Kış Mevsiminde İçinizi Isıtacak Dünya İçecekleri

Kış mevsimini iç ısıtan kış içecekleriyle neşeli ve keyifli bir hale getirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle “Kış Mevsiminde İçinizi Isıtacak Dünya İçecekleri” önerilerimizi paylaşıyoruz. İster aileniz ve arkadaşlarınızla, ister tek başınıza, soğuk kış günlerinde size iyi gelecek olan dünyanın en popüler kış içeceklerinden bazılarını yerinde deneyimlemek için ECC Tur’un sunduğu yurt dışı turları avantajlarını hemen inceleyebilirsiniz. 

Kış tatilinde nereye gidebiliriz diyorsanız da hiç vakit kaybetmeden “Kış Tatilinde Gitmeniz Gereken Dünya Şehirleri” içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Wattlecino

Wattlecino, Avustralya’ya özgü bir kahve olarak yer alıyor. Ülkenin ulusal çiçeği olan Wattle bitkisinden bu adı alan kahve çeşidi aynı zamanda bu bitkiden üretiliyor. Kafeinsiz bir kahve olarak içilebilen bu lezzet fındık, kahve ve çikolatanın birleşiminden oluşuyor.

Kunun Zaki

Kunun Zaki, Nijerya’nın en meşhur içeceği olarak yer alıyor. Pirinç ve yer fıstığından üretilen bu içecek, patates, zencefil, karanfil ile tatlandırılan sağlıklı bir içecek olarak yer alıyor.

Salep

Tarihte Osmanlı döneminde çok fazla tercih edilen Salep, orkide bitkisinin yumru kökünden yapılarak hazırlanıyor. Dünya’da “Saloop” olarak bilinen bu kış içeceği orkide tozu, süt, şeker ile pişirilip tarçın eşliğinde servis ediliyor. 

Agua Dulce

Agua Dulce, Kosta Rika bölgesine ait bir içecek olarak yer alıyor. Buharlaştırılmış bambu suyundan elde edilen bu içecek, kaynamış su, tercihe göre süt ile yapılabiliyor. 

Api Morado 

Api Morado “Mor Mısır” anlamına geliyor. Güney Amerika’ya özgü bir içecek olan Api Morado, smoothiye benzer bir kıvamda yapılıyor. Mor mısır unu, tarçın çubukları, bütün karanfil, portakal kabuğu, ananas suyu ve şeker ile yapılıp servis ediliyor. 

Sarraba

Sarraba, Endonezya’nın popüler içeceklerinden biri olarak yer alıyor. Geleneksel sağlıklı bir içecek olan Sarraba, hurma şekeri, yumurta sarısı, süt, karabiber, zencefil ve tarçın ile birlikte hazırlanarak pişiriliyor. 

Mint Tea

Mint Tea, Fas bölgesine ait naneli çay olarak yer alıyor. Fas kültürüne ait bu bitki çayı zamanla sevilir hale gelerek tüm dünyada tüketiliyor. Naneli yeşil çay olarak tüketilen Mint Tea, dinlendirici ve yatıştırıcı bir özelliğe sahip. 

Yerba Mate 

Güney Amerika’ya özgü Mate Çayı olarak anılan bu bitki çayı, özenle hazırlanan bir içecek olarak yer alıyor. Yerba Mate ağacının yapraklarından hazırlanan bu çayın içerisinde bol miktarda kakao ve kafein bulunuyor. Antioksidan özellikli bu içecek yaklaşık 5-7 dakikada demlenerek hazır hale getiriliyor. 

Masala Chai

Masala Chai, Hindistan bölgesine ait geleneksel bir içecek olarak yer alıyor. Karışık bitki çayı anlamına gelen bu Hint içeceği, kış mevsiminde sık sık tüketiliyor. Manda sütü veya inek sütü ile hazırlanan bu içecek içerisine anason, zencefil, kakule, tarçın ve karabiber eklenerek demleniyor.  

Matcha

Matcha, geleneksel Japon çayı olarak biliniyor. Matcha çay yapraklarından elde edilerek hazırlanan bu içecek toz haline getirilerek demlenip tüketiliyor. Toz halinde yeşil çay olan bu içecek antioksidan özelliği ile dikkat çekiyor. 

Chocolate Con Churros

İspanya’nın meşhur tatlısı Churros’un erimiş sıcak çikolata ile servis edilen ediliyor. Yağda kızartılarak ve şeker ve tarçın karışımı ile kaplanmış klasik bir İspanyol tatlısı olan Churros, genellikle kahvaltı sofralarında sıcak çikolataya batırılarak tüketiliyor.

Po Cha

Geleneksel bir Tibet çayı olan Po Cha, tereyağlı çay olarak adlandırılıyor. Uzun yıllardır Tibet bölgesinin popüler bir çayı olan bu içeceğin insan sağlığına sayısız faydası bulunuyor. Tereyağı, inek sütü, su, siyah çay ve tuz ile hazırlanıp demlenilen bu çay gerekli kıvama geldiği an hemen servis ediliyor. 

Champurrado

Champurrado, Meksika bölgesinin popüler kış içeceği olarak karşımıza çıkıyor. Hafif ve kremsi bir kıvamda olan bu içecek Meksika çikolatası, masa harina, süt, su, tarçın ve vanilya ile yapılıp pişiriliyor. Az miktarda vanilya özü ile tatlandırılarak servise hazır hale getiriliyor. 

Glühwein

Glühwein, Almanya’da soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içecekleri arasında sıcak şarap olarak yer alıyor. Kırmızı şarapla yapılan bu içecekte tarçın çubuğu, karanfil, yıldız anason, turunçgil kabuğu, vanilya gibi çeşitli baharatlar kullanılıyor. 

Eggnog

Eggnog, Kanada ve ABD’de Şükran Günü ve Noel zamanlarında ortaya çıkan kremamsı yapıya sahip geleneksel bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Süt, çiğ yumurta, şeker, krema, muskat, tarçın, vanilya çubuğu ve benzeri baharatlar ile hazırlanarak yapılıyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya