İstanbul’da Denemeniz Gereken En İyi Sokak Lezzetleri

Asırlardır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İstanbul, dünyada en fazla ziyaret edilen şehirlerden biri olarak biliniyor. İstanbul’da denemeniz gereken en iyi sokak lezzetleri arasında pek çok lezzet dikkat çekiyor. Tarihi yapıları, okulları, doğası ve renkli sosyal hayatı ile dikkatleri üzerine çeken bu şehrin çok kültürlü yapısı sokak lezzetlerine de yansıyor. Gezi süreciniz boyunca şehri tam anlamıyla yaşayabilmeniz için hazırladığımız ‘’İstanbul’da Denemeniz Gereken En İyi Sokak Lezzetleri’’ yazımızı paylaşıyoruz. İstanbul gezinizde avantajlı fiyatlara merkezi konumda yer alan bir tesiste konaklamak istiyorsanız ECC Tur’un sunduğu İstanbul Otelleri avantajlarına göz atabilirsiniz. İstanbul’un huzurlu atmosferi ile büyüleyen yerlerini merak ediyorsanız ‘‘İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler’’ yazımızı okuyabilirsiniz.

Balık Ekmek

İstanbul’da denemeniz gereken en iyi sokak lezzetleri arasında bulunan Balık ekmek İstanbul turistik bölgelerinde çok sayıda yerli, yabancı turistin sıklıkla tercih ettiği sokak yemekleri arasında yer alıyor. Özellikle Eminönü, Karaköy ve Kadıköy’de seyyar tezgahlarda pişirilip satılan balık ekmekler, hangi mevsim olursa olsun kokusu ve tadıyla deneyenleri büyülüyor. Balık ekmek ve turşu suyu ikilisiyle gezinize lezzetli bir mola verebilirsiniz.

Ekmek Arası Döner

Küçük büfelerden restoranlara kadar İstanbul’un her noktasında servis edilen ekmek arası döner, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olmasının yanı sıra sokak lezzetleri arasında da önemli bir yere sahiptir. Tavuk ve et seçenekleri olan ekmek arası döner, yerli ve yabancı turistlerin denemesi gereken yemeklerden biri olarak öne çıkıyor.

Kokoreç

Sokak lezzetleri arasında yerini başka hiçbir yemeğe kaptırmayan kokoreç; ince kıyılan et, biber ve domatesin sacda baharatlarla kavrularak pişiriliyor. Pişen kokoreç dürüm, çeyrek ekmek veya yarım ekmek ile servis ediliyor. Bütün içeceklerle beraber keyifle yiyebileceğiniz kokoreç, İstanbul’un sokak lezzetlerinde ilk sırada bulunuyor.

Midye Dolma

İstanbul’un sokak lezzetlerini denemek isteyenlerin listesinde yer alan midye dolma, neredeyse her sokakta bulunuyor. Kabuk içerisinde satılan pilav üstü midyeye bol limon sıkarak yiyebilirsiniz. Midye dolmalar, farklı baharatlarla hazırlanarak birçok lezzet seçeneğinden oluşuyor.

Nohut Pilav

İstanbul sokaklarının akla ilk gelen lezzeti olan nohut pilav, seyyar arabalarda ve küçük dükkanlarda satılıyor. Büyük porsiyonlarda taze ve sıcak şekilde servis edilen nohut pilava, dilerseniz olarak karabiber, ketçap, mayonez veya tavuk ekletebilirsiniz.

Köfte Ekmek

İstanbul’a gelen turistler tarafından denenmesi gereken yiyecekler arasında bulunan köfte ekmeğin eşsiz kokusunu metrelerce uzaklıktan alabilirsiniz. Seyyar arabalarda yapılan köfteler, gözünüzün önünde pişirilip sandviç haline getiriliyor. Ekmeğin içerisindeki malzemeler genellikle köfte, domates ve soğandan oluşuyor.

Islak Hamburger

Sakarlık sonucu ortaya çıkan ve deneyenlerin vazgeçilmezi haline gelen ıslak hamburger, özellikle Kadıköy ve Taksim’e yolu düşenlerin sıklıkla yediği sokak lezzetlerinden biridir. Islak hamburgerin tadının yanı sıra yumuşak ve hafif yapısı, bu yiyeceği İstanbul’un en gözde sokak yemeği haline getiriyor.

Simit

Şehrin her köşe başında görmeye alışkın olduğunuz simit arabaları, İstanbul’un sembollerinden biri haline gelmiştir. İstanbul’da denemeniz gereken en iyi sokak lezzetleri taze simit işe yetişirken keyifli bir kahvaltı etmek veya günün koşturmacasında kısa bir mola vermek için pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Simit yanında çay, ayran, kola veya kahve içebilirsiniz.

Kestane

Kış mevsiminde en çok tüketilen yiyeceklerden biri olan kestane kebap, evlerde soba veya fırınlarda yapılıyor. İstanbul sokaklarında da bulabileceğiniz yiyeceği, seyyar arabalardan alabiliyorsunuz. Kese kağıdında verilen kestane, farklı gramaj seçenekleri ile sunuluyor.

Kumpir

Ortaköy, tereyağı ve kaşar ikilisinin közlenmiş patatesle buluşarak enfes bir lezzete dönüştüğü kumpir ile beraber anılıyor. Semtte bulunan tezgahlarda servis edilen kumpirin içerisine kısır, zeytin, mısır, sosis, haydari, turşu, mantar, ton balığı, Rus salatası, havuç, bezelye ve acılı ezme seçenekleri arasından dilediğiniz yiyeceği ekleterek damak tadınıza uygun lezzeti elde edebilirsiniz.

Lahmacun

İstanbul’da denemeniz gereken en iyi sokak lezzetleri arasında en eskilerden biri olan ve geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri bulunan lahmacun, geniş sinilerde veya seyyar arabalarda satılıyor. Lahmacunun içerisine marul, soğan, domates, limon ve baharat seçeneklerinden dilediğinizi ekletebiliyorsunuz. Leziz ve doyurucu olan bu yiyeceği ayran veya asitli içeceklerle deneyebilirsiniz.

İçli Köfte

Tarifi bölgeye göre farklılık gösteren içli köfte, İstanbul’un en iyi sokak yemekleri arasında yer alıyor. İstanbul’da beğeninize sunulan içli köfteler, dış harcına da kıyma eklenip kızartma tekniğiyle pişiriliyor. Tek başına veya ekmek arası yiyebileceğiniz bu doyurucu yemeğin besin değeri de oldukça yüksek.

Mısır

Düşük kalorisi ve yüksek besin değeriyle en sevilen sokak lezzetleri arasında bulunan mısır, haşlanmış ve közlenmiş şekilde satışa sunuluyor. Bu eşsiz lezzet Bağdat Caddesi’nden Üsküdar’a, Taksim’den Eminönü’ye kadar her yerde bulunabiliyor.

Boza

Boza, yüzyıllardır İstanbul’daki popülerliğini hiç kaybetmeyen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. En eski Türk içeceklerinden biri olan bu içecek, kış mevsiminde daha sık tercih ediliyor. İçerisinde su, şeker ve darı irmiği olan boza, çoğunlukla gece saatlerinde sokaklarda satılıyor.

Halka Tatlısı

Seyyar arabalarda satılan tek şerbetli tatlı olan halka tatlısı, ismini şeklinden alıyor. Çıtır yapıya ve yüksek şeker oranına sahip olan bu tatlı, İstanbul’un klasik sokak yiyeceklerinden biri haline gelmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek

gumuldur-tarihi-yerler

Gümüldür Tarihi Yerleri Keşfedin!

Gümüldür, İzmir’in güneyinde yer alan ve muhteşem plajları ile sakinliği ile bilinen bir tatil cenneti. Fakat Gümüldür sadece denizi ve güneşi ile değil çevresinde keşfedilecek

ankraya-yakin-gezilecek-yerler-eymir-golu

Ankara’ya Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Ankara, başkent olmasının yanı sıra birçok önemli idari merkeze ev sahipliği yapması nedeniyle politika şehri olarak biliniyor. Ancak Ankara aslında bundan çok daha fazlası. Başkentten

iskece-karnavali-turu-yunanistan

İskeçe Karnavalı Hakkında Tüm Detaylar

Yunanistan’ın şirin kasabası İskeçe, her yıl gerçekleşen İskeçe karnavalı ile bir rengarenk bir deneyim sunuyor. Tüm sokaklar Yunan müzikleri ile yankılanırken, maskeler ve rengarenk kostümlerle

2024-resmi-tatil-gunleri-2

2024 Resmi Tatil Günleri

2024 resmi tatil günleri bu yıl toplam 15 gün sürecek. 2024 resmi tatil günleri hangi gün başlıyor, kaç gün sürüyor? Gibi sorularınıza cevap veren detaylı