Küba Gezilecek En Güzel Turistik Yerler

Tarihi ve kültürel zenginliği, mimari yapıları, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Küba, Karayipler’in en büyük adası olarak yer alıyor. Her yıl milyonlarca yerli, yabancı turistin ziyaret ettiği bu eşsiz ülke turistik gezi yerleri ile dikkat çekiyor. Küba gezilecek en güzel turistik yerler ve kendine özgü mimarisi, sokakları ve kültürel etkinlikleri ile ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Tropikal bir iklime sahip Küba gezilecek yerler bakımından tatilcilere pek çok gezi alternatifi sunuyor. 11,32 milyon nüfuslu bu eşsiz ülkede birçok popüler turistik yer bulunuyor. Vizesiz ve pasaportla gidilebilen Küba’da turistik şehirleri gezmek için iki üç gününüzü ayırabilirsiniz. Eşsiz bir güzelliğe sahip Küba ve çevresini yakından keşfetmek için ECC Tur’un sağladığı yurt dışı turlarına hemen göz atabilirsiniz. Görkemli mimarisi ile dikkat çeken bir diğer şehir Prag gezi rehberini daha önce hazırladığımız “Prag Gezilecek Yerler Listesi” başlıklı içeriğimizde okuyabilirsiniz.

Eski Havana (Habana Vieja)

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alan Eski Havana, Neoklasik ve Barok tarzda binaları, arnavut kaldırımlı sokakları ve canlı kültürel ortamı ile tanınıyor. Birçok önemli tarihi mekana ev sahipliği yapan Eski Havana, Küba’nın popüler turizm merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Eski Havana bölgesinde yer alan renkli binaların birçoğu günümüzde müze, galeri, otel ve restoran olarak kullanılıyor.

Trinidad

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Trinidad şehri renkli mimari yapıları, tarihi meydanları ve dar sokakları ile dikkat çekiyor. Birçok popüler festival ve etkinliğin düzenlendiği şehir Küba’nın popüler turizm merkezlerinden biri olarak yer alıyor. Bir zamanlar şeker kamışı üretim merkezlerine ev sahipliği yapan kent müzeler, tiyatro binaları, parkları ve eğlence yerleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. 

Varadero

Ünlü plajları, masmavi berrak denizi, lüks tatil köyleri ve gece hayatıyla tanınan Varadero, Küba’nın popüler tatil beldelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Masmavi berrak denizinin yanı sıra çiçek bahçeleri, akvaryumları ve havuzların yer aldığı bu tatil yeri dünyanın dört bir yanından gelen turistleri kendine çekiyor. 

Guardalavaca

Turizm açısından önemli bir yere sahip uzun kumsalları ile ünlü Guardalavaca, Küba’nın turistik tatil yerleri arasında bulunuyor. Küba’nın doğu kıyısında konumlaman kent aynı zamanda Küba’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çok sayıda müze ve gezi noktasına ev sahipliği yapıyor. 

Santa Clara

Küba tarihi açısından önemli bir yere sahip Santa Clara, çok sayıda müze ve gezi noktasına da ev sahipliği yapıyor. Küba’nın en büyük üniversitelerinden biri olan Universidad Central “Marta Abreu” de Las Villas’ın da yer aldığı bir öğrenci şehri olarak yer alıyor. 

San Pedro del Morro Kalesi

Küba’nın turizm sektörü açısından önemli bir yere sahip San Pedro del Morro Kalesi, 17. yüzyılın en iyi korunmuş İspanyol kalelerinden biri olarak UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Küba’nın en büyük ikinci şehri olan Santiago de Cuba’nın sahilinde konumlaman bu tarihi kale yıl boyunca yerli, yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

Plaza de la Revolucion Havana

Küba’nın başkenti Havana şehrinde bulunan Plaza de la Revolucion Havana, şehrin devasa meydanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Küba’nın sembolik yapılarından olan bu devasa meydan pek çok turist tarafından ziyaret ediliyor. 

San Juan Bautista Kilisesi

San Juan Bautista Kilisesi, Küba’nın görülmeye değer tarihi yapıları arasında bulunuyor. Küba’nın Trinidad şehrinde yer alan tarihi kilise iki ayrı binadan oluşuyor. Yıl boyunca Küba halkı ve turistlerin ziyaret ettiği bu tarihi yapı Küba’nın turizm sektörü açısından önemli bir yere sahip. 

Bakır Bazilikası

Küba’nın Santiago de Cuba şehrinde yer alan Bakır Bazilikası tarihi bir kilise olarak yer alıyor. Binlerce turistin akın ettiği bu kilise tarihi ve kültürel geçmişi ile Küba’nın önemli tarihi yapıları arasında bulunuyor. 

Holguin Haç Tepesi

Holguin Haç Tepesi, Küba’nın Holguin bölgesinde yer alıyor. Şehri tepeden görmek isteyen ziyaretçilere eşsiz bir Küba manzarası sunan bu tarihi yer “Haç Tepesi” olarak biliniyor. Kentin simgesi olarak gösterilen bu tahta haçlar yıl boyunca birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Aziz Isidore Katedrali

Küba’nın önemli tarihi yerlerinden biri olan Aziz Isidore Katedrali, bölge halkı arasında “Holguin Katedrali” olarak da biliniyor. Etkileyici mimarisi ile öne çıkan katedral Küba’nın önemli turistik noktaları arasında bulunuyor. 

Villuendas Parkı

Küba’nın Cienfuegos kentinde yer alan Villuendas Parkı, Küba halkının dinlenme ve eğlenme alanı olarak kullanılıyor. Şehir merkezinde sakin bir atmosfere sahip bu parkın yakınında çok sayıda tarihi yapı, restoran ve mağaza yer alıyor.

Parque Nacional Vinales

Parque Nacional Vinales, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Yemyeşil doğası ile dikkat çeken bu doğal park yıl boyunca Küba halkı, yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya