Kaplıca Zamanı: Yurt İçi Termal Tatil Rotaları

Antik çağlardan günümüze kadar ulaşan jeotermal kaynaklardan oluşan kaplıcalar, şifalı suları ile insanlara şifa veriyor. Şifalı sularda keyifli bir dinlenme olanağına sahip olmak isteyenler için yurt içi termal tatil rotaları listesini belirledik. Kriterlerinize uygun kaplıca bölgesine karar verdikten sonra termal oteller seçeneklerine göz atarak bütçe dostu fiyatlarla konforlu bir konaklama imkanı yakalayabilirsiniz. Huzurlu ve keyifli bir kış tatili geçirmek istiyorsanız daha önce yazdığımız ‘‘Kış Tatiline Gitmek için En Keyifli Destinasyonlar’’ içeriğini okuyup yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Afyonkarahisar

Termal tesisleriyle dünyanın dört bir yanından turistlerin geldiği Afyonkarahisar’da farklı kaplıca bölgeleri bulunuyor. Gazlıgöl, Ömer Gecek, Hüdai ve Heybeli’den oluşan dört adet termal bölgenin her biri farklı özelliklerden oluşuyor. Dinlenme veya tedavi amacıyla tercih edilen termal kaplıcalardan, kriterlerinize en uygun olanını seçerek keyifli bir süreç geçirebilirsiniz.

Bolu

Bolu, fay hattı üzerinde bulunması sebebiyle birçok kaplıcaya sahip iller arasında yer alıyor. Şehir merkezine yakın bir mesafede yer alan kaplıcalar Karacasu, Babas, Sarot, Göynük Çatak ve Seben Pavlu’dan oluşuyor. Ormanların ortasında yer alan şifalı sular, huzurlu bir dinlenme imkanı sunuyor.

Bursa

Roma Dönemine kadar uzanan hamam ve kaplıcaları ile ziyaretçilerin şifa dolu bir tatil yapmalarını sağlıyor. Termal suların birçok fiziksel ve psikolojik rahatsızlığa iyi geldiği düşünülüyor. Bursa’da yer alan bölgeler Eski, Yeni, Düğüncüler, Ilıcaksu, Hereke, Tümbüldek, Çekirge Bölgesi, Sedağı, Keramet, Hüsnü Güzel, Çekirge Sultan, Kaynarca, Oylat, Karamustafa Paşa, Kükürtlü kaplıcaları ve Keçeli Hamamı’ndan oluşuyor.

Yalova

Şehir merkezine oldukça yakın mesafede bulunan termal kaplıca, İstanbul’a birkaç saat uzaklıkta yer alması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. Özellikle kış aylarında kısa bir mola vermek isteyenlerin tercih ettiği bölgenin şifalı suyu; romatizma, kırık, cilt hastalıkları, siyatik, felç, kas sorunları ve yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabiliyor. 

Ankara

Türkiye’nin başkenti Ankara, termal tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Jeotermal açıdan zengin kaynağa sahip olan şehrin en bilinen kaplıca bölgesi ise Büyük Kaplıca, Küçük Kaplıca ve Sey Hamamı’ndan oluşan Kızılcahamamdır. Şehirde Kızılcahamam’ın yanı sıra Ayaş, Beypazarı, Çubuk Melikşah ve Haymana kaplıcaları bulunuyor. Kaplıcaların her birinin mineral seviyesi birbirinden farklı olmakla beraber etki ettikleri hastalıklar da değişiyor.

Denizli

Yurt içi tatil rotaları arasında termal tatil planı yapılacağı zaman akla Denizli geliyor. Akköy Gölemezli Çamur, Yenice Kamara, Tekkeköy gibi pek çok kaplıca bulunan şehrin gözdesi ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Pamukkale oluyor. Pamukkale travertenleri olarak bilinen bölge, Hierapolis isimli antik bir kentin üzerinde yer alıyor. Yamaçtan akarak gelen kaynar suyun damar, kalp, astım ve romatizma rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülüyor.

Balıkesir

Mineral değeri ve tuz oranı bakımından verimli sulara sahip olan Balıkesir, kaplıca bölgelerinde yer alan donanımlı spa otelleri ile beğeni topluyor. Şehirdeki kaplıcalar ise Termalizm, Pamukçu, Kiraz, Bostancı Köyü, Ekşidere, Kızık Köy, Yıldız, Hisaralan ve Emendere olarak sıralanıyor. Birbirinden farklı sıcaklıklardaki sıcak sularda bulunan içerikler, birçok rahatsızlığın tedavi edilmesine yardımcı oluyor. 

Kütahya

Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde övgü dolu sözlerle anlattığı Kütahya’nın kaplıca bölgeleri, tatil yapmak isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Şehirde; Ilıca, Gediz Murat Dağı, Gediz Ilıcasu, Eynal, Çitgöl, Naşa, Emet, Emet Dereli, Tavşanlı Göbel, Hisarcık Esire ve Yoncalı olmak üzere 11 tane termal değeri yüksek seviyede olan kaplıca bölgesi yer alıyor.

Eskişehir

Jeotermal kaynaklarının ortaya çıkışı çok yeni olmasına rağmen hızla popüler hale gelen Eskişehir, pratik ulaşım imkanları ve konforlu butik otelleri ile birçok insanı kendine çekiyor. Hisarca ve Yarıkçı Kaplıcaları; Çardak ve Uyuz Hamamları; Taycılar İçmeleri tesis haline getirilen kaplıca alanları arasında öne çıkıyor. 

İzmir

Ege’nin incisi İzmir; tarihi, denizi ve eğlence mekanlarının yanı sıra kaplıcalarıyla da binlerce yıldır insanlara şifa dağıtıyor. Havalar soğumaya başlayınca tercih edilen termal bölgeler; Bademli, Bayındır, Menemen, Ilıcagöl, Tavşan Adası, Çeşme, Urla, Gülbahçe Ilıcaları ve Bergama, Seferihisar kaplıcalarından oluşuyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya