Kahramanmaraş’ta Denemeniz Gereken Yemekler

Tarihi güzelliklerle öne çıkan Kahramanmaraş, zengin yemek ve tatlı kültürü ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Maraş dondurması ile ün salan Kahramanmaraş mutfağında deneyimleyebileceğiniz pek çok yöresel lezzet yer alıyor. 
Bu yazımızda sizler için derlediğimiz “Kahramanmaraş’ta Denemeniz Gereken Yemekler” listemizi paylaşıyoruz. Kahramanmaraş gezinizde birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ve tatlıları yerinde deneyimlemek için ECC Tur’un sunduğu şehir otelleri içerisinden Kahramanmaraş otelleri avantajlarını hemen inceleyebilirsiniz. 

Maraş Çöreği

Maraş Çöreği, Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu lezzet Kahramanmaraş mutfağının sık sık tüketilen lezzetleri arasında bulunuyor. Genellikle bayramlarda yapılan bu enfes lezzet süt, yoğurt, tereyağı, un, çörek otu ve irmik gibi malzemeler ile hazırlanıp çok kısa sürede pişiriliyor. 

Maraş Tarhanası

Kahramanmaraş’a özgü bir çorba olarak karşımıza çıkan Maraş Tarhanası, kendine has yöntemlerle yapılıyor. Kâğıt inceliğinde tabaklar şeklinde kurutulan Maraş Tarhanası, az malzemelerle hazırlanarak pişiriliyor. 

Maraş Paçası

Kahramanmaraş mutfağına ait bir lezzet olan Maraş Paçası, şehri ziyaret eden turistler tarafından sık sık tercih ediliyor. Kelle ve paçadan yapılan bu nefis lezzet limon ve yumurta ile terbiye edilip bol sarımsak eşliğinde servis ediliyor. 

Tirşik Çorbası

Kahramanmaraş’a özgü bir çorba çeşidi olarak yer alan Tirşik Çorbası, çoğunlukla evlerde yapılıyor. Şifa dolu bir çorba olan bu lezzet kış aylarında sık sık yapılıp tüketiliyor. Yaban pancarı olarak bilinen Tirşik otundan yapılan bu çorba bazı zamanlar Maraş Tarhanası ile de pişirilebiliyor. 

Patlıcanlı Ekşili Çorba

Patlıcan Ekşili Çorba, Maraş yöresine özgü bir diğer lezzet olarak yer alıyor. Pek çok vitamini içerisinde barındıran bu yöresel çorbada patlıcan, nohut, mercimek ve dövme bir arada pişiriliyor. 

Pazı Sarması

Haşlanmış pazı yapraklarından hazırlanarak yapılan Pazı Sarması Kahramanmaraş’a özgü lezzetler arasında yer alıyor. Oldukça doyurucu bir lezzet olan bu yemekte pazı yapraklarının içine hafif diri kalacak şekilde pişirilen pirinç ve bulgur konuluyor. 

Maraş Tava

Oldukça lezzetli ve özel bir tarife sahip Maraş Tava, kuyruk yağı, patlıcan, biber, soğan, domates, kuzu eti ve baharatlar ile hazırlanarak pişiriliyor. Kahramanmaraş mutfağında sık sık tüketilen bu lezzet güveç kaplarda pişirilip yoğurt eşliğinde sunuluyor. 

Maraş Köfte

Bölge halkının sıklıkla tükettiği Maraş Köfte, Kahramanmaraş yöresinin özgü lezzetleri arasında yer alıyor. Kıyma, patates, biber, çeşitli baharatlar ve domates ile kullanılarak yapılan bu eşsiz lezzet üzerine salça sosu eklenerek servise hazır hale getiriliyor. Kahramanmaraş’ın meşhur yöresel lezzetleri arasında bulunan Maraş Köfte, genellikle hafif olması nedeni ile tercih ediliyor. 

Eli Böğründe

Kuzu eti ve çeşitli sebzelerle yapılan eşsiz bir lezzet olan Eliböğründe Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. Kekik, nane, sarımsak, domates ve çeşitli baharatlarla harmanlanarak tatlandırılıyor. Genellikle özel günlerde yapılan bu lezzeti Kahramanmaraş’ta yer alan restoranlarda deneyebilirsiniz. 

Sömelek Köfte

Kahramanmaraş mutfağında ara sıcak olarak tüketilen Sömelek Köfte, şehrin yöresel yemekleri arasında bulunuyor. Maraş bölgesinde sıklıkla tüketilen bu lezzetin yapımında bulgur, irmik, tuz karabiber, kıyma kullanılıyor. Ardından küçük köfteler haşlanıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servise hazır hale getiriliyor. 

Kalili Köfte

Kahramanmaraş mutfağının sıra dışı lezzetlerinden biri olarak yer alan Kalili Köfte, sincap köfte olarak da biliniyor. Bölge halkı tarafından sıklıkla tüketilen bu lezzetin içerisinde bulgur ve ceviz kullanılıyor. Ceviz büyüklüğünde olan bu köfteler çeşitli biberlerle süslenerek kendi suyu ile servis ediliyor.  

Acem Pilavı

Kahramanmaraş yöresine özgü meşhur lezzetlerden biri olan Acem Pilavı bölge halkı tarafından özel günlerde yapılıyor. Doğal tereyağından yapılan bu eşsiz lezzet kuşbaşı et, pirinç, havuç, soğan ve baharatlar ile hazırlanıp pişiriliyor. 

Ciğerli Bulgur Pilavı

Kahramanmaraş mutfağının yöresel lezzetleri arasında yer alan Ciğerli Bulgur Pilavı, içine ciğer konularak yapılıyor. Yapımı oldukça kolay ve hızlı olan bu lezzet Kahramanmaraş’ta denenmesi gereken yöresel yemekler arasında yer alıyor. 

Çöş Börek

Maraş Mantısı olarak bilinen Çöş Börek, Kahramanmaraş mutfağında sıklıkla tüketiliyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu lezzet un, tuz ve yumurta kullanılarak hazırlanıyor. Çeşitli baharat ve biberlerle süslenen bu börek sarımsaklı keçi yoğurdu eşliğinde sunularak tüketiliyor. 

Un Sucuğu

Eşsiz bir lezzete sahip Un Sucuğu, Kahramanmaraş bölgesinin yöresel tatlıları arasında bulunuyor. Hazırlanışı ve yapımı oldukça zaman gerektiren bu tatlı genellikle hazır alınıp tüketiliyor. Birçok malzeme ile yapılan bu tatlı çeşidini Kahramanmaraş şehir merkezinde konumlanan Maraş Çarşısı’nda bulabilirsiniz.  

Çullama

Çullama, Kahramanmaraş mutfağının çok sevilen yöresel tatlıları arasında bulunuyor. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu eşsiz lezzet şerbet ile hazırlanıp bastık, Antep fıstığı ve samsa ile servis ediliyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Çullama Tatlısı bölge halkı tarafından sık sık tüketiliyor. 

Cevizli Kırma Tatlısı

Cevizli Kırma Tatlısı, Kahramanmaraş’ın meşhur yöresel tatlıları arasında bulunuyor. Üzüm şerbeti ve irmikten yapılan bu tatlı yağda kavrulup yufkaya sarılarak tüketiliyor. 

Şekerli Fıstıklı Pide

Kahramanmaraş yöresine ait tarihi lezzetlerden biri olan Şekerli Fıstıklı Pide, oldukça nefis bir lezzete sahip. Yapımı oldukça pratik olan bu nefis lezzet un, şeker, tuz, maya ve ılık su ile birlikte hazırlanıp fırında pişiriliyor.  

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya