Kış Mevsiminde Rize’nin Denemeniz Gereken Lezzetleri

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Rize, Türkiye’nin en güzel Karadeniz mutfağı lezzetlerini ziyaretçilerine sunuyor. Rize mutfağı Muhlama, Hamsili Pilav ve Rize Kavurması gibi birçok lezzeti her mevsim tadabileceğiniz, oldukça geniş bir mutfak kültürünü beraberinde getiriyor.

Karadeniz mutfağını ve Rize’nin meşhur lezzetlerini merak ediyorsanız, Rize’ye her mevsim bir seyahat planlayabilirsiniz. Mutfağının yanı sıra doğal ve tarihi güzelliklerini de gezebileceğiniz Rize’de konaklama ihtiyaçlarınız için ise ECC Tur’un Rize otelleri fırsatlarını inceleyebilir, bütçenize en uygun otelden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle Rize mutfağının en popüler lezzetlerini paylaşıyoruz.

Muhlama

Karadeniz mutfağının en meşhur lezzeti Muhlama, çektikçe uzayan peyniri ile öne çıkıyor. Rize tereyağının eşsiz lezzeti, doğal mısır unu ve özel peynir ile hazırlanan Muhlama ile güne başlayabilirsiniz.

Karalahana Çorbası

Sebze ve bakliyat kullanarak hazırlanan Karalahana Çorbası, Rize mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Doyurucu ve lezzetli olması ile kış mevsiminin vazgeçilmez çorbaları arasında yer almakta diyebiliriz.

Korkoto Çorbası

Rize mutfağının sevilen lezzeti Korkoto Çorbası, mısır, yoğurt ve tereyağı ile yapılıyor. Servis edilirken ise salçalı bir sosla birlikte sunuluyor.

Çumur

Mısır ekmeğinin çökelek peyniri ile buluşmasından ortaya çıkan Çumur, Rize mutfağının en önemli hamur işleri arasında yer alıyor. Günün her saatinde tüketilebilen bu lezzeti mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Hamsi Koli

İsmiyle ünlü olsa da birçok kişinin tam olarak bilmediği Hamsi Koli, mısır unu ve hamsi kullanarak hazırlanan bir hamur işi. Meze olarak da sıklıkla tüketilen Hamsi Koli, Karadeniz mutfağında bir çay eşlikçisi olarak dahi tüketilebiliyor.

Hamsi Çığırtması

Rize mutfağının en çok tercih edilen hamsili yemeklerinden biri Hamsi Çığırtması’dır. Hamsinin soğan ve pazı gibi malzemelerle yoğurularak köfte şeklinde pişirilmesi ile hazırlanır. Kızartıldıktan sonra servis edilir.

Turşu Tavalısı

Karadeniz mutfağında, birçok yiyeceğin turşu yapılarak tüketildiğini fark etmiş olabilirsiniz. Turşu Tavalısı da soğan, sarımsak ve fasulye turşusunun birleştirilmesi sayesinde hazırlanıyor.

Karalahana Sarması

Rize mutfağında en sık kullanılan sebzelerden biri karalahana diyebiliriz. Kıyma ve pirinçle hazırlanan bir iç harçla hazırlanan Karalahana Sarması, sarımsaklı yoğurtla birlikte sunuluyor.

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye, Türkiye’nin neredeyse her ilinde karşılaşabileceğiniz lezzetlerden. Karadeniz mutfağında ise Etli Kuru Fasulye yemeğinin farklı bir lezzete sahip olduğunu deneyimleyebilirsiniz. Özellikle yanında alabileceğiniz et suyu ile pişirilmiş bir pirinç pilavıyla birlikte ziyafet çekeceksiniz.

Rize Kavurması

Karadeniz mutfağında kavurmanın yeri ayrıdır. Rize Kavurması da Rize mutfağındaki en önemli lezzetlerden biri, bu nedenle mutlaka bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

Hamsili Pilav

Rize mutfağı, Karadeniz mutfağının karakteristik özelliklerini en iyi şekilde yansıtan mutfaklardan biri. Bu nedenle hamsi ile hazırlanan birçok yemekle karşılaşabilirsiniz. Hamsili Pilav ise kızarmış hamsi ve kuş üzümü kullanılarak hazırlanan farklı bir yöresel pilav diyebiliriz.

Rize Pidesi

Rize Pidesi, yuvarlak şekilli ve kalın kenarlı olmasıyla biliniyor. Peynirli, kuşbaşılı, kıymalı, yumurtalı ve daha birçok çeşitte hazırlanan Rize Pidesi, yanında bir Karadeniz çayı ile eşsiz bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir.

Pepeçura

Rize üzümleri ile hazırlanan Pepeçura tatlısı, mor rengiyle Rize mutfağının imza tatlılarından diyebiliriz. Ramazan ayında sıklıkla tüketilen bu tatlıyı Rize tatilinizde mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Kabak Sütlacı

Rize mutfağının dikkat çeken bir diğer tatlısı ise bal kabağı kullanılarak yapılan Kabak Sütlacı olmaktadır. Soğuk olarak servis edilen bu tatlı üzerine biraz ceviz ekleyerek yemeye doyamayacağınız bir lezzetle karşılaşabilirsiniz.

Laz Böreği

Karadeniz mutfağının imza tatlılarından olan Laz Böreği, Rize mutfağının sahiplendiği lezzetlerden birisi. Soğuk şerbetle sunulan Laz Böreği, yufka ve muhallebi kullanılarak hazırlanıyor ve bambaşka bir lezzet sunuyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya