Kurban Bayramı Tatilinde Gidilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

Kurban Bayramı 2024 senesinde haziran ayına denk gelerek hepimizin yüzünü güldürüyor.  2024 Kurban Bayramı tatili her ne kadar 4 gün sürüyor olsa da 2 gün izin kullanarak bu tatili 9 güne çıkarıp daha uzun ve keyifli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta Kurban Bayramı tatili için gidilecek yerler çok fazla; yeter ki lokasyonu belirleyin! 

Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler nereler, Kurban Bayramın’da ne yapılır diye düşünenlere keyifli bir Kurban Bayramı 2024 rehberi hazırladık.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

2024 Kurban Bayramı’nda nereye gidilir planlamak isteyenler Kurban bayramı 2024 senesinde ne zaman başlıyor ve kaç gün sürecek diye merak ediyor. Kurban Bayramı 2024 yılının en uzun bayramlarından biri. Bayram 16 Haziran Pazar günü başlayıp 19 Haziran’a kadar devam ediyor. Eğer 20-21 Haziran tarihlerinde iki günlük izin alırsanız, 4 günlük Kurban Bayramı tatili 9 güne kadar uzayabiliyor. 

Yaza merhaba derken Kurban Bayramı tatili ile sezona güzel bir başlangıç yapmak istiyorsanız, bu yazımız size göre. Bugün Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler nereler, Kurban Bayramı’nda ne yapılır gibi sorulara cevap vermek istedik. 

Kurban Bayramı’nda Nereye Gidilir?

Kurban Bayramı 2024 senesinde 4 gün, 2 günlük izin kullanarak 9 günlük bir tatil yapılabilir. Bu süreçte Türkiye’de Kurban Bayramı tatilinde nereye gidilir diye düşünüyorsanız, size ülkenin birbirinden güzel kıyı şeritlerinden tavsiyeler verdik. 

Antalya

kurban-bayrami-tatili-antalya

Kurban Bayramı 2024 senesinde haziran ayına denk geldiği için Kurban Bayramı tatili ile yazın açılışını yapacağız. Yaz tatili denince ilk akla gelen yerlerden biri Antalya. Bu sene Kurban Bayram nereye gidilir diyorsanız, Antalya otelleri arasından dilediğinizi seçip harika bir yaza merhaba diyebilirsiniz.

  • Konyaaltı ve Lara Plajı’nda vakit geçirin. 
  • Kaleiçi’ndeki mekanlarda takılın.
  • Aspendos Antik Kenti’nin tiyatro ve su kemeri ile büyülenin. 
  • Perge Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, Side Antik Limanı, Simena Antik Kenti gibi Antalya’daki antik kentlere kültür gezileri düzenleyin.
  • Antalya’da 500’e yakın mağara bulunuyor. Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler ararken bir farklılık yapın ve mağaraları gezin. Bizim önerimiz Karain Mağarası. 

Bodrum

Kurban Bayramı’nda nereye gidilir diye düşünenlerin ilk aklına gelen yerlerden biri Bodrum. Bitez, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Akyarlar, Mazı, Yahşi, Ortakent, Torba… Bodrum’da gezilecek o kadar çok yer var ki Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler düşünüyorsanız, bu şehir size birçok seçenek sunuyor! Bodrum otelleri arasından konaklayacağınız yere karar verdikten sonra geriye kalan otelin tadını çıkarmak ve Bodrum’da Kurban Bayramı’nda ne yapılır diye düşünmek. 

  • Bodrum’da hangi lokasyonda konaklarsanız konaklayın, Bodrum Kalesi ve buradaki Sualtı Müzesini ziyaret edin.
  • Yel değirmenlerinde gün batımını izleyin.
  • Zeki Müren’in Bodrum’da müzeye dönüştürülmüş evinde sanatçıya ait kıyafetleri, aksesuarları ve kişisel eşyaları inceleyin.

İlginizi Çekebilir: Bodrum’um Cennet Köşeleri

Kıbrıs

Vize ve pasaport ihtiyacı olmadan seyahat edebildiğiniz Kıbrıs, 2024 Kurban Bayramı için tercih edilebilir. Uçak veya feribotla ulaşım sağlayabileceğiniz Kıbrıs, özellikle genç çiftler başta olmak üzere herkese uygun bir tatil destinasyonu olarak dikkat çekiyor.  

Kıbrıs’ta Kurban Bayramı’nda nereye gidilir diye düşünüyorsanız, ilk olarak Kıbrıs otelleri arasından seçim yapmanız gerekiyor. Belki başkent Lefkoşa veya deniz konumuyla Girne ya da Gazimağusa’yı tercih edebilirsiniz. 

  • Karpaz Yarımadası’nda tam gün geçirin. Yürüyün, yüzün, güneşlenin ve Atios Trias Bazilikası’nı ziyaret edin.
  • Girne Kalesi’ni mutlaka görün.
  • Gotik kiliselerden camiye dönüştürülmüş Lefkoşa Selimiye Camii ve Gazimağusa’daki Lala Mustafa Paşa Camii’yi ziyaret edin.
  • Kanlı Noel’in simgesi Barbarlık Müzesini ve Kıbrıs’ın ünlü silah kaçakçısı Pablo Pavilides’in sırlarla dolu gizemli Mavi Köşk’ünü görün. 

Çeşme

Çeşme, İzmir’in en güzel noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Mavi bayraklı plajları ile beraber rüzgar sörfü yapanlar için de Çeşme en güzel tatil duraklarından. Üstelik Çeşme otelleri Türkiye’nin en iyi otelleri arasında yer almaya devam ediyor. 

  • Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler düşünüp Çeşme’yi tercih ettiyseniz Çeşme Kalesi ve Müzesi, Ayios Haralambos Kilisesi görebileceğiniz kültürel noktalardan.
  • Çeşme marinasında ve şehrin çarşısında vakit geçirin.
  • Ilıca’nın plajlarında yüzme deneyimini yaşayın. Burası Türkiye’deki en güzel plajlardan!
  • Tekne turu seviyor ve Kurban Bayramı’nda nereye gidilir diyorsanız, kendinizi tekne turu ile ödüllendirin ve civardaki koylara tura çıkarak Çeşme’de keyfinize keyif katın.
  • Alaçatı’nın renkli sokaklarını günübirlik ziyaret edin.
  • Çeşme kumrusu yiyin, tatlı olarak sakızlı kurabiye ve muhallebi tercih edin.

Marmaris

kurban-bayrami-tatili-marmaris

Birbirinden güzel otel seçenekleriyle Marmaris, Türkiye’nin vazgeçilmez tatil destinasyonlarından biri. 2024 Kurban Bayramı için planlarınız hazır değilse Marmaris otelleri arasından dilediğinizi seçin ve seyahatinizi planlamaya başlayın. Marmaris’te Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler önerilerimiz: 

  • Marmaris çıkışlı tekne turlarına katılın. Emin olun Türkiye’nin en iyi koylarını göreceksiniz!
  • Sabah erken saatlerde Orhaniye yolu üzerindeki Kız Kumu’na gidin. Etrafta çok insan yokken denizin ortasında kumlar üzerinde patikalaşmış 600 metreyi yürüyüp fotoğraf çekilin. Kurban Bayramı tatili olduğu için öğleden sonra kalabalık olur!
  • En popüler yat limanlarından birine ev sahipliği yapan balıkçı köyü Selimiye’nin kafe ve restoranlarında vakit geçirin.
  • Sığ Liman’dan 15 dakikalık bir patika yürüyüşü ile Cennet Koyu’na yürüyün. Tur tekneleri gelmeden sabah erken saatlerde buralar görülmeye değer.
  • Kurban Bayramı’nda ne yapılır diye düşünüyor ve farklılık arıyorsanız Söğüt-Bozburun, Turunç-İçmeler arası yürüyün. Sonra Marmaris’teki otelinize dönüp dinlenebilirsiniz.

Kuşadası

Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler düşünenlere bir diğer önerimiz Ege sahillerinden geliyor: Kuşadası. Her bütçeye uygun Kuşadası otelleri ile özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bu bölgede neler yapabilirsiniz?

  • Kuşadası’nda güneş denize battığı için mutlaka gün batımını izleyin.
  • Çarşıyı turlayın, kafelerinde vakit geçirin. Kervansaraylardaki dükkanları dolaşın.
  • İçinde zeytinyağı yaparken kullanılan aletlerin sergilendiği Tarihi Zeytinyağı Müzesini ziyaret edin.
  • Güvercinada’nın tepesindeki kaleye çıkıp manzarayı izleyin.
  • Yüzmek için Kurban Bayramı’nda nereye gidilir diyenlere önerimiz Dilek Yarımadası Milli Parkı ve Güzelçamlı.
  • Dilerseniz tekne turlarına katılıp denizin tadını bu şekilde çıkarabilirsiniz.

Kemer

kurban-bayrami-tatili-kemer

Kurban Bayramı tatili için son önerimiz Kemer. Kemer otelleri, bulunduğu lokasyonun vermiş olduğu avantajla hem çiftlere hem de çocuklu ailelere birçok aktivite sunuyor. 2024 Kurban Bayramı için tercihiniz Kemer olacaksa sizlere önerilerimiz şunlar:  

  • Olimpos Dağı olarak da bilinen Tahtalı Dağı’na 10 dakikalık teleferik yolculuğu ile çıkın. Burada trekking ve doğa sporları yapabilir veya yalnızca restoranı kullanarak ortamın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Likya şehirleri olan Phaselis Antik Kenti ve Olimpos Antik Kenti’ni keşfedin. Her ikisinde de denize girebilirsiniz. Kurban Bayramı tatili için Kemer’i tercih ettiyseniz, çocuklarınız Phaselis ve Olimpos’a bayılacak.
  • Kemer marinadan hareket eden teknelerle koyları dolaşın. Maldivler’i andıran Sulu Ada, resifleriyle ünlü Üç Adalar, tekne turunda görebileceğiniz yerlerdir.
  • Adrasan Plajı, Çıralı Sahili ve Yanartaş’ı keşfe çıkın. Burası için ekstradan bir güne ihtiyacınız olacak.

Kurban Bayramı Tatilini ECC Tur ile Planlayın

Yazımızda daha önce de belirttiğimiz gibi Kurban Bayramı 2024 senesinde 4 gün sürüyor ve dilerseniz 9 güne kadar uzayabiliyor. Sizlere Kurban Bayramı tatilinde gidilecek yerler ve buralarda Kurban Bayramı’nda ne yapılır konularıyla ilgili tavsiyelerde bulunmak istedik. Sizin aklınızdaki tatil planı hangisi? Kurban Bayramı tatilini ECC Tur ile planlayın,  bulunduğunuz otelin ve şehrin tadını çıkararak yaza merhaba deyin.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

– daha fazla –

İlginizi Çekebilir

kıbrıs'ta gezilecek yerler

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Doğu Akdeniz’in en önemli lokasyonunda yer alan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyet ağırlamış bir adadır. Antik Yunan Döneminden tutun Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı

antalya'da gezilecek yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Deniz tatili yapmanın yanı sıra görülmesi gereken antik şehirler ve doğal güzellikleri ile Antalya’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açmış Antalya