Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler ve Tadılacak Lezzetler

Kıbrıs, cezbedici iklimi, turistik plajları ve tarihi güzellikleri ile ülkemizin yanı başında harika bir gezi rotası olmayı başarıyor. Akdeniz’in üçüncü en büyük adası olan Kıbrıs, her yıl dünyanın dört bir yanından turiste ev sahipliği yapıyor. Gotik ve Osmanlı mimarisi gibi birçok kültürü içerisinde barındıran ada, keyifli bir gezi lokasyonu olarak görülüyor.

Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne başta olmak üzere birçok noktada Kıbrıs turu yapılabiliyor. Ulaşımın rahat olması ise Kıbrıs otelleri içerisinde konaklayarak her yeri gezebilmenize olanak sağlıyor. Peki, Kıbrıs gezilecek yerler neresi?

Girne Kalesi

Girne’nin sembolik yapısı olarak gösterilen Girne Kalesi, ihtişamlı görünümü ile turistlerin dikkatini çekmektedir. Girne Kalesi, 7. yüzyılda Arap ve İslam akınlarına karşı korunma amacıyla yapılmış ve Venedikliler Dönemi ile kalenin bugünkü yapısı ortaya çıkmıştır. Girne Kalesi üzerinde birçok farklı medeniyetin izlerinin olması ise “Kıbrıs’ın İncisi” olarak adlandırılmasını sağlamıştır.

Bellapais Manastırı

Bellapais Manastırı, Girne’ye bağlı Beylerbeyi köyünde yer almaktadır. Kıbrıs gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken Bellapais Manastırı’na ulaşım araçlarla rahatlıkla yapılabilmektedir. Kıbrıs’ta yer alan Roma yapıları arasında öne çıkan manastır, 1160 yılında inşa edilmiştir. Bir tarafında Akdeniz diğer tarafında ise vadi manzarası ile fotoğraf çekmek isteyenlere eşsiz kareler sunan Bellapais Manastırı’nda Gotik mimarisi ön plana çıkmaktadır.

Karpaz Yarımadası

Kıbrıs’ın kuzeydoğu kısmında yer alan Karpaz Yarımadası doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Sakin ve huzurlu atmosferi ile tatilinizde dinlenmenizi sağlayacak Karpaz Yarımadası, Lefkoşa’dan ortalama 1 saat uzaklıktadır. Mesarya Ovası ile Zafer Burnu’na kadar uzanan Karpaz Yarımadası, şehrin kalabalığından uzaklaşmak için tercih edebileceğiniz lokasyonlardan biridir.

Yemyeşil doğası ve deniz manzarası ile popüler hale gelen Karpaz Yarımadası, Kıbrıs gezilecek yerler arasında önemli bir destinasyon. Bölgede bulunan Altınkum Sahilleri’nde denize girebilir, huzurlu ve keyifli bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Karpaz Yardımadası’na girişler ise ücretsizdir.

Gullurikya Tatlısı

Kıbrıs gezilecek yerleri ile ünlü olduğu kadar, yemekleri ve tatlıları ile de öne çıkan bir Akdeniz adası. Yapımında un, su ve keçiboynuzu kullanılan Gullurikya, Kıbrıs mutfağında yer alan yöresel tatlılardan biridir. Kıbrıs turunuz sırasında farklı bir tat deneyimlemek istiyorsanız Gullurikya’nın tadına mutlaka bakmalısınız.

Klasik Türk tatlılarına göre farklı fakat lezzetli tadı ile popüler hâle gelen Gullurikya, Kıbrıs mutfağında yer alan en eski tatlılardan biridir. Lezzetli olmasının yanı sıra içerisinde doğrudan bir rafine şeker barındırmaması sebebiyle de sağlıklı bir hale gelen Gullurikya’yı Kıbrıs’taki meşhur restoranlarda tadabilirsiniz.

Molehiya Yemeği

Kıbrıs’ta tatmanız gereken lezzetlerden bir diğeri Molehiya yemeğidir. İsmini içerisinde kullanılan bitkiden alan yemek, yeşillikli yemekleri sevenlerin hoşuna gidebilecek lezzetler arasında yer almaktadır. Kıbrıs’ta yetiştirilen Molehiya bitkisinden yapılan yemek birçok vitamini içermesi ve ağrı kesici özelliği olması ile ünlenmiştir. Genellikle pilav gibi alternatiflerle servis edilse de tek başına da yenilebilir.

Pirohu Mantısı

Osmanlı’nın getirdiği lezzetlerden biri olan Pirohu, tat ve görüntü olarak bir mantıya benziyor. Kıbrıs’ta tadılacak lezzetler arasına ismini yazdıran Pirohu mantısı içerisinde, klasik mantıdan farklı olarak ceviz, tulum ve lor peyniri yer alıyor. Üzerine gezdirilen yoğurt ve tereyağlı sos ile lezzetini katlayan Pirohu mantısını mutlaka denemelisiniz.

Kıbrıs gezilecek yerleri, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile oldukça zengin bir Akdeniz adası. Siz de Kıbrıs’ta en güzel yerleri gezmek ve geleneksel yemekleri tatmak istiyorsanız ECC Tur Kıbrıs Turu avantajlarından faydalanabilir, tatilinizi keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi

zeytin-burnu-gezilecek-yerler

Zeytinburnu Gezilecek Yerler

Bu yazımızda, İstanbul’un gizli hazinelerinden birinde Zeytinburnu’ndayız. Boğaz’ın muhteşem manzarasıyla çevrili bu semt, tarih kokan sokakları ve doğal güzellikleri ile sizi mest edecek. Zeytinburnu gezilecek