Kapadokya’nın Büyülü Dünyasını Keşfe Çıkın

Kapadokya, Anadolu topraklarında turizmin başkentlerinden biri olarak gösterilmektedir. Nevşehir, Aksaray ve Niğde üçgeni arasında kalan bu bölgeyi yerel halk Peri Bacaları olarak da adlandırıyor. 60 milyon yıllık jeolojik tarihin getirdiği Peri Bacaları, hem yerel hem de yabancı turistler tarafından her yıl büyük bir ilgi görüyor.

Kapadokya Nerede?

İsmi Nevşehir’le birlikte sıklıkla anılan Kapadokya, İç Anadolu’nun turizm merkezlerinden biri olarak görülüyor. Aksaray, Niğde ve Kırşehir’de dağılımı bulunan Kapadokya, kuru toprak yapısıyla ve havasıyla dikkat çekiyor.

Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir?

Kapadokya hava durumu, dört mevsim turizme elverişli havasıyla ünlü. Kapadokya turunu kış aylarının mükemmel kar manzarası ile yapmak isteyen kişiler, kış aylarında bu bölgeyi tercih ederken en fazla turist akını ise yaz aylarında oluyor. Aşırı sıcaklara rağmen yanınızda güneş kremiyle birlikte yaz aylarında Kapadokya’nın tarihi zenginliklerini keşfedebilirsiniz.

Hafif serin ve sakin bir Kapadokya, Peri Bacaları turu yapmak isteyenler için ise bahar ayları en uygun dönem diyebiliriz. Bahar aylarında düzenlenen festivalleri, aşırı sıcaklara ulaşmayan havası ile Kapadokya bu mevsimde farklı bir güzellik sunuyor. Bu güzellikleri görebilmek ve bölgenin tarihi yapısını gezebilmek için Nevşehir otellerine rezervasyon yaptırabilir, Kapadokya’yı keşfedebilirsiniz! 

Kapadokya’da Konaklama


Ziyaret ettiğiniz döneme göre çeşitli konsept otellerde konaklayabileceğiniz Kapadokya’da karavan, çadır ve otel gibi konaklama seçenekleri de mevcut. Ancak tüm bu seçenekler içerisinden öne çıkan seçenek ise mağara konseptleri ile fark yaratan Kapadokya otelleri olmakta.

Tarihi bir atmosferi yaşamak isteyen kişiler bölgede bulunan tarihi otelleri tercih ederken, farklı bir konaklama deneyimi yaşamak isteyen kişiler ise mağara konseptli Kapadokya otellerini tercih ediyor. Peri Bacaları içerisinde konaklama imkanı veren bu oteller, eşsiz bir Kapadokya manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Siz de Kapadokya turu yapmak için önceden rezervasyon yaparak, farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Uçhisar

Kapadokya’nın tamamını tek bir karede yakalamak istiyorsanız Uçhisar Kalesi kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Doğal yapıdaki kalenin etrafındaki gümüş, takı, halı ve kilim pazarları da dikkatinizi çekebilecek noktalardan biri. Uçhisar Kalesi’ne çıkarak Kapadokya’nın panaromik bir görüntüsünü görebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi

Tarihi milattan sonra 4. yüzyıla dayanan Göreme Açık Hava Müzesi, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Kaya kiliseleri, keşiş yemekhaneleri ve mezar odalarıyla tarihe ilgisi olan turistlerin Kapadokya turu sırasında kesinlikle uğraması gereken noktalardan birisi. Soğanlı Kanyon, Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirleri de bu bölgede gezilebilecek doğal zenginliklerden sadece birkaçı.

Çavuşin

Çavuşin, geçmişte bu bölgede yaşamış olan insanların kayaları oyarak kendilerine konaklama alanı yarattıkları kaya oluşumları ile ünlü bir bölge. Peri Bacaları’na olan yakınlığı ve bölgede bulunan Vaftizci Yahya Kilisesi ile Güvercinlik (Çavuşin) Kilisesi ise manzaranın tadını çıkarırken gezebileceğiniz tarihi mekanlar arasında yer alıyor.

Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi

Zelve Vadisi, Kapadokya turu sırasında uğramanız gereken en önemli bölgelerden biri diyebiliriz. Kapadokya’daki ilk ve en eski yerleşim merkezi olan Zelve Vadisi, Hristiyanlığın bu bölgedeki yayılma merkezi olarak biliniyor. 1950’li yıllara kadar aktif olarak yerleşim amacıyla kullanılan Zelve Vadisi, tarihi kilise ve manastırlarıyla görülmeye değer.

Kapadokya Balon Fiyatları


Kapadokya denildiğinde akla ilk gelen görüntü onlarca balonun aynı anda Peri Bacaları üzerinde dolaşmasıdır. Bu bölgeye sadece Kapadokya balon turu yapmak için gelen turistler dahi mevcuttur. Sıcak hava balonlarıyla birlikte ortalama 1 saatlik bir balon turu yaparak Kapadokya’nın keyfini çıkarabileceğiniz turlar genellikle gün doğumuyla birlikte yapılıyor.

Sorti olarak tabir edilen gün doğumunu izlemek için yapılan Kapadokya balon turları, 05:00-05:30 arasında kalkıyor ve havanın çok soğuk olduğu aylarda yapılmıyor. Kapadokya balon fiyatları ise turu yapan şirkete ve mevsime göre değişiklik gösterebiliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi