İzmir’de Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler

Binlerce yıllık tarihe sahip olan Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi, Saat Kulesi gibi pek çok görülmeye değer esere ev sahipliği yapan İzmir’i keşfedilmeye değer şehirler arasında yer alıyor. İzmir’in her noktasını keyifle gezebilmeniz için özenle hazırladığımız İzmir’de Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Geziniz sırasında boyunca uygun fiyatlarla konforlu bir konaklama imkanına sahip olmak istiyorsanız ECC Tur’u sunduğu İzmir Otelleri fırsatlarına göz atabilirsiniz. Yerel lezzetleri ile tanınan şehirde tadabileceğiniz yiyecekleri öğrenmek için ‘’İzmir’de Ne Yenir ve Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

İzmir Saat Kulesi

1900 senesine gelindiğinde II. Abdülhamid’in çeyrek yüz yıldır tahtta oluşunu kutlamak için hazırlıklara başlanmıştı. Dönemin İzmir Valisi Kamil Paşa, padişahın adına çeşmeli saat kulesi inşa edilmesini önerince Fransız Mimar Raymond Charles Pere görevlendiriliyor. 

1901 yılında açılan kule, Arap mimari üslubuna göre tasarlanıp inşa edilmiştir. Osmanlı arma ve tuğraları ile bezenen çeşmenin üzerinde günümüzde ay ve yıldız sembolleri bulunuyor. Mermer kaide üzerine sekizgen formda kesme taştan inşa edilen dört katlı İzmir Saat Kulesi’nin çevresinde ise çeşmeler yer alıyor. 

Konak Meydanı

Şehir merkezinde bulunan ve İzmir’in en güzel noktası olan Konak Meydanı, her yere yakın olması sebebiyle turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Gece kulüpleri, restoranlar, oteller, barlar, müzeler, mağazalar gibi ihtiyacınız olan her şeye kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Kızlarağası Hanı

Kızlarağası Hanı, kitabesinde yazılanlara göre iki padişahın döneminde kızlar ağası olarak çalışan Hacı Beşir Ağa’nın isteği üzerine 1744 senesinde inşa edilmiştir. Kemeraltı’daki eski yapılardan biri olan han, günümüzde tarihi yapıya sahip olan bir alışveriş merkezi işlevi görüyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

İlk olarak 1592 senesinde yapılan çarşı, zamanla sınırlarını aşarak ara sokaklara kadar yayıldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, yüzlerce yıldır ayakta duruyor. Yerli ve yabancı turist tarafından İzmir’in en sık ziyaret edilen yerlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, pek çok dükkan ve sokaktan oluşan geniş bir alanı kapsıyor.

Kestanepazarı Camii

Kemeraltı Çarşısı’nın içerisinde yer alan Kestanepazarı Camii, Evliya Çelebi’nin yazdığına göre Eminzade Hacı Ahmet Ağa’nın isteğiyle inşa edilmiştir. Camii kitabesinde yapım tarihinin 1079 olduğu belirtilmiştir. Kızıl İbrahim Camii, Ahmed Ağa Camii gibi farklı isimlerle de anılan cami, merkezi planlı yapıya sahip olup üç kubbeli çatı ile örtülmüştür.

Smyrna Antik Kenti

Antik kentler arasında en dikkat çekeni Smyrna Antik Kenti, İzmir Körfezi’nin kuzey doğusunda kurulmuştur. Kurucuları belli olmayan şehir MÖ 3000 yıllarına tarihleniyor.

Kentin içerisinde tiyatro, surlar, kale, agora, agora bazilikası, sokaklar, evler, Athena Tapınağı yer alıyor. Kurulduğu günden beri farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İzmir’deki Smyrna Antik Kenti, etkileyici yapısını korumaya devam ediyor.

İzmir Arkeoloji Müzesi

Konak’ta yer alan İzmir Arkeoloji Müzesi, şehirde görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Müzenin içerisinde ve bahçe bölümünde Ege Bölgesi’ndeki Smyrna, Bergama, Efes, Milet gibi farklı kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan buluntular sergileniyor. Üç kattan oluşan Arkeoloji Müzesinde sergi salonlarının yanı sıra depolar, kütüphane ve restorasyon laboratuvarı da bulunuyor.

Tarihi Asansör

İzmir’in sembollerinden biri olan Tarihi Asansör, 1907 senesinde Nesim Levi tarafından yaptırılmıştır. Yapılış amacı Şehit Nihatbey ile Mithatpaşa Caddesi arasındaki ulaşımı hızlandırmaktı. 1983 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesine bırakılan asansör, günümüzde turistik amaçla kullanılıyor.

St. Polycarp Kilisesi

Havari Yuhanna’nın öğrencisi olan Aziz Polycarp’a adanan kilise, 1625 senesinde inşa edilmiştir. Yapıldığı ilk günden itibaren deprem ve yangınlarda hasar alıp pek çok kez restora edilmiştir. Restorasyonlar sırasında Fransız Mimar Raymond Charles Pere, kiliseye St. Polycarp’ın hayatını anlatan freskler eklemiştir. İzmir’in mimari anlayışının yansıtıldığı kiliseyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kordonboyu

İzmir’in en popüler yeri olan Kordonboyu; etkileyici deniz manzarası, mağazaları, bisiklet parkurları, kafeleri, çarşısı ve barları ile insanları kendine çekiyor. Günün her saatinde gezebileceğiniz Kordon’a kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Alsancak Sevgi Yolu

Alsancak Sevgi Yolu, İzmir’de gezilecek yerler listemiz içinde önemli bir yere sahiptir. Trafiğe kapatılarak yalnızca yayaların gezmesine izin verilen Türkiye’nin ilk sevgi yolu olan Alsancak Sevgi Yolu, palmiye ağaçlarının arasında yer alıyor. Kitap tezgahlarının uzandığı yolda, aradığınız ikinci el kitapları kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir’in merkezi olan Konak’ta yer alıyor. Trafiğe kapatılan caddede kafeteryalar, mağazalar, kitapçılar ve barlar bulunuyor. Bu cadde ile bağlantılı olan Muzaffer İzgü Sokağı, Dantel Sokağı gibi ünlü sokakları da ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya