İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler 

İstanbul, binlerce yıla dayanan tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir şehrimiz. Günümüzde ise İstanbul hem kentte yaşayanlar hem de ziyaretçileri tarafından oldukça beğeniliyor ve her ekonomik bütçeye hitap edebilen etkinlikleriyle de dikkat çekiyor.

İstanbul Anadolu Yakası yaşam tarzı ve nüfusu ile Avrupa Yakası’na oranla çok daha sakin bir bölge diyebiliriz. Bu nedenle İstanbul’da tatil yapmak ve şehrin hem tarihi hem de doğal güzelliklerini keşfetmek için Anadolu Yakası sıklıkla tercih ediliyor. İstanbul Anadolu Yakası’nda tatil yapmak ya da sadece gezmek istiyorsanız ECC Tur’un İstanbul otellerinde konaklayabilir ve bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız destinasyonları ziyaret edebilirsiniz.

Mihrabat Korusu

İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerlerin başında gelen Mihrabat Korusu, sevdiklerinizle yemek molası vermek istediğinizde ve İstanbul’un eşsiz manzarasını izlemek istediğinizde gidebileceğiniz doğal bir tabiat parkı. Giriş ücretleri oldukça uygun olan Mihrabat Korusu, kuş cıvıltıları eşliğinde bir gün geçirmek isteyenler için oldukça uygun bir ortam diyebiliriz.

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan doğal güzelliklerden bir diğeri ise Polonezköy Tabiat Parkı olarak karşımıza çıkıyor. Üç bin hektarlık bir alan üzerinde bulunan bu tabiat parkı yürüyüş, piknik, bisiklet, trekking gibi birçok etkinliği yapabileceğiniz bir alan sunuyor.

Gözdağı Korusu

Gözdağı Korusu, Pendik’te bulunan ve İstanbul Anadolu Yakası’nda kesinlikle görmeniz gereken tabiat parklarından birisi diyebiliriz. Yüksekliği ve ahşap mimarisi ile dikkat çeken bu alan, size gün ortasında bir çay içerek dinlenmek ya da acıktıysanız yemek yemeniz için her şeyi sunuyor.

Çubuklu Korusu

Beykoz’da bulunan Çubuklu Korusu, yüksek rakımı ve eşsiz doğası ile fotoğraf çekimi yapmayı sevenlerin uğrak noktalarından biridir. Ailesiyle birlikte piknik, yürüyüş ve gezi yapmak isteyenler için Çubuklu Korusu oldukça ideal ve girişi de ücretsiz.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler listemizde yer alan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Ataşehir’de bulunuyor. İstanbul’un kalabalığından huzurlu bir ortama adım atmak isteyenler için eşsiz bir seçenek olan bu bahçe, eşsiz manzarası ile sizi büyüleyecek. Nazahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde 18 yaş üstü kişilere bahçıvanlık, bitki ressamlığı ve çeşitli bitkisel alanlarda eğitim verildiğini de söylemeliyiz.

Çinili Camii

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Çinili Camii, dünyanın en ünlü çinilerinden biridir. 1640 senesinde inşa edilen yapı hem içindeki hem de dışındaki İznik çinileriyle dikkat çekmektedir.

Büyükada

Büyükada İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler listemizin en önemli destinasyonlarından biridir. Tarihi eserleri, müzeleri, plajları ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Büyükada’da Aya Yorgi Kilisesi ile Adalar Müzesi en çok ziyaret edilen konumlar arasında bulunuyor. Bunların dışında ise Büyükada’da gezilebilecek Müslüman Mezarlığı, Reşat Nuri Güntekin’in Evi, Meryem Ana Kilisesi gibi birçok yer mevcut.

Heybeliada

Büyükada’ya oranla daha sakin olarak değerlendirilen Heybeliada, tarihi ve yeşil alanlarıyla ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Heybeliada Deniz Lisesi, Bet Yaakov Sinagogu ve Aya Yorgi Uçurum Manastırı gibi birçok destinasyonu burada sadece bisikletle bile gezebilir, farklı deneyimler elde edebilirsiniz.

Kız Kulesi

İstanbul Boğazı’ndaki en ikonik yapılardan biri olan meşhur Kız Kulesi, tarihi güzelliğiyle herkesin dikkatini çekiyor. Sabahları bir kafe olarak hizmet veren Kız Kulesi, akşamları özel rezervasyonla gidilebilen bir restoran olarak hizmet vermektedir.

Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi

Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzelerinden biri olmayı başaran Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi, klasik arabalara ve arabaların tarihine ilgi duyan herkesin İstanbul Anadolu Yakası içerisinde görmesi gereken müzelerden birisi olarak listemizde yer alıyor. 5 katlı müze, Perşembe ile Pazar günleri arasında sabah saat 10.00’dan 19.00’a kadar hizmet veriyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi