Kış Tatilinde Bursa’da Gezilecek Yerler

Kış turizminin başkenti Bursa, tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleriyle yılın her dönemi ziyaret edilebilen tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yemyeşil doğası ile yerli, yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Bu yazımızda “Kış Tatilinde Bursa’da Gezilecek Yerler” listemizi sizlerle paylaşıyoruz. 

Bursa tatilinizde tarihi ve kültürel zenginliği yakından görebileceğiniz yerleri ve doğal güzelliklerini keşfetmek için iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. Türkiye’nin en büyük kayak merkezi Uludağ’a sahip olan Bursa şehrinde konaklama yapabileceğiniz Bursa Otellerini avantajlı fırsatlarla ECC Tur’da hemen inceleyebilirsiniz. Peki, “Bursa’da nereler gezilir?”

Bursa’ya gitmişken ne yeriz diye düşünmenize gerek yok. Sizler için hazırladığımız “Bursa’nın Gurme Yöresel Lezzetleri” içeriğimize de bir göz atın.

Emir Sultan Camii ve Külliyesi

Emir Sultan Camii ve Külliyesi, ülkemizin en çok ziyaret edilen tarihi yapıları arasında bulunuyor. Osmanlı döneminde inşa edilen bu külliye bölge halkı arasında “Sultan Külliyesi” olarak isimlendiriliyor. Yerli, yabancı binlerce turistin ilgisini çeken külliyenin içerisinde türbe, cami ve hamam bölümü bulunuyor. Şehir merkezine yürüme mesafesinde olan bu tarihi yapı geniş avlu ve kubbesiyle dikkat çekiyor. 

Ulu Camii

Şehrin merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde konumlanan Ulu Camii, Bursa’nın en önemli tarihi simgeleri arasında bulunuyor. Ülkemizdeki camiler arasında en büyük cami olma özelliğini taşıyan Ulu Camii, ziyaretçilerin sık ziyaret ettiği tarihi yapılar arasında yer alıyor. Osmanlı döneminde Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan yirmi kubbeli bu tarihi cami, Osmanlı mimarisine özgü bir sanat eseri olarak görenleri kendine hayran bırakıyor. 

Pirinç Hanı

Tarihte yabancı tüccarların konaklama yaptığı Pirinç Hanı, günümüzde Bursa şehrine gelen yabancı tüccarların sık tercih ettiği tarihi mekanlar arasında bulunuyor. Bursa gezisinde ziyaret edebileceğiniz yerler arasında bulunan bu tarihi han içerisinde yeme içme yerleri ve kitapçı dükkanları yer alıyor. 

Eski İpek Hanı

İpek ve koza üretiminin yapıldığı bir bölge olarak dikkat çeken Eski İpek Han, şehir merkezinde konumlanıyor. Mehmet Çelebi tarafından inşa ettirilen 2 katlı bu tarihi hanın içerisinde 81 oda bulunuyor. Şehir turu sırasında keyifli bir mola vermek için sakin ve sessiz bir atmosfere sahip bu tarihi hanı tercih edebilirsiniz. 

Irgandı Köprüsü

600 yıllık tarihi geçmişi ve görüntüsüyle dikkat çeken Irgandı Köprüsü, dünyada çarşılı köprü olma özelliğine sahip köprüler arasında bulunuyor. Günümüze kadar pek çok farklı şekilde restore edilerek ulaşmayı başaran bu tarihi köprü üzerinde geleneksel el sanatlarına yönelik birçok dükkan ve işletme yer alıyor. 

Bursa Kalesi

Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden izler taşıyan beş kapılı Bursa Kalesi, iki kilometre uzunluğa sahip surları ile yerli, yabancı turistleri kendine çekiyor. Bursa’nın önemli tarihi yerleri arasında bulunan bu tarihi kale ücretsiz olarak gezilebiliyor. 

Tophane Saat Kulesi

Şehrin turistik noktaları arasında Tophane’de bulunan Tophane Saat Kulesi muazzam manzarası ile dikkat çekiyor. Osmanlı Devleti’nin kurucularından Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri bu tarihi bölgenin içerisinde yer alıyor. Şehre hakim manzarası ile ziyaretçilerin ilgisini çeken bu tarihi saat kulesinin çevresinde çok sayıda restoran ve kafe yer alıyor. 

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

17 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Bursa’da restore edilen eski bir ipek fabrikasında yer alıyor. Ülkemizde ilk ve tek olma özelliğini taşıyan müze Tofaş tarafından sanat galerisi olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Yemyeşil doğası ile keyifli bir atmosfere sahip müzenin bahçesinde yer alan ve farklı konsepti ile dikkat çeken Kafe Fayton’da keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. 

Uludağ

Kış tatilinde tercih edebileceğiniz Uludağ, Bursa’nın ve ülkemizin en hareketli yerleri arasında bulunuyor. Birçok farklı aktivitenin yapıldığı kayak merkezi Uludağ, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi ağırlıyor. 

Bölgede yer alan ve dünya standartlarında konaklama imkanı sunan Uludağ Otellerini ECC Tur ile keşfedebilirsiniz. Doğal güzellikleri, kayak pistleri, kış festivalleri, çeşitli aktiviteleri ve konforlu otelleri ile dikkat çeken Uludağ’da keyifli bir kayak tatili gerçekleştirebilirsiniz. 

Cumalıkızık 

Uludağ’ın eteklerine kurulu olan Cumalıkızık köyü, doğal güzellikleri, sakin atmosferi, daracık sokakları, tarih kokan otantik evleri ile yerli, yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan köy dünyanın en dar sokağına sahip. 

Bursa tatilinizde veya hafta sonu gezilerinde günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz Cumalıkızık köyünde yaklaşık 250 ev yer alıyor. Şehir merkezinden dolmuşlarla ulaşımı sağlanan köyün meydanında yöresel lezzetlerin yer aldığı tezgahları ziyaret edebilirsiniz. 

Tirilye

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı eski bir Rum köyü olan Tirilye, kendine has doğası, tarihi yapısı ve mimari dokusu ile dikkat çekiyor. Tatilcilerin günübirlik olarak gidebileceği bu şahane sahil kasabası, dar sokakları, balıkçı lokantaları, meşhur kahvehaneleri ve sakin atmosferi ile ziyaretçilerine keyifli dinlenme ortamı sunuyor. 

Mudanya

Bursa’nın turistik bölgeleri arasında bulunan Mudanya, yemyeşil doğası, tarihi evleri ve deniz kıyısında yer alan restoranları ile tatilcilerin dikkatini çekiyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu turistik bölge hafta sonu tatil yapmak isteyenler tarafından sık sık tercih ediliyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

ağustos ayı tatil fırsatları, ağustosta gidilecek yerler

Ağustos’ta Tatile Gidilecek Yerler

Yaz mevsiminin son demlerini yaşarken tatilciler için ağustos ayı harika fırsatlar sunar. Bu dönemde havalar hala sıcak, denizler ılık ve tatil destinasyonları en cazip haliyle

temmuzda gidilecek yerler

Temmuzda Tatile Gidilecek Yerler

Yaz aylarının ortası, sıcak havalar ve uzun günler tatil için mükemmel bir fırsat sunar. Özellikle Temmuzda nereye gidilir diye merak eden pek çok insan deniz

yazın gidilecek ülkeler

Yazın Gidilecek Ülkeler

Yaz ayları tatil yapmak için en uygun zamanlardan biri olarak pek çok kişinin farklı ülkeleri keşfetmeyi tercih ettiği zamanlardır. Sıcak hava, uzun günler ve tatil

yaz festivalleri

Yazın Gidilecek Festivaller

Yaz ayları Türkiye’de müzik, sanat ve kültür dolu pek çok festivale ev sahipliği yapan bir dönemdir. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte açık hava etkinlikleri de popülerlik

marmaris'te gezilecek yerler

Marmaris’te Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris’te gezilecek yerler oldukça fazladır. Marmaris, sıcak iklimi, kristal berraklığında denizi ve muhteşem doğal güzellikleri ile her yıl