Gaziantep’te Yemeniz Gereken Yemekler

Gaziantep, Zeugma Müzesi, Hamam Müzesi, Gaziantep Kalesi ve Bakırcılar Çarşısı gibi çeşitli kültürel, tarihi mekanlara ev sahipliği yapan önemli bir şehrimizdir. Gaziantep tüm bunlara ek olarak gastronomi konusunda da ülkemizin merkezlerinden olmayı başarıyor ve ziyaretçilerine lezzet şöleni sunuyor.

Gaziantep’te birbirinden farklı onlarca lezzeti aynı anda deneyimleyebilir, kültür çeşitliliğinin getirdiği geniş yemek seçeneği skalasını görebilirsiniz. Gaziantep hem yöresel lezzetleriyle hem de tatlıları ile meşhur bir şehirdir. ECC Tur farkıyla Gaziantep otellerinde en uygun fiyatlarla konaklayabilir, deneyimlemek istediğiniz tüm lezzetlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Peki, Gaziantep’te yemeniz gereken yemekler nelerdir?

Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik Kebabı, İç Anadolu’da oldukça popüler bir lezzettir ancak çıkış kaynağı Gaziantep’tir. Salçalı baharatlı sosu ve közlenmiş patlıcanı ile farklı bir deneyim sunan Ali Nazik Kebabı, Gaziantep’te hem meze olarak hem de ana yemek olarak tüketilebiliyor.

Lahmacun

Ülkemizin her yerinde sıklıkla görebileceğiniz Lahmacun, Gaziantep mutfağına aittir. Gaziantep usulü lahmacun tattığınızda içerisindeki biber salçası ve sarımsak eklemelerini fark edeceksiniz. Bu eklemeler Gaziantep’te yapılan lahmacunun çok daha farklı bir lezzete ulaşmasını sağlıyor.

Nohut Dürüm

Nohut dürüm farklı yörelerde de yapılsa da Gaziantep’te hem sunum şekli hem de içerisine konulan malzeme çeşitliliğiyle fark yaratmaktadır. Nohut dürüm normalde vegan yemek kültürüne dahil olan kişiler için uygun bir seçim olarak görülse de Gaziantep’te durum oldukça farklıdır.

Gaziantep’te genellikle et suyunda pişirilen nohutlar, tırnak pide arasına dürülerek tüketilir. Bu sırada nohutla birlikte patates kızartması, salata ve et gibi birbirinden farklı lezzetler de dürüm içerisine eklenebilmektedir.

Firik Pilavı

Gaziantep’te klasik pilavların dışında bir pilav deneyimlemek istiyorsanız, bulgurun tütsülenerek yapıldığı Firik Pilavını tercih edebilirsiniz. Gaziantep’in az bilinen yöresel lezzetleri arasında yer alan Firik Pilavı, tütsüleme işlemi sayesinde klasik bir bulgur pilavından çok daha farklı tatları size sunuyor.

Simit Kebabı

Gaziantep’te birçok kebap türünü bulabilirsiniz, Simit Kebabı da sarımsaklı ve özel yapısı sayesinde bu yöresel lezzetler arasına girmektedir. Bulgur, kuzu kıyma, baharat ve sarımsak kullanılarak yapılan Simit Kebabı, size farklı bir kebap deneyimi sunacak.

Antep Fıstıklı Şekerli Börek

Antep fıstığında börek yapmak ilk başta size garip gelebilir ancak Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden biri olan Antep Fıstıklı Şekerli Börek, sahan kaymağı ve Antep peyniri ile daha önce deneyimlemediğiniz bir tadı damağınıza getiriyor. Tuzsuz Antep peyniri ile hazırlanan Antep Fıstıklı Şekerli Börek, Gaziantep dışında bulamayacağınız yöresel bir lezzet olarak listemizde yer alıyor.

Beyran

Gaziantep mutfağında yer alan özel çorbalardan biri Beyran olarak biliniyor. Geçmişi en uzun yemeklerden olan Beyran, hem Gaziantep’te hem de Türkiye genelinde sıklıkla tüketiliyor. İçerisinde kuzu eti, sarımsak ve çeşitli baharatlar bulunduğu için özellikle kış aylarında bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor.

Katmer

Gaziantep’in en ünlü yöresel lezzetlerinden biri olan Katmer, sade ve lezzetli formülüyle ün salmayı başarıyor. Yufka, kaymak ve fıstıkla hazırlanan Katmer, Gaziantep’in baklavadan sonraki en ünlü tatlılarından biri olarak biliniyor. İnce ve çıtır yapısı ise çok daha keyifli bir şekilde tüketilmesine olanak sağlıyor.

Fıstık Ezmesi

Gaziantep’in pek bilinmeyen yöresel lezzetlerinden Fıstık Ezmesi, özellikle hediye olarak da alabileceğiniz bir yiyecektir. Gaziantep’te çikolataya benzer bir şekilde tüketilen Fıstık Ezmesi, hafif ve tatlı yapısıyla oldukça beğeniliyor. İçerisinde rafine şeker bulundurmaması sayesinde sağlıklı olduğu bilinen Fıstık Ezmesi, Gaziantep’e özgü gizli tarifiyle sadece burada bulabileceğiniz bir lezzet olarak biliniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek