi olma özelliği ile dikkat çekiyor. Ziyaretçilerin ilgisini çeken bu cam müze içerisinde 3 adet galeri yer alıyor. Listenize ekleyebileceğiniz bu ilgi çekici müzede genç sanatçıların cam eserleri sanatseverlere sergileniyor.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir’in popüler müzelerinden biri olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, eşsiz balmumu heykellerine ev sahipliği yapıyor. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykellerinin yer aldığı müzede gazeteciler, yazarlar, devlet adamları ve sanatçılara ait balmumu heykelleri bulunuyor. Ziyaretçilerin ilgisini çeken müzede 160’ın üzerinde balmumu heykeli yer alıyor. 

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Eskişehir’in Odunpazarı bölgesinde yerli, yabancı turistlerin sık ziyaret ettiği tarihi yerler arasında bulunuyor. Osmanlı dönemi eserleri arasında olan bu tarihi cami, Dünyanın ilk Lületaşı Müzesine ev sahipliği yapıyor. 

1526 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen içinde yer alan bu asırlık külliye günümüzde Sıcak Cam Üfleme Atölyesi ve Cam Sanatları Merkezi olarak kullanılmakta. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği külliye içerisinde medresenin yanı sıra cami, aşevi ve Mevlevihane yer alıyor. 

Reşadiye Camii

Eskişehir’de görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunan Reşadiye Camii, önemli bir tarihi değer olarak yer alıyor. İstanbul Yeni Camii ve Eminönü‘nden ilham alınarak inşa edildiği söylenen cami, Eskişehir’in turistik noktaları arasında bulunuyor. 

Osmanlı döneminde inşa edilen cami 1978 yılında yeniden restore edilerek hizmet veriyor. Şehir merkezinde konumlanan bu tarihi cami eşsiz mimarisi, büyüklüğü ve renkli süslemeleri ile yerli, yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Eti Arkeoloji Müzesi

Eskişehir tarihine ışık tutan eserlerin yer aldığı Eti Arkeoloji Müzesi,  4000 metrekarelik kullanım alanı olarak yer alıyor. Ziyaretçilerin ilgisini çeken müze içerisinde 22 bin parça arasında yer alan 2 bin eser aktif olarak sergileniyor. 2011 yılında ziyarete açılan müze, şehrin önemli müzeleri arasında yer alıyor. 

Yazılıkaya Antik Kenti

Midas Anıtı olarak adlandırılan Yazılıkaya Antik Kenti, Eskişehir’in önemli tarihi yerleri arasında bulunuyor. Volkanik bir kaya üzerinde oluşan bu antik kent egzotik görünümü ve taş mimarisi ile yerli, yabancı turistleri kendine çekiyor. Kaya kabartmalarının yer aldığı 17 metre yüksekliğe sahip bu antik kent doğal sit alanı olarak koruma altında bulunuyor. 

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı

Tayyare Müzesi olarak bilinen Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı, açık hava müzesi olarak yer alıyor. Eskişehir’in havacılık tarihi hakkında ziyaretçilere ışık tutan bu müze havacılık tutkunlarının yoğun ilgisini çekmekte. Havacılığa dair pek çok önemli uçağın yer aldığı müze 2011 yılından itibaren çalışmalarına devam ediyor. 

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi

Eskişehir gezilecek yerler listemizde olan Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi, Anadolu Üniversitesi bünyesinde Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alıyor. 1900’lü yılların başında inşa edilen bu tarihi yapı restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Ziyaretçilerin dikkatini bu müze içinde Türk karikatür ustalar odası, Eskişehir karikatür odası, portreler odası ve sergi bölümleri yer alıyor. 

Kurtuluş Müzesi

Kurtuluş Müzesi, Odunpazarı bölgesinde yer alan müzeler arasında bir tarih müzesi olarak yer alıyor. Türk Kurtuluş Savaşı’na adanan bu müze Eskişehir’in görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Restorasyon çalışmaları sonucu 2016 yılında ziyaretçilere açılmıştır. Ziyaretçileri zaman tüneli yolculuğuna çıkaran Kurtuluş Müzesi’nde Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı belgesel gösterim odası, döneme ait gazete örnekleri yer alıyor.

Devrim Otomobili

Tülomsaş Müzesi olarak bilinen Devrim Otomobili, ülkemizin ilk yerli otomobili Devrim Arabası’nın sergilendiği müze olarak ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. 2018 yılından beri ziyarete açık olan müze şehrin en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Devrim Arabası’nın ücretsiz olarak sergilendiği müzede en ilgi gören eserler arasında Karakurt olarak adlandırılan ilk Türk buharlı lokomotifi yer alıyor. 

Siz de ECC Tur’un avantajlı kampanyalarıyla bütçenize uygun Eskişehir Otelleri arasından seçiminizi yapabilir, Eskişehir tatilinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya