Fethiye’de Gezilecek Yerler: Fethiye’de Ne Yapılır?

Fethiye, berrak denizlere sahip kıyıları, binlerce yıllık tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerindendir. Tarihi Antik Çağ’a kadar uzanan Fethiye’de gezilecek yerler arasında Faralya köyünün güzellikleri Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi, yamaç paraşütü ile dünyaca bilinen Ölüdeniz, Fethiye’nin ilk yerleşim yeri Telmessos gibi birçok nokta bulunuyor.

Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Fethiye gezilecek yerler açısından oldukça zengindir. Bu yazımızda sizlere Fethiye bölgesinde yapılacaklar hakkında bilgi vermek istedik.

Fethiye Hakkında Bilgiler

Muğla’nın 13 ilçesi arasında en büyüğü olan Fethiye, Telmessos adıyla Antik Çağ’dan günümüze kadar ulaşmış bir şehir olarak dikkat çekiyor. Marmaris ve Antalya’nın arasında konumlanan Fethiye, Ege ve Akdeniz arasında adeta bir köprü görevi üstleniyor.

Fethiye Nerede?

Türkiye’nin güneybatısında yer alan Fethiye, Muğla’nın deniz kıyısında konumlanan ilçelerindendir. Birbirinden güzel plajları ve tarihiyle Fethiye Antalya, Marmaris ve Bodrum gibi diğer popüler turistik merkezlere yakınlığıyla konum olarak da büyük avantaj sahibidir.

Fethiye’de Gezilecek Yerler

fethiye'de gezilecek yerler

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri Fethiye’deyiz! Etrafımız yemyeşil ve masmavi renklerle çevrili; adeta bir rüyada gibiyiz! Fethiye bölgesinde yapılacaklar o kadar çok ki Fethiye gezilecek yerler listemize nereden başlasak bilemedik.

Fethiye gidilecek yerler ağırlıklı olarak şehrin etrafındaki koylarda ve şehirlerde konumlanıyor. Fethiye merkez gezilecek yerler arasında Fethiye Kalesi bulunuyor. Burası tarihi bir kale kompleksi ve giriş ücretsiz.

Fethiye akşam gezilecek yerler arıyorsanız şehrin klasik noktası balık pazarında akşam yemeği yiyerek gecenize başlayabilirsiniz. Balık pazarında tazecik balığınızı seçip pişirtiyorsunuz ve mezelerinizi sipariş verebiliyorsunuz. Gecenin ilerleyen saatlerinde burada devam etmek istiyorsanız şarkılı türkülü bir gece geçirebilirsiniz. Buradaki masalar yılın her ayı dolup taşıyor, hazırlıklı olun!

Şehrin merkezinde yer alan Paspatur Çarşısı, Fethiye akşam gezilecek yerler arasında bulunuyor. Gün batımı ile birlikte buradaki mekanlar hareketlenmeye başlıyor. Canlı müzik dinlemek isterseniz buradaki mekanlardan birini tercih edebilirsiniz.

Devam edelim! Antik kent mi istersiniz, yoksa kanyon yürüyüşü mü? Popüler plajların tadını çıkarmak mı ilginizi çekiyor, yoksa Faralya köyünün sessiz sakin koylarında güneşe uzanmak mı? Fethiye’nin gezilecek yerleri saymakla bitmez.

Hazırsanız, Fethiye’de gezilecek yerler listemiz.

Ölüdeniz

fethiye'de gezilecek yerler, ölüdeniz

Fethiye’de gezilecek yerler listemize şehrin en ikonik noktası Ölüdeniz ile başlayalım. Eşsiz doğası ve büyüleyici manzarasıyla Ölüdeniz, Türkiye’de tatil denilince ilk akla gelen noktalardandır.

Likyalıların “Işık ve Güneş Diyarı” adlandırdığı Ölüdeniz, Belcekız Plajı olarak da bilinir. İki bölümden oluşan Ölüdeniz, bir kısmı çakıl taşlı plaja ve açık ve dalgalı bir denize sahip; iç kısmı ise her daim oldukça sakindir. Lagünden kaynak suyu çıktığı için Ölüdeniz diğer bölgelere göre her zaman daha az tuzlu ve temiz bir suya sahip diyebiliriz.

Ölüdeniz’de suyun keyfini yüzerek veya su sporlarıyla ilgilenerek çıkarabilirsiniz. Burada wakeboard, kitesurf, rüzgar sörfü ve su kayağı oldukça popülerdir. Ölüdeniz’i kuşbakışı görmek isterseniz Babadağ’dan tandem yamaç paraşütü deneyebilirsiniz!

İlginizi Çekebilir: Göcek Tekne Turu

Kelebekler Vadisi

Fethiye gezilecek yerler listenize, Türkiye’nin en büyüleyici noktalarından Kelebekler Vadisi’ni de ekleyin! Ölüdeniz ve Kabak Koyu arasında yer alan Kelebekler Vadisi, sarp kayalıkların çevrelediği eşsiz bir vadi olarak karşımıza çıkıyor. Kaplan Kelebeği başta olmak üzere 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan vadi, adını burada yaşayan kelebeklerden alıyor.

Ortasından muhteşem bir şelale geçen Kelebekler Vadisi’nde ne yapılır diye düşünüyorsanız trekking’in yanı sıra yüzme, dalış yapabilirsiniz. Kelebekler Vadisi, Fethiye’de gezilecek yerler arasında aklınızda en çok kalan yer olacak.

Kabak Koyu

Fethiye’nin gezilecek yerler arasında ilk sıralarda Kabak Koyu yer alıyor. Burası bir dönem adeta Türkiye’nin “hippi köyü” gibiydi. Şu anda bölgenin en popüler noktalarından. İçinde şelale ve göletlerin bulunduğu bir vadi içinde yer alan Kabak Koyu, Faralya köyünün en büyüleyici noktalarındandır.

200 metrelik küçük bir plaja sahip koya ulaşım biraz zor. Faralya’dan koya inen yol biraz tehlikeli. Bu sebeple dolmuşlarla gitmenizi öneriyoruz. Yürümeyi seviyorsanız, yarım saatlik bir yürüyüşle Kabak Koyu’ndasınız!

Kabak Koyu’nda ne yapılır diyorsanız, cevabımız doğanın tadını çıkarın olur! Denizde yüzmek istiyorsanız, 5 metreden sonra denizin derinleştiğini ve dip akıntısı olduğunu hatırlatalım. Çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için deniz tehlikeli olabilir.

Saklıkent

fethiye'de gezilecek yerler, saklıkent

Türkiye’nin en popüler turistik noktalarından olan Saklıkent, Fethiye bölgesinde yapılacaklar arasında olmazsa olmaz. Fethiye şehir merkezine 46 kilometrede uzaklıkta bulunan Saklıkent yaklaşık 16 kilometre uzunluğa sahip bir kanyon olarak yer alıyor. Karaçay’ın oluşturduğu kanyon, binlerce yıl süren depremler sonunda ortaya çıkmıştır.

Kükürtlü suyu ile öne çıkan Saklıkent Kanyonu’na yapacak olduğunuz ziyarette etrafınızı saran taş duvarlar sizi oldukça etkileyecek! Kanyonda 15’ten fazla mağara olduğu biliniyor. Dilerseniz burada keyifli bir kanyon yürüyüşü yapabilirsiniz. Saklıkent’te yürümek oldukça kolay. En zorlu etap belinize kadar suların yükseldiği yer. Onun dışında Fethiye’de gezilecek yerler arasında olmazsa olmaz bu kanyonda yürürken bazı noktalarda vücudunuza kil maskesi yapabilir, kayalardan sızan suyu içebilirsiniz.

Çalış Plajı

Fethiye merkez gezilecek yerler arasında, şehrin en popüler plajı Çalış Plajı bulunuyor. Yaklaşık 4 kilometrelik uzunluğa sahip bu kumlu plaja ulaşım oldukça kolaydır. Merkezden kalkan otobüsler ile 10 dakikada Çalış Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Fethiye’de deniz tatili yapmak istiyorsanız, masmavi ve tertemiz bir denize sahip Çalış Plajı’nın ücretsiz olduğunu söylemiş olalım. Fethiye bölgesinde yapılacaklar listenize Çalış Plajı’nı eklemeyi ve sahilin sımsıcak kumlarının tadını çıkarmayı unutmayın.

Yakapark

Eğer yazın en sıcak aylarında Fethiye ve çevresinde tatil yapıyorsanız ferahlamaya ihtiyacınız olacak. İşte o zaman sizi kurtaracak bir yer varsa o da Fethiye’de gezilecek yerler arasında Yakapark’tır. Burası kaynaktan akan buz gibi suda serinleyeceğiniz yemyeşil bir yer.

Fethiye merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Yaka köyünde bulunan Yakapark yalnızca doğaseverlerin değil, fotoğraf çekmeyi sevenler ve ailelerin de bayılacağı bir yer olarak dikkat çekiyor. Tertemiz bir hava, kuş sesleri, akan sular.. Yakapark’ta huzura doyacaksınız!

Fethiye gezilecek yerler listenize eklemenizi önerdiğimiz Yakapark’a yapacağınuz ziyarette buranın kanal sularında yaşayan alabalıkları tadabilir, dilerseniz yemek için etraftaki gözlemecileri de tercih edebilirsiniz.

Faralya

Uzunyurt ismi ile de bilinen Faralya, Fethiye bölgesinde yapılacaklar arasında es geçmemeniz gereken bir lokasyon diyebiliriz. Faralya’ya yapacağınız ziyarette gözleriniz yeşil ve mavinin tonlarıyla resmen büyülenecek! Fethiye gezilecek yerler arasında atlamamanız gereken Faralya, Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri olarak Likya ve Roma döneminden izler sunuyor.

Babadağ’ın eteklerine kurulu Faralya, Akdeniz’in en bakir koylarındandır. Denize meyilli bir yamaç üzerine kurulu köy, Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’nin keşfinden sonra ilgi gören bir yere dönüşmüştür. Kızılçamlarla kaplı Faralya’da ne yapabilirim diyorsanız Likya Yolu’nun bir kısmını yürüyebilir veya yamaç paraşütü ile dünyaca ünlü Babadağ’dan uçuş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Telmessos

fethiye'de gezilecek yerler, Telmessos

Fethiye gidilecek yerler listemize Telmessos’u eklemezsek olmazdı! Telmessos, Fethiye tarihindeki ilk yerleşim yeri. Araştırmalar gösteriyor ki bölgedeki yerleşim, Antik Çağlar’dan günümüze kadar kesintisiz olarak gelmiş. MÖ 3000’li yıllara kadar uzanan tarihiyle Telmessos, Fethiye görülmesi gereken yerler listenizde mutlaka yer almalı.

Kesin olmamakla birlikte Telmessos isminin, Apollon’un oğlu Telmessos’tan geldiği düşünülüyor. Efsaneye göre Truva Savaşı’nın başladığı yıllarda buraya Atina’dan bir elçi gönderiliyor. Elçileri evine alan Truvalı bir ihtiyarın kızına aşık olan Apollon, köpek kılığına girip kızla ilişkiye giriyor ve Telmessos isminde bir çocukları oluyor. Telmessos’a ithafen de burada bir kent kuruluyor.

Telmessos’a yapacak olduğunuz ziyarette, yakın zamanda gün yüzüne çıkan Roma Antik Tiyatrosu’nu ve birçok kaya mezarını göreceksiniz. Bu kaya mezarlardan en önemlisi Amintas Mezarı olarak biliniyor.

Fethiye Tatilinizi ECC Tur ile Planlayın

Sizlere tatilinizi daha anlamlı kılacak Fethiye’de gezilecek yerleri önerdik. Peki Fethiye’de nerede konaklayacaksınız? ECC Tur güvencesiyle Fethiye bölgesinde bulunan 100’den fazla otele rezervasyon yaptırma şansına sahipsiniz. SPA ve sağlık merkezlerinden karavan konseptine, butik otellerden 5 yıldızlı otellere kadar aradığınız konaklama konseptini ECC Tur’da bulacaksınız! Fethiye görülmesi gereken yerler için bir an önce Fethiye otelleri arasından seçiminizi yapıp yerinizi ayırtın ve doğayla kucaklaşın!

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

mayıs ayında gidilecek yerler

Mayıs Ayında Gidilecek Yerler

Kulağımızda kuş sesleri, burnumuza doğru gelen kır çiçeklerinin etkileyici kokusu… Ağaç yaprakları arasından ışıldayan güneş, kendini tamamen göstermeden dahi bedenimizi ısıtmaya yetiyor. Canlanmaya başlayan doğa

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya