Fas’ta Görmeniz Gereken Şehirler

Kuzey Afrika’da yer alan Fas, uzun sahil şeridi, tarihi ve doğal güzellikleriyle fark yaratan bir ülke. Verimli toprakları ve misafirperver kültürü ile Afrika’nın en dikkat çeken ülkelerinden biri olmayı başaran Fas, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizesiz ziyaret imkanı sunuyor.

İstanbul’dan Fas’a direkt uçuş bulabileceğiniz gibi farklı şehirlerden aktarmalı olarak da Fas’a giderek tatil yapabilirsiniz. Peki, Fas’ta gezilecek yerler nerelerdir? Bu yazımızda Fas’ta görmeniz gereken şehirler ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bir tur ile giderek Fas’taki zamanınızı en verimli şekilde geçirmek istiyorsanız ECC Tur’un Fas turlarını inceleyebilir, bütçenize en uygun tatili hemen planlayabilirsiniz.

Rabat

Fas’ın başkenti olan Rabat, genellikle turizmin yoğun olduğu bir şehir olmamasına rağmen mimari yapısı ve yaşam kültürüyle Fas’ta görmeniz gereken şehirler arasında bulunuyor. Rabat’ta Chellah Antik Kenti’ni gezebilir, 2012’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan bu antik kentte çeşitli festivallere katılabilirsiniz.

Dar ve fotojenik yapısıyla ün salan Kasbah, ise Rabat’ta bulunan bir Arap mahallesidir. Labirente benzer dar sokakları arasında kaybolabileceğiniz bu mahallede ilginç fotoğraflar çekebilir, Fas kültürünü yaşayabilirsiniz. Ayrıca Rabat’ta Bilim ve Doğa Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Royal Palace ve Plateforme du Semaphore gibi gezebileceğiniz birçok nokta bulunmaktadır.

Kazablanka

Beyaz Şehir olarak da adlandırılan Kazablanka, Fas’ta görmeniz gereken şehirler arasında önemli bir yere sahip. Fas’ın en büyük şehri olma özelliğini taşıyan Kazablanka, Hristiyan ve Müslüman kültürünün ortak noktası olmayı başarıyor.

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şehirde uğramanız gereken en önemli yerlerden birisi olan Kazablanka Limanı, dünyanın en büyük suni limanlarından biri olma özelliğini taşıyor. Kazablanka’nın en turistik bölgelerinden birisi ise Korniş Bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Şehrin en renkli bölgesi olan Korniş Bölgesi, yürüyüş yapabilmeniz ve yüzebilmeniz içe size tertemiz plajlar sunuyor. Dünyaca ünlü Fas restoranları da bu bölgede yer alıyor.

Kazablanka’da bulunan dünyanın en büyük 13. camii Hasan Camii’de gezebileceğiniz bir diğer tarihi yapıdır. 1993 yılında tamamlanan Hasan Camii, 105 bin kişiye aynı anda ibadet alanı sağlıyor ve 210 metrelik minaresiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hasan Cami aynı zamanda üzerinde bulunan lazer ışıklarla Mekke’yi gösteriyor.

Marakeş

Tanrının Ülkesi anlamına gelen Marakeş, Fas’ın en ünlü şehirlerinden biri olmayı başarıyor. Halk arasında “Kızıl Şehir” olarak da tanımlanan Marakeş, panoramik manzarası sayesinde bu şekilde isimlendirilmiş durumda.

Marakeş’te gidebileceğiniz en önemli noktalardan biri olan Jemaa el Fnaa Meydanı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ilk şehir meydanıdır. Eski zamanlarda idamların gerçekleştirildiği meydan olan Jemaa el Fnaa Meydanı, halk arasında “Kıyamet Meydanı” gibi isimlerle de anılmaktadır. Bu meydan sabahları sakin bir atmosfere sahip olsa da akşamları çeşitli sokak müzisyenleri, seyyar satıcılar ve sokak şovları yapan kişiler sayesinde hareketli bir görünüme bürünüyor.

Fes

Fas’ın en turistik şehirleri arasında kendisine yer bulmaya başlayan Fes, Akdeniz iklimine sahip olması ve yaz aylarının sıcak geçmesi sayesinde öne çıkıyor. Dünyaca ünlü festivallerin düzenlendiği bu şehir, tatil yaparken tarihi ve kültürel bir doyuma ulaşmak isteyenler için eşsiz bir konumda diyebiliriz.

Deri tabakhaneleri ile turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Fes, ilk mahallesi olan Medina’da 14. yüzyılda başlayan bu geleneğini devam ettiriyor. Otantik havası ve eşsiz manzarasıyla fotoğraf çekmeyi sevenler için önemli bir alan olan Mediana’yı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Fes’te Medina’ya ek olarak gezebileceğiniz yerler; Karaviyyin Üniversitesi, Nejjarine Ahşap ve El Sanatları Müzesi, Bou Jeloud Bahçeleri, Ebu İnaniye Medresesi ve Kraliyet Sarayı olarak listelenebilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi