Kış Mevsimine Özel Dünya Mutfağından Çorbalar

Soğuk havalar için ısıtıcı, rahatlatıcı ve doyurucu bir lezzet olan çorba, kış mevsiminde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıyor. Dünya mutfağında çeşitli malzemelerle hazırlanan birçok farklı çorba çeşidi kış mevsimi için ideal ve mükemmel bir seçim oluyor. 
Bu yazımızda sizlerle kış mevsimine özel dünya mutfağından çorbalar neler, onları sunuyoruz. Dünya mutfağına ait gurme lezzetleri yerinde denemek istiyorsanız ECC Tur’un sağladığı yurt dışı turları hemen göz atabilir, avantajlı kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak dünya içeceklerini merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız “Kış Mevsiminde İçinizi Isıtacak Dünya İçecekleri” içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba)

İtalyan usulü bu lezzetli sebze çorbası,  haşlanmış sebzelerle hazırlanıyor. Taze fasulye, domates ve parmesan peyniri ile birlikte servis ediliyor. İtalyan mutfağının sıcak başlangıçlarından biri olan bu bol vitaminli çorba kış aylarında sık sık tüketiliyor. 

Fransız Soğan Çorbası

Fransız usulü soğan çorbası, Fransız mutfağının popüler lezzeti arasında bulunuyor. Bu çorba, karamelize soğan, taze tereyağı ve içine konulan ekmek ile yapılarak kısık ateşte pişiriliyor. Üstüne parmesan peyniri rendesi serpilerek servis ediliyor. 

Çin Usulü Wonton

Wonton çorbası, Çin mutfağına özgü bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Çin usulü hazırlanan bu çorba, çin yufkasından yapılmış wonton dolmaları, haşlanmış kabak, brokoli, fasulye, havuç ve içine konulan tavuk veya et suyu ile hazırlanıyor. Ev yapımı mantı çorbası olan bu besleyici çorba, Uzakdoğu mutfağında sık sık tüketiliyor. 

Beef Pho

Vietnam mutfağının tüketilen geleneksel çorbaları arasında yer alıyor. Erişte çorbası olarak yer alan beef pho, biftek ve erişte ile hazırlanıyor. Oldukça doyurucu bir lezzete sahip bu çorba, acı baharatlar, soya sosu ve misket limonu ile servis ediliyor.

Borş Çorbası

Sağlık deposu bir çorba olan borş, Rus mutfağının popüler lezzetleri arasında yer alıyor. Oldukça doyurucu bir lezzet olan bu çorba, dana eti, pancar, soğan, domates, kereviz, havuç, lahana ve defne yaprağı ile yapılıyor. Baharatla tatlandırılıp üzerine krema ve kıyılmış dereotu ilave edilerek servis ediliyor. 

Caldo Verde

Portekizcede “yeşil et suyu” anlamına gelen “caldo verde”, Portekiz mutfağının popüler yemeklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Porto usulü hazırlanan bu geleneksel lezzet patates, soğan, karalahana ve chorizo sosisi ile yapılıyor. Genellikle zeytinyağı, sarımsak ve tuz ile tatlandırılan bu doyurucu çorba, yanında ekmek ile servis ediliyor.

Firik Çorbası

Ramazan ayında sık sık tüketilen Firik çorbası, Cezayir, Tunus ve Libya mutfağının geleneksel lezzetleri arasında bulunuyor. Freekeh denilen ince yeşil buğdaydan yapılan bu çorba, koyun veya kuzu eti ile hazırlanıyor. 

Gazpacho

İspanyol mutfağına ait geleneksel bir lezzet olan Gazpacho, domates, salatalık, dolmalık biber ve soğan gibi çiğ sebzelerle yapılıyor. İspanya’nın popüler lezzetlerinden biri olan bu çorbada sebzeler ekmek kırıntıları, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ile birlikte püre haline getirilerek yoğurt veya kaymak gibi soslarla servis ediliyor.

Harira

Harira, Fas mutfağının geleneksel lezzetleri arasında bulunuyor. Mercimek, nohut, domates ve kuzu veya tavuk gibi çeşitli malzemelerle yapılan geleneksel bir Fas çorbası olan bu lezzet, genellikle Ramazan ayında tüketiliyor. Ayrıca özel gün ve kutlamalarda sofralarda yerini alan bu çorba, çeşitli baharatlarla tatlandırılarak servis ediliyor. 

Kharcho

Kharcho, Gürcü mutfağının geleneksel lezzetleri arasında bulunuyor. Kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, sığır eti, pirinç, kiraz eriği püresi ve çeşitli baharatlarla hazırlanıyor. Oldukça doyurucu bir lezzet olan kharcho, doğranmış maydanoz, kişniş ve taze otlarla servis ediliyor. 

Menudo

Meksika yemeği olarak yer alan menudo, işkembe, dana kemik, kurutulmuş mısır ve klasik baharatlarla yapılıyor. Şifa deposu olarak bilinen bu çorba, kimyon, kekik ve acı biber gibi çeşitli baharatlarla tatlandırılarak tüketiliyor. Doğranmış soğan, kişniş ve limon dilimleri gibi çeşitli soslarla süslenerek yanında mısır ekmeği ile servis ediliyor. 

Yayla Çorbası

Dünyanın en iyi 20 çorbası arasında bulunan yayla çorbası, Türk mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Yoğurt ve pirinçle yapılan bu geleneksel lezzet dereotu, nane ve pul biber gibi çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan bu çorba, Türk mutfağında sık sık tüketiliyor.

Macar Gulaş

Gulaş çorbası, Macaristan mutfağının popüler lezzetleri arasında bulunuyor. Macar eriştesi ile servis edilen bu lezzet, sığır eti, soğan, havuç ve dolmalık biber ile yapılıyor. Çeşitli baharatlarla lezzetlendirilen bu çorba, et suyunda pişirilerek hazır hale getiriliyor. 

Toskana Usulü Fasulye Çorbası

Toskana usulü fasulye çorbası, İtalyan mutfağının popüler lezzetleri arasında bulunuyor. Cannellini veya borlotti fasulyesi gibi çeşitli fasulyelerin yanı sıra domates, soğan ve havuç gibi sebzelerle yapılan bu doyurucu lezzet, genellikle bir dilim ekmekle servis ediliyor. Kış günlerinin favori lezzeti olan bu çorbayı yerinde denemek için ECC Tur’un sağladığı yılbaşı özel İtalya turlarını inceleyebilirsiniz. 

Cocido Madrileño

Cocido Madrileño, Madrid’in geleneksel lezzetleri arasında bulunuyor. Kış aylarının popüler lezzetlerinden olan bu çorba, nohut, havuç, soğan ve pırasa, sığır eti, domuz eti ve tavuk gibi çeşitli malzemelerle yapılıyor. Güveç kıvamında hazırlanan bu doyurucu lezzet yanında haşlanmış patatesle servis ediliyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi