Kış Tatilinde Kapadokya’da Yapılabilecek Aktiviteler

Peri bacaları, yeraltı şehirleri ve eşsiz manzarasıyla öne çıkan Kapadokya, yılın her mevsimi dünyanın dört bir yanından yerli, yabancı binlerce turisti kendine çekiyor. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu şehir kış tatillerinde ayrı bir güzelliğe sahip. 
Sıcak hava balonları, vadiler, kiliseler, açık hava müzesi, kamp ve piknik alanları, yürüyüş parkurları ve atlı yürüyüşler gibi pek çok gezi alternatifine sahip turizm merkezi Kapadokya’da gezi turlarının dışında eğlenceli aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. 
Bu yazımızda sizlerle “Kış Tatilinde Kapadokya’da Yapılabilecek Aktiviteler” listemizi paylaşıyoruz. Kapadokya gezi planınızı gerçekleştirmek ve konforlu bir konaklama yapmak için ECC Tur’un sağladığı Kapadokya Turları avantajlarını hemen inceleyebilirsiniz. 

Kış Mevsiminde Kapadokya

Mistik havasıyla göz dolduran Kapadokya, kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip. Sakin bir atmosfere sahip Kapadokya’yı kış mevsiminde rahat ve huzur dolu bir şekilde gezebilirsiniz. Bembeyaz karlarla kaplı peri bacaları sunduğu manzara ile görülmeye değer. 

Kapadokya bölgesinde kış mevsiminde keyifli kar yürüyüşleri yapabilir, kentin eşsiz manzarasına ve doğasına yakından şahit olabilirsiniz. Her mevsim yapılabilen gezi turları ve çeşitli aktiviteler kış mevsiminde de konforlu bir şekilde yapılabiliyor. Kapadokya’da kasım, aralık, ocak, şubat ve mart aylarında yaz aylarının kalabalık atmosferinden uzak sakin bir tatil geçirebilirsiniz. 

Kış Tatilinde Kapadokya Balon Turu

Kış tatilinde Kapadokya’ya gitmenin en güzel yanı Kapadokya Balonu Turu yapmak diyebiliriz. Kapadokya bölgesinin simgesi haline gelen sıcak hava balonları yerli, yabancı binlerce turist tarafından sık sık tercih ediliyor. 

Gün doğumunun ve karla örtülü Erciyes Dağı’nın eşsiz manzarasına yakından şahit olabileceğiniz peri bacalarının üzerinde yavaşça yükselen balon turu ile unutulmaz bir deneyim yaşayabilir, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Kış aylarında karlı havalarda rüzgar durumunun müsaitliğine göre yapılabilen bu heyecan verici balon turu, sabah 05.00- 05.30 arası kalkışa geçiyor ve ortalama 1 saat boyunca devam ediyor.  

Kış Mevsiminde Kapadokya’da Konaklama

Kış mevsiminde Kapadokya’da konaklama yapabileceğiniz farklı konseptlere sahip pek çok otel seçeneği bulunuyor. Taş ve mağara evlerden otele döndürülen bu oteller tam pansiyon ve yarım pansiyon şeklinde konaklama tipleri sunuyor. 

Kış mevsiminde doğal ısı yalıtımıyla ısınan bu taş evlerde konaklama yaparken asla üşümüyor ve terlemiyorsunuz. Balayı konseptine ve kış mevsimine uygun özel konseptlerin de yer aldığı oteller, konuklarına romantik, konforlu oda seçenekleri sunuyor. Kışın daha uygun fiyatlı olan bu oteller arasında dilediğiniz odayı kolaylıkla seçebilirsiniz.  

Kapadokya’nın Yerel Lezzetleri

Kış tatilinde Kapadokya’da yerel lezzetleri deneyebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor. Oldukça enfes ve doyurucu olan bu yöresel yemekler her yıl binlerce turist tarafından tercih ediliyor. Zengin yemek menülerine sahip Kapadokya bölgesinin öne çıkan yerel lezzetleri arasında Testi Kebabı, Düğü Çorbası, Ayva Dolması, Çömlek Fasulyesi, Divil gibi pek çok yöresel tatlar birbirinden nefis lezzetleriyle dikkat çekiyor. 

Kapadokya’nın Yerel Süsleri

Kapadokya’da alınabilecek yöresel hediyelik eşyaları arasında pek çok seçenek yer alıyor. Yerel süsler arasında peri bacası ve mağara evler şeklinde biblolar, el emeği halılar, değerli taşlar,  kızıl çamur ile yapılan testileri, çanak ve çömlekler, seramikler ve antika eşyalar yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Kış Tatilinde Kapadokya’da Ata Binmek

Kapadokya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan işletmeler aracılığıyla atlı yürüyüşlere katılabilirsiniz. Kapadokya’nın popüler aktiviteleri arasında kilometrelerce uzunluğa sahip atlı yürüyüş yolları yer alıyor. Atlı gezilere katılarak eşsiz manzaralar eşliğinde muhteşem fotoğraflar yakalayabilirsiniz. 

Kış Mevsiminde Kapadokya Manzarası

Kış mevsiminde Kapadokya, 4 mevsim harika manzaralara sahip Kış mevsiminde Kapadokya manzarasına hakim olan seyir tepeleri, kamp alanları, vadiler,  oteller ziyaretçilere kartpostallık manzaralar sunuyor. Bembeyaz karlarla örtülü peri bacaları, vadiler ve mağara evler masalsı güzelliğiyle dikkat çekiyor. Her köşesinde bambaşka bir gizem saklayan Kapadokya bölgesini kış mevsiminde görmenizi öneriyoruz. 

Daha önce Kapadokya ile alakalı yazdığımız “Kapadokya’nın Büyülü Dünyasını Keşfe Çıkın” içeriğimizi de inceleyebilir ve Kapadokya hakkında daha farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya