Konya’nın En Güzel Lezzetleri 

Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile öne çıkan Konya, yöresel lezzetleri ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Birbirinden farklı yöresel tatların yer aldığı Konya’nın en güzel lezzetleri ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Konya mutfağına özgü lezzetleri yerinde deneyimlemek ve keyifli bir konaklama yapmak için ECC Tur’un sunduğu Konya otellerini inceleyebilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Bamya Çorbası

Bamya Çorbası, Konya mutfağına özgü yöresel lezzetlerden biri olarak yer alıyor. Önceden ipe dizilerek kurutulmuş bamyaların kullanılarak hazırlandığı bu çorba dana eti ve limon suyu ile birlikte pişiriliyor. Denenmesi önerilen bu lezzeti Konya’da yer alan restoranlarda bulabilirsiniz.   

Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorba, Konya mutfağının geleneksel lezzetleri arasında bulunuyor. Özel olarak hazırlanan hamur çorbanın içerisine konularak servise hazır hale getiriliyor. Hamur ile tüketilen bu çorba tavuğun iç kısmı didiklenerek hazırlanıyor. 

Etli Topalak Çorbası

Etli Topalak Çorbası, Konya mutfağına özgü yöntemlerle hazırlanan bir lezzet olarak listemizde yer alıyor.  Sulu yemek kıvamında hazırlanıp sunulan bu yemek Konya’nın meşhur yöresel lezzetleri arasında bulunuyor. Et, un, yumurta, soğan, maydanoz, bulgur ve tuz karışımıyla harmanlanan bu lezzet küçük yuvarlaklar haline getirilerek pişiriliyor. 

Batırık

Mercimek köftesini andıran görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken Batırık, Konya’da denenmesi gereken farklı lezzetler arasında bulunuyor. Oldukça farklı bir lezzete sahip Batırık yemeği bulgur, kuru soğan, domates salçası, tahin,menengiç ve düğürcük gibi çeşitli malzemeler konularak hazırlanıyor. Marulla servis edilen bu lezzeti Konya’da yer alan esnaf lokantalarında bulabilirsiniz. 

Fırın Kebabı

Fırın Kebabı, Konya mutfağına ait yöresel bir lezzet olarak yer alıyor. Kuzu ve koyun eti ile yapılan bu yemek sıcak pide üzerinde ortalama 4 saat pişiriliyor. Usta ellerden çıkan bu lezzeti Konya’da yer alan pek çok kebapçıda bulabilirsiniz. 

Etli Ekmek

Konya denildiği an ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek oluyor, elbette. Konya’nın meşhur yöresel lezzetleri arasında bulunan etli ekmek oldukça farklı bir tada sahip. İncecik hamurun üzerine kıyma, domates, biber ve soğanın eklenip pişirilerek hazırlandığı bu lezzeti Konya gezinizde denemenizi öneriyoruz. 

Bıçak Arası

Bıçak Arası, Konya mutfağına özgü bir lezzet olarak yer alıyor. Konya mutfağının sevilen pide çeşitlerinden biri olan bıçak arası incecik açılan hamur üzerinde etli harç karışımı ile doldurulup domates ve biber eklenerek fırında pişiriliyor. Ortalama 1 saatte pişen bu lezzet ayran ile servis ediliyor. 

Tirit

Konya’da düğünlerde pişirilen Tirit, bir kebap çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Konya mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan tirit kebabı güveç içerisinde sebze, et ve et suyu ile pişiriliyor. Konya bölgesine özgü baharatlarla süslenerek hazırlanan bu lezzet sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. 

Çebiç

Konya mutfağına özgü bir lezzet olan Çebiç, kahvaltı sofralarında tüketiliyor. Kuzu ciğerinden yapılan bu yemek ızgarada pişirilerek bulgur pilavı eşliğinde sunuluyor. 

Mevlana Böreği

Mevlana Böreği, Konya mutfağına özgü kahvaltılıklar arasında yer alıyor. Üçgen bir şekilde hazırlanan bu böreğin iç harcı soğan, kıyma, maydanoz gibi malzemelerle hazırlanıyor. 

Sac Böreği

Sac Böreği, Konya yöresine özgü lezzetler arasında bulunuyor. İncecik hamur ile dikkat çeken bu börek çeşidinin iç harcına genellikle ıspanak ekleniyor. Sade olarak da tüketilebilen bu enfes lezzet üzerinde tereyağı eritilerek servis ediliyor. 

Tandır Böreği

Tandır Böreği, Konya mutfağına özgü hamur işleri arasında yer alıyor. Eritilmiş doğal tereyağı ile yapılan bu enfes lezzeti Konya’da yer alan kahvaltı mekanlarında deneyebilirsiniz. 

Düğün Pilavı

Düğün Pilavı, Konya mutfağına özgü bir lezzet olarak yer alıyor. İçerisine kuşbaşı, kuzu eti ve kuş üzümü eklenerek pişirilen düğün pilavı, çoğunlukla düğün, nişan ve kına gibi faaliyetlerde hazırlanıyor. 

Sac Arası

Konya’da yer alan düğün ve özel günlerde sık sık servis edilen Sac Arası, Konya mutfağına özgü bir tatlı olarak yer alıyor. Özel yufka ve antep fıstığı ile hazırlanan bu tatlı çeşidi iki sac arasında pişirilerek üzerine kaymak eklenip servise hazır hale getiriliyor. 

Höşmerim

Konya mutfağının sevilen tatlıları arasında yer alan Höşmerim, kaymak ile yapılan eşsiz bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor.  Fıstık, pudra şekeri ve tarçın dökülerek servis ediliyor. 

Dilber Dudağı

Konya mutfağının meşhur yöresel tatlılarından biri olarak yer alıyor. Şerbetli bir tatlı olan Dilber Dudağı Konya’nın geleneksel tatları arasında bulunuyor. Minik hamur parçalarının arasına ceviz eklenerek fırında kızartılıyor. Ardından üzerine şerbet dökülerek sunuluyor. 

Konya lezzetlerine baktık, sıra gezilecek yerler neler, onları incelemekte. “Konya’da Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar” içeriğimizi okuyarak tüm detaylara erişebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya

cerkezkoyde-gezilecek-yerler

Çerkezköy’de Gezilecek Yerler

Çerkezköy, İstanbul’un hemen yanı başında yer alan ancak huzurlu atmosferiyle büyük şehrin karmaşasından uzaklaşmayı isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Bu şehir, sakin sokakları, tarihi