Fethiye’nin Koyları ve Plajları

Türkiye’nin güneybatı kıyısında yer alan Fethiye, masmavi suları ve büyüleyici doğal güzellikleri ile ünlü bir tatil cennetidir. Göz alıcı bir güzelliğe sahip Fethiye koyları, kristal berraklığında denizi ve plajlarıyla her yıl binlerce doğa ve deniz severin dikkatini çeker. Fethiye koyları, doğal güzellikleri ve sakin atmosferleri ile dikkat çekerken, Fethiye’nin plajları ise hem huzurlu dinlenme ortamı hem su sporları için ideal koşullar sunar. Fethiye’nin ünlü sahillerini, en güzel plajlarını ve keşfedilmeyi bekleyen gizli koylarını tanımak, bu harika destinasyonun tadını çıkarmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulmak isterseniz içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Ölüdeniz

ölüdeniz, fethiye koyları

Ölüdeniz, Fethiye’nin ve Türkiye’nin en ikonik plajlarından biri olarak kabul edilir. Bu muhteşem koy, sakin, berrak suları ile ünlüdür ve adını suyunun durgunluğundan alır. Turkuaz rengi denizi ve altın sarısı kumsallarıyla ziyaretçilere kartpostallık manzaralar sunan Ölüdeniz, yamaç paraşütü için de dünyaca ünlü merkezler arasındadır. Buradan yapılan atlayışlarla, bölgenin nefes kesici doğal güzellikleri kuş bakışı olarak deneyimlenebilir. Ayrıca Ölüdeniz’in hemen yanı başında bulunan Belcekız Plajı,  gün batımı için de ideal bir nokta olarak aktif tatil geçirmek isteyenler için çeşitli su sporları yapma olanağı tanır.

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi’ne oldukça yakın bir konumda yer almasına rağmen ulaşımın zorluğu nedeniyle doğal güzelliklerini korumuş nadir yerlerden biridir. Fethiye’nin en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen izole koy, tam bir doğa harikasıdır. Bölge, 1. Derece Doğal SİT Alanı olduğundan inşaat yapımı kesinlikle yasaklanmıştır. Bu sayede bölgenin orijinal dokusu bozulmamıştır. Kabak Koyu, çevresini saran yüksek dağlar ve yoğun yeşilliklerle kaplı kanyonu ile doğaseverler için mükemmel bir kaçış noktası sunar.

Kabak Koyu’nda çeşitli konaklama seçenekleri de mevcuttur. Basit çadırlardan başlayıp, tuvalet ve duş gibi olanaklara sahip lüks bungalovlara kadar konaklama seçenekleri çeşitlenir. Kamp alanları genellikle deniz manzaralıdır ve bazılarında ekstra olarak havuz bulunur. Bölgede doğa yürüyüşleri, tekne turları gibi aktivitelerle dolu, huzurlu ve sessiz bir tatil geçirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Fethiye’de Gezilecek Yerler: Fethiye’de Ne Yapılır?

Gemiler Koyu

gemiler koyu, gemiler adası, fethiye koyları

Fethiye koyları arasında yer alan Gemiler Koyu, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Gemiler Koyu, Fethiye’nin tatil beldesi Ölüdeniz’de yer alan Gemiler Adası’na 1 km mesafede konumlanıyor. 

Beyaz kumları, masmavi ve berrak deniziyle hayranlık uyandıran Gemiler Koyu, yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık tercih ediliyor. Fethiye ve çevresinden düzenlenen tekne turlarıyla veya deniz taksi hizmeti alarak bu koya varabilirsiniz. Göz alıcı manzaralara sahip Gemiler Koyu’nun serin sularında şnorkelle dalış yapabilir, deniz ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi Plajı

Doğanın kucaklayıcı güzelliğiyle yalnızca yerli değil, aynı zamanda yabancı turistlerin de gözdesi olan bir cennet bahçesi vardır ki adı Kelebekler Vadisi’dir! Ölüdeniz’in muhteşem noktalarından biri olan Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde en değerli doğal destinasyonlardan biri olarak kabul edilir. Bölgeye günübirlik ziyaretler için Ölüdeniz’den kalkan tekne turlarını tercih edebilirsiniz. Birinci derece doğal sit alanı olarak korunan Kelebekler Vadisi tırmanış, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar yapmak isteyenler için de ideal bir mekan olarak karşımıza çıkar. Özellikle kamp severlerin uğrak noktası olan vadi, 350 metre yüksekliğindeki kayalıklarla çevrelenmiş olup, adını burada yaşayan 80’den fazla kelebek çeşidinden alır.

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz’in eşsiz güzelliklerinden biri olarak bilinen Kıdrak Plajı adımınızı attığınız anda sizi saracak olan masmavi deniz ve mis gibi çam kokularıyla bezelidir. Fethiye’nin gizli hazinelerinden biri olan plaj, doğa ile iç içe olmayı arzulayanların vazgeçilmez rotalarından biridir. Kıdrak Plajı, milli parklar sahasında yer alması sebebiyle doğal güzellikleri koruma altına alınmıştır. Plaj içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet, duş ve soyunma kabinleri gibi olanaklar bulunur. Buranın tek sıkıntısı denizin oldukça çabuk derinleşmesi olabilir. Bu durum yüzme bilmeyenler veya çocuklar için uygun olmayabilir. Bu nedenle suya girmeden önce dikkatli olmalı, çocuklarınıza göz kulak olmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca denizin yapısı taşlık olduğundan deniz ayakkabısı giyebilirsiniz.

Kalemya Koyu

Fethiye’ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kalemya Koyu, sessiz sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal noktalardan biridir. Fethiye koyları arasında bulunan Kalemya, Fethiye’nin en güzel plajlarından biri olarak kabul edilir. Ziyaretçilere masmavi denizin tadını çıkararak, doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sunar. Kalemya Koyu, çevresindeki yoğun bitki örtüsü ve berrak suları ile bilinir. Bu sebeple de Fethiye gezilecek koylar arasında popüler bir seçenektir.

Çalış Plajı

Fethiye’nin en güzel plajlarından biri olan Çalış Plajı, adeta bir sığınak gibi gizlenmiş huzurlu vaha görünümü sunar. Eğer dingin bir gün geçirmek istiyorsanız, sabahın erken saatlerinde ya da akşamın alaca karanlığında bu eşsiz plajı tercih etmek kesinlikle doğru bir seçimdir. Uzun ve geniş kumsalıyla sadece bir yüzme noktası değil, aynı zamanda yürüyüş severlerin de favori rotalarından biri olan Çalış Plajı, doğanın sükunetiyle iç içe geçen yürüyüş yolu ile çevrenizi saran mavinin ve yeşilin büyüsüne kapılmanızı sağlar. Plajın ücretsiz olmasının yanı sıra Fethiye’nin merkezine yakın konumu, her daim ziyaretçi akınına uğramasına sebep olur. Ancak sakinlik arayanlar için bir sır verelim: sabahın erken saatleri veya akşamın huzurlu anları, bu cennet köşesinde dinginlik arayanların en doğru tercihi olacaktır.

Şövalye Adası

Çalış Plajı’nın tam karşısında yer alan Şövalye Adası diğer adıyla Fethiye Adası, Fethiye’nin ünlü sahilleri ve gidilecek plajlar listesinde özel yere sahiptir. Ada, 15. yüzyılda Rodos Şövalyeleri tarafından kullanıldığı için bu adı almıştır. Adada ağırlıklı olarak oteller, plajlar ve restoranlar yer alır. Bu da adayı hem tarihi hem de turistik cazibe merkezi yapar.

Fethiye Limanı’ndan kalkan teknelerle adaya kolayca ulaşılabilirsiniz. Yaz aylarında adaya düzenli olarak deniz otobüsü seferleri de yapıldığından ziyaretçiler için ulaşım oldukça pratik hale gelmiştir.

Boncuklu Koyu

Boncuklu Koyu, Fethiye’nin en güzel koylarından biri olarak doğanın huzur veren kollarında kaybolmak isteyenler için adeta bir cennet köşesi sunar. Deniz ayakkabılarınızı hazırlayın çünkü bu koyun masmavi manzarasında keyif dolu anlar yaşayacaksınız. Sahilde konumlanan işletmeler, duştan tuvalete kadar sunduğu çeşitli hizmetlerle tatilinizi daha keyifli hale getirir. Şezlonglarda güneşlenmek, doğal gölgeler altında dinlenmek veya serin sulara atlamak istediğinizde ihtiyacınız olan her şey elinizin altındadır. Boncuklu Koyu’nda tatilinizi planlarken, eşsiz manzaranın ve doğanın tadını çıkarmanın yanı sıra konforunuzdan da ödün vermek zorunda kalmazsınız. 

Cennet Koyu

Her ne kadr Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu’nun gölgesinde kalmış olsa da Cennet Koyu adıyla müsemma olarak Fethiye’nin gizli cennetlerinden biridir. Turkuaz renkli denizi, kum ve çakıl karışımı bakir bir sahili olan bu koy, araçla ulaşılabilen plajlardan değildir. Dilerseniz denizden tekne ile gelebilir ya da yaya olarak yukarıdan inebilirsiniz. Sahilde herhangi bir tesis olmamasına rağmen bölgede bir çadır camping alanı mevcuttur. Burada temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak wc ve restoran da yer alır. Böylece sahille ormanın birleştiği yere kendi çadırınızı atabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kısacası Fethiye’nin en iyi plajlarından biri olarak sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için ideal bir destinasyondur.

ECC Tur Avantajları ile Fethiye’yi Keşfedin

ECC Tur ile Fethiye’yi keşfetmek, bu büyüleyici bölgenin tüm güzelliklerini zahmetsiz şekilde deneyimlemenizi sağlar. Profesyonel rehberler eşliğinde düzenlenen turlar, Fethiye’nin en iyi plajları, gizli koyları ve tarihi yerlerini ziyaret etme fırsatı sunar. ECC Tur’un sağladığı özel ulaşım hizmetleri ve önceden planlanmış rotalar sayesinde Fethiye otellerinde tatiliniz boyunca zamanınızı en verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

yaz festivalleri

Yazın Gidilecek Festivaller

Yaz ayları Türkiye’de müzik, sanat ve kültür dolu pek çok festivale ev sahipliği yapan bir dönemdir. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte açık hava etkinlikleri de popülerlik

marmaris'te gezilecek yerler

Marmaris’te Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris’te gezilecek yerler oldukça fazladır. Marmaris, sıcak iklimi, kristal berraklığında denizi ve muhteşem doğal güzellikleri ile her yıl

fethiye koyları ve plajları

Fethiye’nin Koyları ve Plajları

Türkiye’nin güneybatı kıyısında yer alan Fethiye, masmavi suları ve büyüleyici doğal güzellikleri ile ünlü bir tatil cennetidir. Göz alıcı bir güzelliğe sahip Fethiye koyları, kristal

antalya tarihi yerler

Antalya Tarihi Yerler

Türkiye’nin güney sahilinde yer alan Antalya tarihi yerler açısından zengin ve büyüleyici şehirlerden biridir. Geçmişin izlerini taşıyan sayısız tarihi yapıya sahip bu eski şehir, turistik

antalya tatil yerleri, antalya'da tatil yapılacak yerler

Antalya Tatil Yerleri Listesi

Türkiye’nin en popüler tatil bölgelerinden biri olan Antalya, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlar. Büyüleyici şehir berrak denizleri, altın renkli kumsalları ve eşsiz doğal güzellikleri ile