Kazablanka’nın Gezilecek Yerlerini Keşfedin

İspanyolca olarak “Beyaz Ev” anlamına gelen Kazablanka, Fas’ın en büyük ve hareketli şehirlerinden biri olarak biliniyor. Fas’ın batısında ve Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alan liman kenti Kazablanka hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Akdeniz ikliminin hakim olduğu Kazablanka’ya tatile gitmek için en doğru zamanın ilkbahar ve yaz ayları olduğunu söyleyebiliriz. Fas kültürünü yansıtırken aynı zamanda birçok farklı kültürü de içerisinde barındıran Kazablanka’yı gezmek için ECC Tur’un Kazablanka turu fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Peki, Kazablanka’da nereler gezilir?

La Corniche

Atlas Okyanusu manzarasının tadını çıkarmak istiyorsanız Kazablanka’da gitmeniz gereken ilk yer La Corniche diyebiliriz. Güneşlenmek ve sörf yapmak için tercih edilen bu kıyı şeridi, Fas’ın geleneksel yapılanmasından uzak bir görünüme sahip.

Gece hayatında eğlenceli seçenekler sunan La Corniche bölgesinde kokteyl barlar, gece kulüpleri ve deniz manzaralı teraslar bulunmakta. Bölgede bulunan restoranlar ise farklı kültürlere ait mutfakların lezzetlerini sofralarınıza taşıyor diyebiliriz.

Ain Diab Plajı (Plage Ain Diab)

Kazablanka’nın merkezine oldukça yakın olan Ain Diab Plajı, yürüyerek ulaşılabilir bir mesafede yer alıyor. Yüzmek ve sahil şeridindeki eğlenceli mekanları gezmek için gidebileceğiniz Ain Diab Plajı, manzarası ile eşsiz fotoğraf kareleri yakalamanıza olanak sunar. Bu bölgede gece hayatının da oldukça hareketli olduğunu söyleyebiliriz.

Ligue Arabe Parkı

Kazablanka’nın merkezinde bulunan Ligue Araba Parkı, palmiye manzaralarının öne çıktığı 1913 yılında yapılmış bir park. Günümüzde restore edilmiş olan parkta palmiyeler arasında yürüyüş yapabilir, spor ve oyun alanlarında eğlenebilir ya da parkta bulunan kafelerde tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kazablanka Katedrali

Kutsal Kalp Katedrali olarak da anılan Kazablanka Katedrali, 1930 yılında Mimar Paul Tournon tarafından inşa edilmiş ve Neo-Gotik mimarisiyle dikkat çeken bir yapıdır. 1956 yılında kültür merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Kazablanka Katedrali, mutlaka görülmesi gereken yapılardan birisi olarak Kazablanka gezilecek yerler listemizde yer alıyor.

Hasan Cami

La Corniche Bulvarı üzerinde yer alan Hasan Cami, dünyanın en uzun minarelerinden birine sahip. 210 metre uzunluğu ile dikkat çeken Hasan Cami, dünyanın en büyük ikinci ve Fas’ın en büyük camisi olma özelliğini taşıyor. 105 bin kişinin aynı anda ibadet etmesine olanak sunan Hasan Cami, Michel Pinseau tarafından tasarlanmış ve 13 yılda inşa edilmiştir.

1993 yılında ibadete açılmış olan Hasan Cami, üzerindeki detaylarla birçok turistin dikkatini çekmektedir. Kazablanka gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken bu yapı, görkemli görüntüsüyle beğeninizi kazanacaktır.

Paşanın Mahkemesi (Mahkama du Pacha)

Mahkamat al-Pasha olarak da adlandırılan Mahkama du Pacha, Kazablanka’nın Hubous semtinde bulunmaktadır. 1942 yılında inşa edilmiş olan yapı içerisinde adliye binası, paşa evi, parlamento, resepsiyon salonu ve hapishane bulunmaktadır. Mimarı ise Fransız Auguste Cadet’tir. Geleneksel Fas mimarisini yansıtan bu ihtişamlı bina görülmeye değer diyebiliriz.

Sidi Abderrahman Tapınağı

Kıyı şeridinde bir kaya üzerine inşa edilmiş olan Sidi Abderrahman Tapınağı, Fas yerlileri tarafından şifa bulma amacıyla ziyaret edilmektedir. Sidi Abderrahman isimli keşişin burada mezarı bulunmaktadır ve ziyaret edenlerin şifa bulduğu söylenmektedir.

Abderrahman Slaoui Müzesi

Fas kökenli iş adamı ve sanat koleksiyoncusu olan Abderrahman Slaoui’nin ismini taşıyan bu müze 2012 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Müze içerisinde eski posterler, Fas takıları, Fas kökenli ressam Muhammed Ben Ali Rebati’nin eserleri ve Fransız ressam Jacques Majorelle’nin eserleri yer almaktadır. Geçici sergilere ev sahipliği yapan Abderrahman Slaoui Müzesi aynı zamanda el sanatlarına meraklı olan kişiler için çeşitli atölyeler de düzenlemektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek