Kış Mevsiminde Kamp Yapılabilecek En Güzel Rotalar

Doğa tutkunlarının en sevdiği aktivitelerin başında gelen kamp, özellikle kış mevsiminde bambaşka bir deneyime dönüşüyor. Karla kaplı tepelerden ılıman sahillere kadar birbirinden özel kamp rotalarını sizin için araştırdık. Bu yazımızda sizlerle “Kış Mevsiminde Kamp Yapılabilecek Rotalar” listemizi paylaşıyoruz. Kış için tatil planı yapıyorsanız ECC Tur’a göz atarak kış tatili yapabileceğiniz kampanyalı otelleri inceleyebilirsiniz. 

Uludağ

Kayak merkezlerinden dolayı kış turizminde popüler hale gelen Uludağ, karla kaplı yayla ve tepeleriyle ideal kamp alanlarına sahip yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Her mevsim keyifle kamp yapabileceğiniz Karabelen Yaylası’nda yaz mevsiminde yapılan şenliklere de katılabilirsiniz.

Erciyes

Kayseri’de yer alan Erciyes Dağı 3917 metrelik yüksekliğiyle ülkenin en yüksek dağlarından biri olarak öne çıkıyor. Doğa tutkunlarının buluşma noktası olan Erciyes Dağı kışın bembeyaz bir örtü ile kaplanıp masalsı bir görüntü oluşturuyor. 

Dağın eteklerinde bulunan Tekir Yaylası’nda çadır veya karavan ile kamp yapabilirsiniz. Erciyes Dağı ve Erciyes Çobanini kamp alanları ise zirve tırmanışı için gelen dağcıların tercih ettiği yerlerdir.

Kazdağları

Mitolojilere konu olan Kaz Dağları, yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle ülkenin en gözde doğal alanlarından biri olarak biliniyor. Oldukça geniş bir alanı kapsayan Kazdağları’nın içinde ve çevresinde pek çok kamp alanı yer alıyor. Ilık havası sayesinde kışın kamp yapmak ideal koşullara sahip olan bu bölgede keyifli bir dinlenme süreci geçirebilirsiniz.

Aladağlar

Aladağlar Milli Parkı Kayseri ve Niğde’nin sınırında, Toroslar’ın zirvesinde bulunuyor. Dağcılıktan yürüyüşe, yamaç paraşütünden bisiklet sürmeye pek çok aktivitenin yapılabildiği kamp alanında çadır veya karavanınızla uygun fiyata kamp yapabilirsiniz. Konforlu bir konaklama imkanı yaratan parkın içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri’ni, Kar tünellerini, Yedigöller’i, Buzul Gölleri’ni, Emli Vadisi’ni ve Hacer Ormanı’nı gezebilirsiniz.

Kapadokya

Büyüleyici atmosferi ve tarihi yapılarıyla turistlerin ilgi odağı haline gelen Kapadokya aynı zamanda kış kampı yapmak için de ideal alanlardan oluşuyor. Bölgede ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz Kızılçukur Vadisi, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi ve Devrent Vadisi kampçılara eşsiz manzaralar sunuyor. Kış mevsiminin ortaya çıkardığı büyüleyici atmosfere sahip şehirlerden biri olan Kapadokya’yı ziyaret etmeden önce ‘‘Kış Tatilinde Kapadokya’da Yapılabilecek Aktiviteler’’ yazımızı okuyabilirsiniz.

Antalya

Antalya, etkileyici doğası ve ılıman iklimi ile her mevsim kamp yapmak için ideal yerlerden biri olarak biliniyor. Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği Kemer Maden Koyu, Phaselis, Avlan Gölü, Alacasu Cennet Koyu, Beldibi Gizli Koy, Feslikan Yaylası, Saklıkent kamp alanları ücretsiz şekilde konaklayabileceğiniz bölgeler arasında yer alıyor.

Kastamonu

Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek dağında konaklamak isteyen kampçılar tarafından ziyaret edilen Ilgaz Dağı Milli Parkı; tırmanış bölgesi, yürüme yolu, kamp alanı, seyir noktası gibi pek çok olanak sağlıyor. Ağaçlarla çevrili şehirde Gideros Koyu, Sarıhacı Yaylası, Küre Dağları Milli Parkı ve Kirazlı Yaylası’nda keyifle kamp yapabilirsiniz.

Bolu

Kış turizminde önemli bir yer edinen Bolu, kamp yapmayı sevenler için de özel alanlara sahip olmasıyla göze çarpıyor. Farklı at çeşitlerini görebileceğiniz At Yaylası, yemyeşil Haccağız Yaylası, mavi ve yeşilin buluştuğu Aladağ Göleti, kusursuz manzaraya sahip Örencik Yaylası ve Karagöl Ormanı kamp için ideal alanlar olarak biliniyor.

Karabük

Safranbolu ilçesi ile tanınan tarih ve doğanın kusursuz uyumuna sahip olan Karabük, kamp alanlarıyla da göz dolduruyor. El değmemiş yerlerdeki ücretsiz kamp alanları arasında bulunan Şeker Kanyonu, Yenice Kent Ormanı, Göktepe, Uluyayla, Sarıçiçek Yaylası, Eğriova Gölü, Tokatlı Kanyonu, Sırçalı Kanyonu huzurlu atmosferleri ile öne çıkıyor.

İstanbul

İstanbul’da yaşayanlar tarafından tercih edilen kamp alanları, doğanın huzurlu atmosferinde şehrin karmaşasına kısa bir mola verdiriyor. Özel kamp alanları ve ücretsiz kamp alanlarının bulunduğu listede Darlık Barajı, Hacıllı Şelalesi, Ömerli Barajı, Bozhane Köyü, Korsan Koyu, Malatra Koyu, Kabakoz, Burgazada Madam Martha Koyu ve Kumköy Kilyos kamp alanları en çok tercih edilen yerlerdir.

Fethiye

Kamp planını yaz aylarına bırakanlar için en ideal konum olan Fethiye, sayısız kamp alanına sahip bir tatil beldesidir. Ücretsiz olarak Ölüdeniz Plajı ve Darboğaz Koyu’nda kamp yapabilirsiniz. Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Yeşilvadi ve Yerdeniz gibi tam donanımlı popüler alanlarda ise ücretli olarak konaklayabilirsiniz.

Muğla

Denizi ve ormanlarıyla en sevilen tatil beldelerinin yer aldığı Muğla, kamp alanlarıyla da büyülüyor. Darboğaz, Kargı Koyu, Çetibeli, Belcekız Plajı, Çalış Plajı, Palamutbükü kamp alanlarından dilediğinizi tercih edip her mevsim çadırınızda konaklayabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.  Muğla’ya yakınlığıyla bilinen İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Bozdağ Gölcük Kamp Alanı ise doğanın içerisinde olmasının yanı sıra kafeterya, bakkal ve tuvalet gibi her ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz tesisleriyle hizmet veriyor.

Balıkesir

Türkiye’nin en çok kamp alanını bulunduran Balıkesir’de ücretsiz kamp alanlarının yanında pek çok camping de bulunuyor. Kampçıların sıklıkla tercih ettiği alanlar ise Kirazlı Manastırı, Şeytan Sofrası, Ayvalık Adaları, Çaylak Şelalesi, Ortunç, Narlı Köyü kamp alanları olarak sıralanıyor.

Kahramanmaraş

Beğeni toplayan manzaralarıyla son yıllarda popüler hale gelen Kahramanmaraş’ın kamp alanları Berit Dağı, Savruk Mağarası, Elbistan Pınarbaşı, Toprakhisar Kanyonu, Kanlıbüvet, Yeşilgöz, Ali Kayası ve Kapıçam’dan oluşuyor. Birbirinden etkileyici atmosferlere sahip olan alanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya