Kış Tatilinin Yıldızı: Erciyes Kayak Tatili Rehberi

İç Anadolu’nun en güzel kış tatili merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyan Erciyes Kayak Merkezi, Erciyes Dağı’nın eteklerindeki eşsiz doğal güzelliği ile sizleri karşılıyor. Kasım ayında başlayan kayak sezonu Erciyes için nisan ayının ortalarına kadar sürüyor. Bu yazımızda Erciyes kayak tatili rehberimizle karşınızdayız.

Erciyes Kayak Merkezi hem kolay hem de zor kayak ve snowboard pistleri ile ziyaretçilerine eşsiz bir kayak tatili deneyimi sunuyor. Kış tatilinin en popüler tercihleri arasında yer alan Erciyes’te konaklamak için ise ECC Tur’un Erciyes otelleri sayfasını ziyaret edebilir, bütçenize en uygun oteli keşfederek hemen rezervasyon yapabilirsiniz. Peki, “Erciyes kayak tatilinde neler yapabilirsiniz?”

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri il merkezine 25 km uzaklıkta bulunuyor. Dağ ve kış turizmi açısından oldukça popüler olan Erciyes, kayak merkezleriyle de kayak tatili yapmak isteyenleri sevindiriyor. 1250 metre, 1450 metre ve 2250 metre uzunluğunda üç farklı kayak merkezine sahip olan Erciyes, 300 metre uzunlukta iki adet baby-lift olarak adlandırılan kayak tesisi ile de hizmet vermektedir.

Bu tesislere ek olarak ise Erciyes Kayak Merkezi içerisinde Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescillenmiş, kayak yarışmaları için özel 2 adet profesyonel kayak pisti bulunmaktadır. Erciyes kayak merkezine araçla rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi, günübirlik uçak seferleriyle Kayseri Havalimanı’ndan da taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehir merkezinden ise Erciyes Kayak Merkezi’ne minibüs seferleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Kayseri-Erciyes karayolu sürekli olarak açık tutulduğu için ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz söyleyebiliriz. Ulaşım ve benzeri konularla uğraşmak istemiyorsanız ise ECC Tur’un Erciyes turları arasından seçim yapabilir, en uygun fiyatlarla Erciyes kayak tatilinizi planlayabilirsiniz.

Kış tatilinizde eğlencenin keyfini çıkarmak için Erciyes civarındaki otellerde konaklayabilir, Erciyes Kayak Merkezi’ne günübirlik olarak giriş yapabilirsiniz. Erciyes Kayak Merkezi fiyatları ise her yıl güncellenmektedir. Bununla birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nin Skipass ücretlerinin genel olarak diğer kayak merkezlerinden daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Peki, “Erciyes Kayak Merkezi’nde gezilecek yerler nereler?”

Kültepe Örenyeri

Kaniş Krallığı’nın merkezi ve Asur’un ticaret merkezi olan Kültepe, Erciyes’in eteğinde yer alıyor. Bereketli bir ova olarak görülen Kültepe, yılın her mevsiminde ziyaret edilebiliyor ve girişi de ücretsiz.

Tekir Yaylası

2900 metre rakıma ulaşan Tekir Yaylası, Erciyes’teki sportif aktivitelerin merkezi konumunda yer alıyor. Dağ tırmanışı, kayak gibi spor aktivitelerinin yapılabildiği Tekir Yaylası’nda sadece kış tatili değil aynı zamanda kamp gibi yaz tatili aktiviteleri de yapılabiliyor.

Erciyes At Çiftliği

Erciyes At Çiftliği, Erciyes tatilinizde hem birbirinden farklı atları görmek hem de binicilik eğitimi almak için ideal destinasyon diyebiliriz. Çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilen Erciyes At Çiftliği, farklı aktiviteler denemek isteyenler için doğru bir seçim olabilir.

Kıranardı Kent Ormanı

Erciyes Dağı’nın manzarasının fotoğraflarını çekmek ve eşiz bir manzara eşliğinde piknik yapmak isterseniz Kıranardı Kent Ormanı sizin için doğru seçim olacaktır. Erciyes Kayak Merkezi’ne yakın konumda bulunan Kıranardı Kent Ormanı’nı her mevsim rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Erciyes Kayak Tatilinde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Kayak tatilinizi Erciyes’te geçirmeye karar verdiyseniz, yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Erciyes’te kış tatilinizi eğlenceli hale getirebilecek aktiviteleri şu şekilde sıralayabiliriz;

–          Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak dersi alarak, kayak tatilinizi çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

–          Kayak merkezinde sadece kayak değil aynı zamanda kar motoru, kar bisikleti, ATV gibi araçlar kullanarak farklı kış sporlarını deneyebilirsiniz.

–          Erciyes Hürmetçi Köyü’ndeki Yılkı Atları’nı yakından görebilir, farklı fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya